Kate Spade: Η ζωή της διάσημης σχεδιάστριας και οι πιο iconic τσάντες της

Ο χώρος της μόδας είναι θλιμμένος καθώς χθες το βράδυ διέρρευσε μια είδηση που πολύ θα θέλαμε να ήταν ψεύτικη. Η αγαπημένη σχεδιάστρια Kate Spade αυτοκτόνησε στα 55 της χρόνια αφήνοντας πίσω έναν σύζυγο, μια 13χρονη κόρη και τα σχέδιά της που άφησαν ιστορία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η Kate Spade βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη και μάλιστα αναφέρεται πως υπάρχει και χειρόγραφο σημείωμα προς την οικογένειά της. Τον σωρό της Kate Spade βρήκε η οικιακή βοηθός της.

Η σχεδιάστρια γεννήθηκε

το 1962 στο Κάνσας των ΗΠΑ και αρχικά ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Παντρεύτηκε τον Andy Spade και μαζί του απέκτησε μια κορούλα. Στη δεκαετία του 90 ίδρυσε την εταιρεία Kate Spade Handbags. Οι τσάντες της έγιναν γρήγορα πασίγνωστες σε όλο τον κόσμο και η επιτυχία που γνώρισε ήταν τεράστια.

Aς δούμε όμως μερικά πράγματα που δεν ξέρετε για τη γνωστή σχεδιάστρια και έχουν πραγματικό ενδιαφέρον.

#1. Το πραγματικό όνομα της Kate Spade ήταν Katherine Noel Brosnahan και ξεκίνησε την επιχείρησή της μαζί με τον τότε φίλο της (και αργότερα σύζυγό της), Andy Spade. Η εταιρία τους δημιουργήθηκε από το μικρό όνομα της Kate και το επίθετο του Andy το 1993.

#2. Αφού πρώτα η εταιρία τους έγινε κολοσσός, πούλησαν το 56% στην Neiman Marcus το 1999 στην τιμή των 33.6 εκατομμυρίων δολαρίων. Αργότερα, το 2007 το ζευγάρι αποφάσισε να πουλήσει και το υπόλοιπο 44% της επιχείρησής τους με την πρόφαση πως ήθελαν να ασχοληθούν με την οικογένειά τους περισσότερο.

#3. το 2016 η Kate άλλαξε το όνομά της σε Kate Valentine και δημιούργησε ένα νέο brand, το Frances Valentine. Το όνομα το εμπνεύστηκε από το όνομα της κόρης της.

#4. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Arizona State University και η πρώτη της δουλειά ήταν στο περιοδικό Mademoiselle ως accessories editor.

#5. H Κate Spade κέρδισε πολλά βραβεία κατά τη διάρκεια της ζωής της και ανάμεσα σε αυτά και το βραβείο “Best Accessory Designer of the Year” το 1996 και το 1998 από τα CFDA, τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα βραβεία μόδας.

Aς δούμε μερικές celebrities να φοράνε Kate Spade τσάντες και αξεσουάρ.

Keywords
Αναζητήσεις
kate spade βιογραφικο
Τυχαία Θέματα