Maskne: Είναι η ακμή που δημιουργείται από τη μάσκα προστασίας -Δείτε πως θα την αντιμετωπίσετε!

Η καραντίνα δημιούργησε νέες συνήθειες όσον αφορά στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης αλλά άφησε και κάποια “σημάδια”. Αναφερόμαστε στην ακμή που δημιουργεί η μάσκα προστασίας την οποία συνεχίζουμε να φοράμε και τώρα που βγήκαμε από το σπίτι. Οι ειδικοί την ονομάζουν “maskne”.

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει δυστυχώς τα σπυράκια επιδεινώνονται. Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσετε το νέο αυτό σύμπτωμα, αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές των ειδικών.

Πλένετε σχολαστικά το πρόσωπο πριν φορέσετε αλλά και αφού βγάλετε τη μάσκα. Χρησιμοποιείστε μια απαλή φόρμουλα που δεν θα δημιουργήσει

έξτρα λιπαρότητα.

Καλό είναι να επιλέξετε ένα προϊόν με benzoyl peroxide (υπεροξείδιο του βενζολίου) στη σύνθεση του που ανοίγει τους πόρους και απομακρύνει τα βακτήρια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Magrini (@mrmcreate) στις 17 Μάι, 2020 στις 5:55 πμ PDT

Απλώστε χημικό προϊόν απολέπισης με σαλικυλικό οξύ στη σύνθεσή του. Είναι ένα συστατικό που θα σας βοηθήσει αφού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ανοίγει τους πόρους και μειώνει τους ερεθισμούς.

Απαλή ενυδατική κρέμα. Αμέσως μετά το καθαρισμό απλώστε μια απαλή ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα και κατάλληλη για ευαίσθητες επιδερμίδες. Καλό είναι να περιέχει υαλουρονικό οξύ που ενισχύει την υγρασία.

Αποφύγετε τα βαριά φον ντε τεν και πούδρες. Καλό είναι να μην “μπλοκάρετε” τους πόρους και να μην βαραίνετε την επιδερμίδα με προϊόντα υψηλής κάλυψης.

Μια ενυδατική κρέμα με χρώμα είναι η καλύτερη λύση. Φροντίστε να έχει ρευστή και απαλή υφή αλλά και υψηλό δείκτη προστασίας.

Μην ξεχνάτε την αντηλιακή κρέμα. Ακόμη κι αν φοράτε μάσκα που καλύπτει το μισό σας πρόσωπο, επιβάλλεται να φοράτε καθημερινά αντηλιακή κρέμα. Μια oil free φόρμουλα είναι ότι καλύτερο αφού δεν θα ερεθίσει την επιδερμίδα και θα μειώσει τη λιπαρότητα.

Αν φοράτε υφασμάτινη μάσκα πρέπει να την πλένετε κάθε φορά που τη βγάζετε. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τυχόν μολύνσεις αφού θα εξαφανίσετε τα βακτήρια που συγκεντρώνονται.

Και κάτι ακόμη: Ακόμη κι αν ταλαιπωρείστε από σημάδια ακμής και η μάσκα σας ενοχλεί πολύ, ειδικά τις ζεστές μέρες, θα πρέπει να κάνετε υπομονή. Είναι απαραίτητη.

Διαβάστε ακόμη:

Multi color nails: Σήμερα θα φτιάξετε μόνες σας το πιο χαρούμενο μανικιούρ!

Η Chrissy Teigen έκοψε τα μαλλιά του γιου της -Σας αρέσει το αποτέλεσμα;

Keywords
Τυχαία Θέματα