Σάουνα προσώπου: Καθαρίζει και τονώνει την επιδερμίδα!

Η επιδερμίδα σας έχει ανάγκη από φροντίδα και ανανέωση. Δείτε πώς με τη σάουνα προσώπου θα καθαρίσετε σωστά το πρόσωπό σας, στην άνεση του σπιτιού σας.

Η σάουνα προσώπου δεν είναι άλλο από τον καθαρισμό με ατμό, ο οποίος ανοίγει τους πόρους του δέρματος και το βοηθά να αναπνεύσει καλύτερα. Και επιπλέον, μόλις απλώσετε την ενυδατική σας, τα θρεπτικά συστατικά θα φτάσουν πολύ βαθύτερα από ό,τι συνήθως.

Οι πόροι του δέρματος είναι μικρά βαθουλωτά ανοίγματα μέσω των οποίων αποβάλλονται το σμίγμα, οι τοξίνες, τα κερατινοκύτταρα και ο ιδρώτας του δέρματος για

την καλή του λειτουργία. Σε πολλά σημεία περικλύει και τον θύλακα της τρίχας. Όταν έχουμε υπερέκριση σμίγματος οι πόροι διαστέλλονται και εάν δέν γίνει βαθύς καθαρισμός ξηραίνεται και σκληραίνει αυτή η ουσία (σμίγματος, ρύπων και νεκρών κυττάρων) και για να αφαιρεθεί επιβάλεται το ατμόλουτρο για να υγρανθεί, να μαλακώσει και να απομακρυνθεί όλο από το εσωτερικό των πόρων.

Με την σάουνα προσώπου η επιδερμίδα του προσώπου ενυδατώνεται σε βάθος και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος. Τα ιόντα βοηθούν τα μόρια του νερού να εισχωρήσουν στο δέρμα κι έτσι επιτυγχάνεται βαθύς καθαρισμός αφού αφαιρούνται το μακιγιάζ, το σμήγμα και οι ρύποι.

Η σάουνα προσώπου διεγείρει επίσης τον μεταβολισμό των κυττάρων, αυξάνει τη φυσική τους άμυνα, βελτιώνει την υφή του δέρματος και καταπραύνει διάφορες δερματικές παθήσεις πχ. την ακμή κ.λπ.

Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα από έναν απλό καθαρισμό που εφαρμόζετε με τις κρέμες, τα scrub και τις λοσιόν, δοκιμάστε μια «σάουνα προσώπου» με βότανα μια φορά την εβδομάδα.

Πώς θα την κάνετε

– Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζετε νερό και ρίχνετε από μια κουταλιά της σούπας τσάι του βουνού, δενδρολίβανο, βασιλικό και θυμάρι.

– Σκεπάζετε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και σκύβετε πάνω από τον ατμό που αναδύεται από την κατσαρόλα για 10 λεπτά.

– Στη συνέχεια, σκουπίζετε όλο το πρόσωπο με ένα βαμβάκι και περνάτε μια τονωτική λοσιόν.

The post Σάουνα προσώπου: Καθαρίζει και τονώνει την επιδερμίδα! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα