Αυτά τα beauty λάθη ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσεις να τα κάνεις

Μετά από δοκιμές και ατελείωτες ώρες στον καθρέφτη, έχεις καταλήξει στο μακιγιάζ που προτιμάς, έχεις τελειοποιήσει την τεχνική σου και όλα είναι καλά στον κόσμο. Μήπως όμως κάνεις –άθελά σου- κάποιο από τα παρακάτω λάθη; Είναι πιθανό να σαμποτάρεις τον εαυτό σου χωρίς καν να το καταλαβαίνεις! Διάβασε και διορθώσου… για το καλό σου!

Μην φοράς αδιάβροχη μάσκαρα κάθε μέρα
Μπορεί να σου δίνει μια αίσθηση παραπάνω ασφάλειας αλλά οι αδιάβροχες μάσκαρα είναι για ειδικές περιπτώσεις. Αν την χρησιμοποιείς καθημερινά κινδυνεύεις να ξεράνεις τελείως τις βλεφαρίδες σου και να χάσεις αρκετές

κατά την διάρκεια του ντεμακιγιάζ.

Μην παραλείπεις την βάση στα νύχια σου
Αν δεν βάλεις βάση αφενός το μανικιούρ σου δεν θα κρατήσει πολύ και αφετέρου κινδυνεύεις να αποκτήσεις μόνιμους λεκέδες στα νύχια (κυρίως τον χειμώνα με τα σκούρα βερνίκια). Επίσης, η αφαίρεση δύσκολων αποχρώσεων όπως για παράδειγμα το κόκκινο, γίνεται εφιάλτης χωρίς βάση.

Βρες την σωστή υφή ρουζ
ΑΝ το ρουζ σου δεν μοιάζει πολύ φυσικό τότε ίσως να φταίει η υφή του. Να θυμάσαι, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα πρέπει να διαλέξεις ρουζ σε πούδρα και αν έχεις ξηρή τότε χρειάζεσαι ρουζ με κρεμώδη υφή.

Σταθεροποίησε το κονσίλερ σου
Ένας λόγος για τον οποίο το κονσίλερ σου δεν παραμένει στην θέση είναι γιατί δεν το σταθεροποιείς. Καθώς μιλάμε για κονσίλερ και άρα για κρεμώδεις υφές, τότε λίγη πούδρα από πάνω είναι απαραίτητη για να «κλειδώσει» το προϊόν στη θέση του και να παραμείνει αναλλοίωτο το καμουφλάζ σου.

Φοράς λάθος primer
Σου πήρε καιρό να πειστείς για να το χρησιμοποιήσεις και τώρα είσαι φανατική. Μήπως όμως δεν έχεις διαλέξει το σωστό. Να θυμάσαι, πρέπει να ταιριάζεις το μεικάπ και το primer σου με βάση το βασικό τους συστατικό. Αν για παράδειγμα έχεις ένα μεικάπ με βάση το νερό χρειάζεσαι ένα primer με αντίστοιχη βάση.

Διάβασε ακόμα:

Best of the best: Αυτές είναι οι βασίλισσες του eyeliner…

Nail Color of the day: Το βερνίκι νυχιών της Essie στην απόχρωση Ready to Boa

Beauty secret 01/12: Έχουμε μια χρήση για την βαζελίνη που δεν φανταζόσουν

Keywords
Τυχαία Θέματα