Συνταγή για χορτοφάγους: Torta tenerina ή η ιταλική σοκολατόπιτα!

Είναι παραδοσιακή συνταγή της Φεράρα, στην Ιταλία, και εδώ είναι σε χορτοφαγική εκδοχή από την food blogger και κλινική διαιτολόγο notanordinarymum.

Θα χρειαστείτε:

· 200 γραμμ μαύρη σοκολάτα bitter (υπάρχει fairtrade vegan 100% κακάo)

· 125 γραμμ vegan βούτυρο σε κύβους

ή μαργαρίνη

· 2 αυγά

· 50 gr ζάχαρη μαύρη ακατέργαστη και 50 γραμμ βιολογικό μέλι

· 2 κσ αλεύρι καρύδας

· Μία πρέζα αλάτι

Οδηγίες

· Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μέχρι να γίνει κρεμώδης και λεία.

· Προσθέστε τους κύβους βουτύρου, ανακατέψτε και αφήστε το μίγμα στην άκρη.

· Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατέψτε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Χτυπώντας πάντα προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο με τη σοκολάτα στους κρόκους με τη ζάχαρη, το μέλι και το αλεύρι καρύδας.

· Ρίξτε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ. Εάν το μίγμα είναι πολύ παχύ, προσθέστε λίγο γάλα, πρέπει να είναι λείο και κρεμώδες.

· Ξεχωριστά χτυπήστε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι, μέχρι να γίνουν μαρέγκα και στη συνέχεια ενσωματώστε τα απαλά στο μίγμα σοκολάτας (ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω).

· Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα φορμάκι για κέικ με διάμετρο 24 εκατοστών και ρίξτε μέσα το μίγμα.

· Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, στη συνέχεια, σβήστε το φούρνο και αφήστε την torta tenerina να κρυώσει με την πόρτα του φούρνου ανοιχτή.

· Τοποθετήστε την torta tenerina σε χορτοφαγική εκδοχή σε μια πιατέλα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη εάν το επιθυμείτε. Έτοιμη!

Tips

• Η μαύρη σοκολάτα είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αντικαταθλιπτικά, καθώς έχει παρατηρηθεί πως αυξάνει τη σεροτονίνη στον εγκέφαλο, μιας ουσίας που μας κάνει να νιώθουμε καλά.

• Έρευνα του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης δείχνει πως η μαύρη σοκολάτα συμβάλλει στη μείωση της λαιμαργίας για γλυκά, ενώ τα αντιοξειδωτικά που περιέχει ενισχύουν τον μεταβολισμό.

• Φροντίζετε η σοκολάτα να έχει περιεκτικότητα σε κακάο 70-85%. Όσο πιο πικρή τόσο πιο καλή!

The post Συνταγή για χορτοφάγους: Torta tenerina ή η ιταλική σοκολατόπιτα! appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα