6+1 σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά: Ποιο είναι το ιδανικό για εσένα;

Και πόσες φορές δεν έχεις νιώσει άσχημα που τα μαλλιά σου δείχνουν πιο λιπαρά, επιτρέποντάς τους να σου ρίξουν την αυτοπεποίθηση;

Μπορεί η έκκριση σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες να είναι μια φυσιολογική διαδικασία, ωστόσο εσύ δεν την έχεις ονομάσει ποτέ έτσι, την λες λιπαρότητα και της επιτρέπεις να ελέγχει τη διάθεσή σου.

Ξεκινήσαμε λίγο επιθετικά, οπότε πάμε να δούμε και την θετική πλευρά. Η έκκριση σμήγματος έχει ως στόχο να διατηρεί σε ισορροπία τον υδρολιπιδικό φραγμό της επιδερμίδας του κεφαλιού, προστατεύοντάς το από την ξηρότητα και διάφορες εξωτερικές επιθέσεις.

Έκκριση σμήγματος έχουμε και στο πρόσωπο και στο σώμα, απλά τώρα επικεντρωνόμαστε σε αυτή του κεφαλιού.

Τα λιπαρά μαλλιά, λοιπόν, ή αλλιώς, όπως τα λέμε ”λαδωμένα” είναι αποτέλεσμα αυτής της υπερβολικής έκκρισης σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής, όπου η ισορροπία στα φυσικά έλαια διαταράσσεται, με αποτέλεσμα αυτά να «γλιστρούν» από τη ρίζα προς το μήκος της τρίχας, κάνοντας τα μαλλιά να δείχνουν βαριά, θαμπά και άτονα.

Τι προκαλεί αυτή την υπερέκκριση; Οι αιτίες είναι πολλές, από τις ορμόνες του καθενός έως το στρες ή και το υπερβολικό styling αλλά και τα ακατάλληλα προϊόντα.

Πρώτο και βασικό μέλημα και αν το πρόβλημα δείχνει να σε ταλαιπωρεί ιδιαίτερα, είναι η επίσκεψη στον δερματολόγο, που θα μπορέσει να δώσει απαντήσεις αλλά και λύση.

Αν θεωρείς ότι η λιπαρότητα του τριχωτού σου είναι κάτι για το οποίο ευθύνεσαι εσύ, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις μερικές από τις παρακάτω συμβουλές, για αρχή, και αν δεν δεις πρόοδο να εμπιστευτείς την έμπειρη γνώμη ενός ειδικού.

Βρες το σωστό σαμπουάν, αυτό που δεν αφυδατώνει και δεν ξηραίνει.Απόφυγε το πολύ συχνό λούσιμο. Σκέψου το σαν μία διαδικασία που επαναλαμβάνεται επειδή ακριβώς, όπως όλα δείχνουν, κάτι δεν πάει καλά. Το τριχωτό εκκρίνει το έλαιο, εσύ το αφαιρείς κάθε μέρα, το τριχωτό καταλαβαίνει ότι το χρειάζεται αλλά δεν το έχει, εσύ πας πάλι και το απομακρύνεις και αυτό έπειτα παράγει περισσότερο για να διασφαλίσει ότι θα έχει και μπαίνεις σε μία διαδικασία φαύλου κύκλου με μόνο αποτέλεσμα τα λιπαρά μαλλιά.  Ξεκίνησε με λούσιμο μέρα παρά μέρα για ένα διάστημα, μετά κάθε δύο μέρες κλπ.,Προτίμησε χλιαρό νερό για το ξέβγαλμα, για να αποφύγεις την αφυδάτωση, και απόφυγε το έντονο τρίψιμο.Αναθεώρησε τα προϊόντα styling που χρησιμοποιείς, μην εφαρμόζεις τίποτα στην ρίζα για να μην βαρύνεις το αποτέλεσμα.Μην ξεχνάς ότι και τα λιπαρά μαλλιά έχουν ανάγκη από ενυδάτωση, γι αυτό μην ξεχνάς να εφαρμόζεις ένα λεπτόρρευστο λαδάκι στα μήκη.Το dry shampoo μπορεί να σε σώσει την δεύτερη αλλά και την τρίτη μέρα. Εφάρμοσέ το το βράδυ και κοιμήσου με αυτό, επιτρέποντάς του να απορροφά την περιττή λιπαρότητα.Aν έχεις εφαρμόσει πολλά προϊόντα styling, με το λούσιμο μπορείς να τα απομακρύνεις, αλλά μην τα εφαρμόσεις εκ νέου. Διάλεξε μερικές μέρες μέσα στην εβδομάδα να είναι το διάλειμμά το δικό σου αλλά και των μαλλιών σου.

Σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά

Το Spécifique Bain Divalent Shampoo της Kérastase αποτελεί ένα σαμπουάν εξισορρόπησης για λιπαρές ρίζες & ταλαιπωρημένα μήκη.

Η εξαιρετικά ανάλαφρη σύνθεσή του εξισορροπεί τη λιπαρότητα και χαρίζει υγιή όψη στο τριχωτό μειώνοντας την περίσσεια σμήγματος και τις οσμές, καθαρίζοντας σε βάθος αλλά και διευκολύνοντας το ξεμπέρδεμα.

Το Head & Shoulders Citrus Fresh Σαμπουάν Για Λιπαρά Μαλλιά αφήνει τα λιπαρά μαλλιά με ανάλαφρη αίσθηση απαλότητας και έως και 100% χωρίς πιτυρίδα.

Συνδυασμένο με μίγμα αιθέριων ελαίων εσπεριδοειδών για πρόσθετη ζωντάνια.

Έχει σχεδιαστεί για να αναζωογονεί βαθιά και να ανανεώνει τα μαλλιά και το τριχωτό, αυτό το Scalptherapie Cooling Mint Shampoo από την Matrix Biolage χαρίζει απαλά, λαμπερά και πιο ευκολοχτένιστα μαλλιά.

Περιέχει καρύδι κόλα και εκχύλισμα από φύλλα μέντας που καθαρίζουν βαθιά αλλά και απαλά τα κανονικά προς λιπαρά μαλλιά, αυτό το σαμπουάν διαθέτει ένα αναζωογονητικό άρωμα μέντας που θα αφήσει στα μαλλιά την ίδια αίσθηση φρεσκάδας. Βρες το στο lookfantastic.gr

To Vichy Dercos Oil Control Corrector Shampoo καθαρίζει και ρυθμίζει τη λιπαρότητα.

Το αποκλειστικό σύμπλεγμα αντιμετώπισης σμηγμάτων της Vichy συνδυάζει τέσσερις προσεκτικά ισορροπημένους και επιλεγμένους επιφανειοδραστικούς παράγοντες που καθαρίζουν το λιπαρό τριχωτό με αποτέλεσμα το τριχωτό να έχει την αίσθηση καθαριότητας και η λιπαρότητα είναι ελεγχόμενη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το σαμπουάν για τη ρύθμιση της λιπαρότητας με μέντα και πρόπολη της Apivita καθαρίζει απαλά με απόλυτο σεβασμό στη φυσιολογία της χλωρίδας του τριχωτού με ήπιους καθαριστικούς παράγοντες και σαπωνάρια.

Ρυθμίζει την υπερέκκριση σμήγματος και εξυγιαίνει το τριχωτό από την πρώτη χρήση με πρόπολη, εκχύλισμα θυμαριού και βιολογικά αιθέρια έλαια μέντας, λεμονιού και θυμαριού που ρυθμίζουν τη λιπαρότητα και χαρίζουν μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας.

Διατηρεί τη φυσική υγρασία των μαλλιών, αφήνοντας τα μαλλιά απαλά και υγιή με τη βοήθεια της πανθενόλης.

To Seb excess shampoo από Frezyderm είναι ένα απαλό σαμπουάν που ρυθμίζει και εξισορροπεί τη λιπαρότητα.

Η δράση των φυτικών εκχυλισμάτων σε συνδυασμό με άλλα συστατικά προσφέρουν καθαρισμό σε βάθος, ενώ παράλληλα τονώνουν και προστατεύουν την τρίχα.

Τα βαριά και άτονα μαλλιά αποκτούν και πάλι όγκο και λάμψη και το χτένισμα διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

To Rosemary Mint Purifying Shampoo της Aveda, ένα καθημερινό σαμπουάν που περιέχει μικκύλια και λευκό ξύδι για να ξεμπερδεύει απαλά τα μαλλιά και να τα καθαρίζει σε βάθος χωρίς να τα αδυνατίζει, χαρίζοντας όγκο και λάμψη στη λεπτή τρίχα.

Εμπλουτισμένο με μέντα για να ξυπνά τις αισθήσεις και δενδρολίβανο για να προστατεύει από την περιβαλλοντική φθορά. Το φυσικό άρωμα αγνών φυτικών εκχυλισμάτων ενεργοποιεί και αναζωογονεί μυαλό και σώμα.

Φωτογραφία: Unsplash

Ρίξε μία ματιά:

Αυτό είναι το λάθος που κάνετε οι περισσότερες με τα μαλλιά σας το βράδυ!

Πώς να κουρέψεις τα μαλλιά σου για να δείχνεις νεότερη

Keywords
Τυχαία Θέματα