Συνταγή: Πανεύκολο vegan brownie και μους σοκολάτας

Όσο πιο απλό και υγιεινό είναι ένα γλυκό, τόσο το καλύτερο. Όπως συμβαίνει και με αυτό το vegan brownie, που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα.

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά από το κακάο και σε καλά λιπαρά από τον λιναρόσπορο, ενώ η μελάσα αντικαθιστά εξαιρετικά την κρυσταλλική ζάχαρη και έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, είναι ιδανική για άτομα με χαμηλό αιματοκρίτη και χαμηλή φερριτίνη. Αυτό το vegan brownie είναι επίσης και χωρίς γλουτένη για όσους αντιμετωπίζουν

πρόβλημα, αφού χρησιμοποιείται αλεύρι από φαγόπυρο ή καρύδα. Συνοδεύεται από τέλεια, ωμοφαγική μους σοκολάτας και μέσα σε περίπου 30 λεπτά έχετε μπροστά σας όλο το γλυκό έτοιμο!

Υλικά για το vegan brownie

1/3 φλιτζανιού κακάο
2 κ.σ. λιναρόσπορο (σπάστε τον στο γουδί και μουλιάστε σε 5 κ.σ. νερό για 15 λεπτά)
1 φλιτζάνι αλεύρι φαγόπυρου ή καρύδας
1/2 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη καρύδας
1/3 φλιτζανιού μελάσα Amelia
λίγο αλατι
1/3 φλιτζανιού μαγειρική σόδα

Υλικά για την ωμοφαγική μους σοκολάτας

1 μπανάνα
1 αβοκάντο
4 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. μελάσα Emelia
μισό γιαούρτι καρύδας
λίγη βανίλια

Οδηγίες
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη καρύδας, το κακάο, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε να αναμειχθούν. Προσθέστε τον λιναρόσπορο (που έχετε σπάσει και μουλιάσει νωρίτερα), το φιστικοβούτυρο και τη μελάσα και ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, απλώστε το σε ένα μικρό, τετράγωνο ταψάκι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180, στον αέρα.

Όσο ψήνεται το brownie, φτιάξτε τη μους σοκολάτας. Κόψτε τη μπανάνα και το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια και χτυπήστε τα στο μούλτι μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέστε το κακάο, τη μελάσα, το γιαούρτι καρύδας και λίγη βανίλια και χτυπήστε ξανά μέχρι το μείγμα να έχει την υφή μους.

Μόλις ψηθεί το brownie, βγάλτε και κόψτε μικρά κομμάτια και σερβίρετε σε μπολ μαζί με την ωμοφαγική μους σοκολάτας.

Το μυστικό

Μπορείτε να γαρνίρετε με νιφάδες καρύδας, cacao nibs ή να τρίψετε λίγη μαύρη σοκολάτα με πάνω από 70% περιεκτικότητα σε κακάο. Για πιο δροσερή, ανοιξιάτικη χροιά και βιταμίνες, μπορείτε να προσθέσετε κομμένες φράουλες ή μπανάνα που περιέχει ήδη η μους.

Πηγή

The post Συνταγή: Πανεύκολο vegan brownie και μους σοκολάτας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα