Πώς να στολίσετε το σπίτι με αλεξανδρινά

Τα αλεξανδρινά είναι αναπόσπαστο μέρος των Χριστουγέννων, τόσο όσο ακριβώς και το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα σπιτικά μπισκότα και τα κεριά.

Τα όμορφα φύλλα τους δίνουν χρώμα στις παγωμένες ημέρες του χειμώνα και φωτίζουν χαρούμενα πρόσωπα. Αυτό το ιδιαίτερο χειμωνιάτικο φυτό είναι πολύ ευέλικτο, αφού είναι διαθέσιμο σε πολλά χρώματα και μεγέθη: κόκκινο, ροζ, λευκό, σομόν ή βερικοκί, σε μίνι ή μεγάλο μέγεθος, σε γλάστρα ή κομμένο, για το σαλόνι, την κουζίνα ή το παιδικό δωμάτιο. Με το αλεξανδρινό κάθε χώρος του σπιτιού φωτίζεται

και μετατρέπεται σε ένα παραμυθένιο σκηνικό εμπνευσμένο από το Christmas Wonderland, που σας προσκαλεί να γιορτάσετε την πιο λαμπερή περιόδο του χρόνου.

Πυροτεχνήματα χρωμάτων

Είτε ως όμορφο διακοσμητικό ή μία πρωτότυπη εναλλακτική του κλασικού χριστουγεννιάτικου δέντρου, αυτό το κλαδί με τα πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι μία εντυπωσιακή ιδέα διακόσμησης.

Tip: Αφαιρέστε το στόμιο των στολιδιών και χρησιμοποιήστε τα ως μικροσκοπικά βάζα για να βάλετε κομμένα αλεξανδρινά σε διαφορετικές αποχρώσεις. Θα διατηρήσετε τα αλεξανδρινά φρέσκα και λαμπερά για περίπου δυο εβδομάδες αν τα θωρακίσετε, βυθίζοντας τις ρίζες του σε νερό θερμοκρασίας 60°C και αμέσως μετά σε παγωμένο νερό.

Δυναμική παρουσία
Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, δημιουργήστε μία σειρά από μικρές συνθέσεις και τοποθετήστε τις όλες μαζί. Για να υλοποιήσετε αυτή την πολύχρωμη ιδέα διακόσμησης, θα χρειαστείτε: ένα αλεξανδρινό, ένα γυάλινο βάζο, switchgrass, λιόπρινο και χρωματιστούς κύβους από σφουγγάρι ανθοκομικής.

Οδηγίες: Βυθίστε τους κύβους σε νερό για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να απορροφήσουν όσο περισσότερο νερό γίνεται. Στη συνέχεια, γεμίστε τα 2/3 του βάζου, προσθέστε το switchgrass, το λιόπρινο και το αλεξανδρινό και είναι έτοιμο!

Τα μοναδικά φύλλα του αλεξανδρινού δημιουργούν όχι μόνο πανέμορφες συνθέσεις, αλλά και εκπληκτικές χειμωνιάτικες ανθοδέσμες.

Το αλεξανδρινό διατίθενται σε πολλά χρώματα και σχήματα και είναι ιδανικό για τη δημιουργία ιδιαίτερων χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων. Σε αυτή την oversized Χριστουγεννιάτικη επιγραφή, μίνι αλεξανδρινά και πράσινα παχύφυτα τοποθετούνται σε γλάστρες που έχουν το σχήμα γραμμάτων. Μία εντυπωσιακή ιδέα για την περίοδο των Χριστουγέννων!

Μαγικά αστέρια για το παιδικό δωμάτιο
Οι πολύχρωμες διακοσμήσεις με αλεξανδρινό δίνουν μία νότα μαγείας στην εποχή των γιορτών και προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Γιατί λοιπόν να μην διακοσμήσετε και το παιδικό δωμάτιο με μία όμορφη σύνθεση με αλεξανδρινά;

Αυτό το αλεξανδρινό με τα ροζ, γραμμωτά φύλλα του μέσα σε ένα παστέλ κασπώ αποτελεί μία ονειρεμένη επιλογή για κάθε παιδικό δωμάτιο.

Tip: Αν τους δείξετε πως, σίγουρα τα παιδιά σας θα χαρούν να φροντίσουν το αλεξανδρινό. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν το ποτίζουν περισσότερο από όσο χρειάζεται και δεν το αφήνουν να ξεραθεί.

Οι ονειροπαγίδες δεν είναι μόνο δημοφιλείς στα παιδιά και εδώ θα δείτε μια όμορφη πρόταση διακόσμησης για όνειρα γλυκά: Φτερά, στολίδια και κομμένα αλεξανδρινά σε σωλήνες με νερό κρέμονται σε διαφορετικά ύψη από ένα απλό μεταλλικό στεφάνι. Μία υπενθύμιση για τα μικρά παιδιά κάθε φορά που κλείνουν τα μάτια τους το βράδυ ή τα ανοίγουν το πρωί, ότι τα Χριστούγεννα είναι εδώ.

Ένα διακοσμητικό στοιχείο που ταιριάζει υπέροχα με τις ονειροπαγίδες είναι αυτό το πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο. Τα δίχρωμα μίνι αλεξανδρινά χαρίζουν μία ιδιαίτερη πινελιά, ενώ τα μικρά δωράκια και τα γλυκά που βρίσκονται κρυμμένα πίσω από τις ημερομηνίες, κάνουν την αναμονή για τα Χριστούγεννα ακόμη πιο γλυκιά.

Τρυφερές, οικογενειακές στιγμές ανάμεσα σε πολύχρωμα αλεξανδρινά
Σπιτικά gingerbread σπιτάκια, χριστουγεννιάτικα μπισκότα και άπλετος χρόνος για ζωγραφική, χειροτεχνίες και παιχνίδια. Όλα αυτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων και χαρίζουν μία ιδιαίτερη μαγεία σε αυτό και το αλεξανδρινό, δημιουργεί την κατάλληλη εορταστική ατμόσφαιρα για μοναδικές οικογενειακές στιγμές.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ έξω νυχτώνει, ένα κατακόκκινο αλεξανδρινό, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και το cozy χαλί του σαλονιού, δημιουργούν μία ζεστή, Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Φωτογραφίες: Stars for Europe

The post Πώς να στολίσετε το σπίτι με αλεξανδρινά appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα