10+1 λόγοι για να ξεκινήσεις yoga ΤΩΡΑ!

1. Μειώνει την πίεση. Καθώς η yoga βασίζεται στη σωστή αναπνοή, έχει αποδειχθεί ότι όσοι τη συνδυάζουν με άσκηση και διαλογισμό, μπορούν να ρίξουν την πίεση, χωρίς να πάρουν χαπάκια.

2. Καθαρίζει το σώμα σου από τις τοξίνες. Απαλλάσσεσαι από τις τοξίνες που μαζεύονται στον οργανισμό σου από το περιβάλλον, το στρες και τη διατροφή που ακολουθείς.

3. Μαθαίνεις να πειθαρχείς. Για να μάθεις yoga και σταδιακά να εξελίσσεσαι σε αυτή, πρέπει να έχεις υπομονή, επιμονή και πειθαρχία, στοιχεία

που σε βοηθούν να λειτουργείς καλύτερα και στην καθημερινότητα.

4. Αποκτάς ισορροπία. Ακόμα και αν είσαι εντελώς…ανισόρροπη στην αρχή, θα δεις στην πορεία ότι θα αποκτήσεις ισορροπία στα άκρα και θα εναρμονιστείς με το περιβάλλον.

5. Θα φύγουν οι πόνοι στην πλάτη. Φυσικά το πρόβλημα της καθεμιάς είναι εξατομικευμένο αλλά μια από τις συνηθισμένες αιτίες των πόνων στην πλάτη είναι οι πιασμένοι μηριαίοι, απόρροια της καθιστικής ζωής που κάνουμε.

6. Σου χαρίζει δύναμη και ευλυγισία. Θα δεις τους μύες σου να γίνονται σταδιακά πιο ανθεκτικοί στις στάσεις ενώ παράλληλα η ευλυγισία σου θα βελτιωθεί αισθητά.

7. Μειώνει το στρες. Το σώμα αλλά και η αναπνοή μας χαλαρώνει, οι παλμοί της καρδιάς είναι καλύτερα ρυθμισμένοι ενώ παράγεται λιγότερη κορτιζόλη, που ευθύνεται για το στρες.

8. Τονώνει τη λίμπιντο. Μαθαίνοντας να ακούς το σώμα και τις ανάγκες του, αυξάνεται η σεξουαλική ενέργεια και έχουμε και καλύτερες επιδόσεις στο σεξ.

9. Βάζει τέλος στην αϋπνία. Η yoga ενισχύει την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που μας χαρίζει ηρεμία και μας βοηθά να κοιμόμαστε σαν πουλάκια.

10. Σε βοηθάει να χάσεις κιλά. Το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει με τη μείωση του στρες που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αύξηση της παχυσαρκίας. Η αποτοξίνωση επίσης που προκαλεί βοηθά στο να δουλεύει ο μεταβολισμός καλύτερα ενώ νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο του σώματός σου.

Plus: Η yoga σε κάνει να εκφράζεσαι συναισθηματικά και να αποφεύγεις να ξεσπάς στο emotional food, στο φαγητό που καταναλώνεις καθαρά για ψυχολογικούς λόγους και όχι γιατί πεινάς στα αλήθεια.
Θέλεις να διαβάσεις και άλλα για να γραφτείς σήμερα στην τάξη της yoga;

Δες ακόμα: Οι 3 απλές ασκήσεις των celebrities για να δείχνουν υπέροχες με κάθε φόρεμα!

6 ασκήσεις που θα κάνουν το στήθος σου να φαίνεται μεγαλύτερο!

Keywords
Τυχαία Θέματα