Πως θα ανακαινίσετε το σπίτι σας οικονομικά

Αλλάζοντας η εποχή πάντα μας πιάνει μια διάθεση να αλλάξουμε και το χώρο μας! Μπορούμε ωστόσο να πετύχουμε μια ανακαίνιση που να μοιάζει ριζική, αλλά ταυτόχρονα να είναι οικονομική; Η απάντηση σε αυτό είναι σχετική. Καλό είναι να επιμερίσετε την ανακαίνιση ανά χώρο ώστε να είναι πιο ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα, και κάθε φορά που είστε έτοιμοι για αλλαγές, να προχωράτε σε διαφορετικό σημείο του σπιτιού. Ας δούμε το κεντρικό σημείο – το σαλόνι μας!
Δάπεδο: μια ιδιαίτερα οικονομική επιλογή είναι η εφαρμογή laminate. Δεν επιβαρύνεστε με το ξήλωμα του προηγούμενου υλικού, γιατί εφαρμόζει από πάνω,

ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα, με επιλογή κατάλληλης ποιότητας και απόχρωσης να μοιάζει ιδιαίτερο. Είναι μεγάλη η γκάμα που προσφέρει τόσο κοστολογικά, όσο και ποιοτικά, ωστόσο μια μέτρια προς καλή ποιότητα, σε υφή και όψη ξύλου ξεκινάει από αρκετά χαμηλά.

Τοίχοι: Μπορείτε να επιλέξετε έναν, το πιο κεντρικό, και να τοποθετήσετε ταπετσαρία. Είναι μια λύση οικονομική, αν εφαρμοστεί σε έναν τοίχο, μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας, ενώ παράλληλα όταν τοποθετηθεί αλλάζει εντελώς το χώρο!

Υφάσματα: Τοποθετήστε εκ νέου κουρτίνες, μαξιλάρια με έντονα χρώματα στον καναπέ, αλλά και χαλιά. Πλέον, κυκλοφορούν στο εμπόριο όλα τα παραπάνω σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, δίνοντας σας τη δυνατότητα να τα αλλάζετε συχνά και οικονομικά.

Φωτισμός: Αν ανταποκρίνεται στο budget σας, μπορείτε να αλλάξετε και φωτισμό. Είτε καπέλο στις ήδη υπάρχουσες συνθέσεις, είτε να τοποθετήσετε εκ νέου καινούρια φωτιστικά, τόσο επιδαπέδια, όσο και οροφής.

Το μυστικό

Αν ο χώρος σας το επιτρέπει, διαλέξτε μαξιλάρες ή πουφ για το δάπεδο – ανανεώνουν πλήρως το χώρο και αν είναι σε έντονα χρώματα δημιουργούν πολύ χαρούμενη διάθεση.

Μάγδα Κ. Μαυρίκη, www.mamaproject.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα