7 τρόποι για να ζεις μία πιο ευτυχισμένη ζωή φέτος!

#1 Άφησε τα μικροπράγματα

Αφιέρωσε ένα λεπτό την ημέρα για να παρατηρείς όλα όσα βρίσκονται γύρω σου, όπως το λεμονάκι που φύτρωσε στη λεμονιά του σπιτιού σου ή τον τρόπο που το φωτιστικό φωτίζει το χώρο γύρω σου. Νιώσε ευγνωμοσύνη για τα μικροπράγματα που έχεις στη ζωή σου. Θα διαπιστώσεις ότι πάντα υπάρχει κάτι που σε κάνει να χαμογελάς.

#2 Άφησε την τελειομανία

Το σπίτι σου δε θα είναι ποτέ πεντακάθαρο. Οι διακοπές σου μπορεί να μην εξελιχθούν όπως περίμενες. Δε θα μπορέσεις ποτέ να οργανώσεις τέλεια τα χαρτιά σου. Αντί να επικεντρώνεσαι σε όσα δεν πηγαίνουν καλά, δώσε

την προσοχή σου σε όσα πηγαίνουν σωστά. Για παράδειγμα, σκέψου ότι επιτέλους βρήκες χρόνο να καθαρίσεις τα ντουλάπια της κουζίνας σου ή ότι κατάφερες να συγκεντώσεις όλη την οικογένειά σου στο σπίτι.

#3 Άσε κάτω το τηλέφωνό σου

Σίγουρα νιώθεις λίγο ένοχη που χρησιμοποιείς το smartphone σου περισσότερο από όσο πρέπει και χρειάζεται. Τουλάχιστον μία φορά την ημέρα μην κοιτάξεις το email που σου ήρθε, το μήνυμα ή το τελευταίο post στο facebook. Πάρε ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό και χαλάρωσε μακριά από το κινητό σου.

#4 Ζήσε στο παρόν

Αν έχεις καλέσει φίλους στο σπίτι για φαγητό, μην ανησυχείς για το καθάρισμα και το πλύσιμο που έχεις να κάνεις μετά. Αν απολαμβάνεις έναν καφέ με κάποιον φίλο σου, προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τις δουλειές που έχεις να κάνεις στο σπίτι σου όταν επιστρέψεις. Απόλαυσε τη στιγμή. Θα ανησυχήσεις για τα υπόλοιπα όταν έρθει η ώρα τους.

#5 Βάλε έναν μηνιαίο στόχο

Στην αρχή κάθε μήνα βάζε έναν στόχο με σκοπό να τον πετύχεις ή να προσπαθήσεις να τον πετύχεις μέσα στο μήνα. Γράψε τον στόχο σου σε ένα χαρτί και βάλε το χαρτί σε ένα μέρος όπου θα μπορείς να τον βλέπεις καθημερινά. Υπενθυμίζοντας στον εαυτό σου τον στόχο συνεχώς, θα μπορείς να προσπαθείς και να τον πετύχεις.

#6 Ξεφορτώσου όλα όσα δεν χρειάζεσαι ή δεν χρησιμοποιείς

Μπορεί να αγαπάς αυτό το παλιό πουλόβερ, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που το φόρεσες; Μάζεψε τα ρούχα που έχεις χρόνια να φορέσεις και χάρισέ τα σε κάποιον που τα έχει ανάγκη. Κάνε το ίδιο και με άλλα αντικείμενα που δε χρειάζεσαι.

#7 Γίνε δημιουργική στην κουζίνα

Διάλεγε ένα συστατικό την εβομάδα και φτιάχνε μία συνταγή με αυτό. Μπορείς επίσης να διαλέξεις μία δύσκολη συνταγή και να προσπαθήσεις να τη φτιάξεις. Μπορεί να ανακαλύψεις νέες γεύσεις που θα σε ενθουσιάσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα