Azzedine Alaïa: ΑΥΤΑ υπήρξαν τα πιο iconic σχέδιά του

Ο Azzedine Alaïa ήταν, είναι και θα είναι για πάντα εις τους αιώνες των αιώνων ένας σπουδαίος σχεδιαστής που άφησε πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη από μοναδικά designs. Ο Τυνήσιος σχεδιαστής πέθανε σήμερα στα 77 του χρόνια στο Παρίσι βυθίζοντας στη θλίψη τους δικούς του ανθρώπους αλλά και όλο τον χώρο της μόδας.

Ο ίδιος μιλώντας για τον εαυτό του είχε δηλώσει παλαιότερα: «Όταν συνηδειτοποίησα πως δεν μπορώ να γίνω γλύπτης αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση». Και η αλήθεια είναι πως μπορεί να

άλλαξε κατεύθυνση αλλά πολλοί άνθρωποι από τον χώρο της μόδας συνήθιζαν να λένε για τον Azzedine Alaïa πως τα σχέδιά του έμοιαζαν περισσότερο με γλυπτά παρά με σχέδια μόδας.

Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός σχεδιαστή και πολύ σύντομα έπιασε δουλειά στον Christian Dior. Λίγο αργότερα ο σχεδιαστής συνεργάστηκε με τον Guy Laroche για δύο σεζόν και μετά πήγε στον Thierry Mugler. Mετά τη συνεργασία του και με τον Thierry Mugler ο Azzedine Alaïa αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του brand.

Έντυσε πολλές διάσημες γυναίκες της εποχής και η Greta Garbo αλλά και η Marie-Helene de Rothschild ήταν μόνο μερικά ονόματα celebrities που μπαινοέβγαιναν συνεχώς στο ατελιέ του! Η επιτυχία του τεράστια!

Μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατός του, ο αρχισυντάκτης της αγγλικής Vogue, Edward Enninful, δήλωσε για τον Azzedine Alaïa: «Ο Azzedine Alaïa ήταν πραγματικός οραματιστής και ένας εκπληκτικός άντρας. Θα λείψει βαθύτατα σε όλους αυτούς που τον ήξεραν και τον αγάπησαν καθώς επίσης και στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο που φόρεσαν τα ρούχα του.»

Ας δούμε μερικά από τα πιο iconic σχέδιά του!

Και θα κλείσω αυτό το αφιερωματικό post με ένα quote του Azzedine που αγαπάω πολύ: «Πρέπει να είσαι ειλικρινής στη δουλειά σου. Πρέπει να παραμείνεις αληθινός. Αυτό είναι το καλύτερο πράγμα!»

Καλό ταξίδι αγαπημένε Azzedine…

Keywords
Τυχαία Θέματα