To “ύστατο χαίρε” στην Κική Σεγδίτσα: Πλήθος κόσμου και μεγάλη θλίψη στην κηδεία της γνωστής κοσμικογράφου

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος, συγγενείς και φίλοι, αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια, σήμερα στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ζωγράφου, την Κική Σεγδίτσα.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε εκεί για να πει το τελευταίο αντίο στην κοσμικογράφο που υπηρέτησε το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ για τουλάχιστον πέντε δεκαετίες, και που γνώρισε όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες.

Η γνωστή δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 89 χρόνων από ανακοπή καρδιάς.

Επικήδειους εκφώνησαν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία

Αντωνιάδου – θυμίζοντας ότι η Κική Σεγδίτσα έκανε τα πρώτα της βήματα το 1960 σε ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα και στη συνέχεια έκανε λαμπρή πορεία, ο Μάκης Δελαπόρτας εκ μέρους του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, η οικογένεια του εκδοτικού οίκου Βεργίνα, αλλά και μέλος του Συλλόγου Πρωτουργών RTV, υπενθυμίζοντας ότι η Κική Σεγδίτσα έγραψε το σενάριο για την πρώτη ελληνική σειρά της τηλεόρασης, το πρώτο made in Greece σίριαλ, «Το σπίτι με τον φοίνικα» με τη Μαρία Αλιφέρη που εξέπεμψε από τους δείκτες της ΥΕΝΕΔ τον Απρίλιο του 1970.

Ενώ τα λόγια που κορύφωσαν τη συγκίνηση την ώρα των επικήδειων ήταν αυτά του Αιμίλιου Βουγιουκλάκη, ανιψιού της Αλίκης και γιου του αδερφού της, Αντώνη, όταν είπε: «Σε περιμένει η Αλίκη εκεί ψηλά…»

Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

Διαβάστε ακόμα:

Ο απίστευτος τρόπος που τρολάρει η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου τον Πάνο Βλάχο!

Keywords
Τυχαία Θέματα