Ποιο μασάζ σας ταιριάζει;

Τονώνει το ανοσοποιητικό, ανακουφίζει από τον πόνο, μειώνει το στρες, αλαρώνει τους μυς, κάνει το δέρμα σας πιο λαμπερό. Το μασάζ δεν είναι πολυτέλεια στις μέρες μας αλλά πραγματική ανάγκη. Δείτε ποιο από τα 7 βασικά είδη μασάζ σας ταιριάζει.

1 Χαλαρωτικό μασάζ
Εν αρχή (του μασάζ) είναι η χαλάρωση. Και αυτή επιτυγχάνεται με βασικές μαλάξεις και θωπείες στα κατάλληλα σημεία του σώματος, που επιτυγχάνουν τη χαλάρωση.

2 Λεμφικό μασάζ
Το λεμφικό μας σύστημα αποτελείται από τα λεμφικά όργανα, τους λεμφαδένες και τα λεμφαγγεία. Φανταστείτε το σαν ένα σύστημα παράλληλο με αυτό του αίματος, μέσα στο οποίο κυκλοφορεί η λέμφος, που «φιλτράρει» το πλάσμα του αίματός μας. Σκοπός του λεμφικού μασάζ είναι η ενεργοποίηση της λέμφου με αργές επαναλαμβανόμενες κινήσεις, ώστε να βελτιωθεί η κυκλοφορία της, κάτι που τελικά ωφελεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι άχρηστες ουσίες που έχουν συσσωρευτεί παίρνουν το δρόμο προς την αποτοξίνωση και παράλληλα μειώνεται η κατακράτηση υγρών. Τέλος, θεωρείται ότι βελτιώνει την όψη του δέρματος που προκαλεί η κυτταρίτιδα.

3 Σιάτσου
Σημαίνει «πίεση με τα δάχτυλα» και μας έρχεται από την Ιαπωνία, όπου πρωτοχρησιμοποιήθηκαν ως τεχνικές οι σταθερές πιέσεις, διατάσεις και κινητοποιήσεις των αρθρώσεων, μαζί με τις μαλάξεις, οι οποίες επιτυγχάνονται με πολλά μέρη του σώματος του μασέρ, όπως οι αγκώνες, οι παλάμες, τα δάχτυλα, ακόμη και τα γόνατα ή τα πέλματα. Για το σιάτσου απαιτείται ειδικό στρώμα και ντύσιμο που καλύπτει όλο το σώμα. Εξαιτίας των ιδιαίτερων μικρών κινήσεων, αλλά και της εστίασης στον ενεργειακό παράγοντα, έχει χαρακτηριστεί και βελονισμός χωρίς βελόνες. Στα οφέλη του συγκαταλέγονται η χαλάρωση, η τόνωση, η ανακούφιση από το άγχος και η αύξηση της ελαστικότητας των μυών. Κάθε συνεδρία σιάτσου μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από την προηγούμενη, ενώ η δύναμή του έγκειται στην επίδρασή του στους «μεσημβρινούς», τα ενεργειακά κανάλια του σώματός μας.

4 Σουηδικό μασάζ
Αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα και δημοφιλή είδη μασάζ, ιδιαίτερα για τους «πρωτάρηδες», αφού είναι πολύ χαλαρωτικό. Οι κινήσεις του μασέρ είναι απαλές, συνήθως κυκλικές θωπείες, ζυμώματα και τριβές, και εστιάζουν στα επιφανειακά στρώματα των μυών με λάδι ή λοσιόν. Ονομάστηκε έτσι, χάρη στον Σουηδό εμπνευστή του, τον Henrik Ling, που συνδύασε δυτικές με ανατολίτικες τεχνικές, οι οποίες βελτιώνουν τη λειτουργία του νευρικού και του κυκλοφορικού συστήματος, ενώ προτείνεται, κατά κύριο λόγο, σε όσους πάσχουν από μυϊκά προβλήματα.

5 Ταϊλανδέζικο μασάζ
Πρόκειται για τεχνική με πανάρχαιες ρίζες, που συνδυάζει κινεζικές και ινδικές θεραπευτικές μεθόδους, όπως yoga, acupressure και ρεφλεξολογία. Η συνεδρία πραγματοποιείται συνήθως σε δάπεδο, με άνετη ένδυση του θεραπευόμενου και δεν χρησιμοποιείται λάδι. Το μασάζ ακολουθεί τις γραμμές Sen του σώματος – αντίστοιχες των μεσημβρινών, που καθορίζουν τα ενεργειακά κανάλια του οργανισμού, και με σταθερό ρυθμό ασκείται πίεση, αλλά και τέντωμα διαφόρων μερών του σώματος. Ο μασέρ χρησιμοποιεί και τα χέρια και τα πόδια του, ενώ έτσι τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος, το νευρικό και αναπνευστικό σύστημα, οι μύες, και καταπολεμούνται προβλήματα, όπως οι πονοκέφαλοι και η αϋπνία.

6 Μασάζ με αρωματοθεραπεία
Όσοι υποφέρουν από άγχος και άλλες ψυχικές διαταραχές, ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσουν αυτόν τον τύπο μασάζ, ο οποίος συνδυάζει τις μαλάξεις με τη χρήση φυτικών αρωματικών ελαίων. Τα αιθέρια έλαια επιλέγονται, ανάλογα με τις ανάγκες του θεραπευόμενου: Για παράδειγμα, η λεβάντα είναι ιδανική για περιπτώσεις που χρειάζονται χαλάρωση και ηρεμία.

7 Μπαλινέζικο μασάζ
Αναπτύχθηκε στο Μπαλί της Ινδονησίας και επηρεάστηκε από κινεζικές, ινδικές και άλλες ανατολίτικες μεθόδους. Το μπαλινέζικο μασάζ συνδυάζει απαλά χτυπήματα και σταθερές «κυλινδρικές» κινήσεις στο σώμα, ενώ χρησιμοποιεί και έλαια ή και ειδικές πέτρες, για να ζεσταθούν ευκολότερα και να χαλαρώσουν γρήγορα οι σφιχτοί μύες, και στόχος του είναι η απελευθέρωση της ροής της ενέργειας και η ισορροπία του σώματος.

Το μυστικό

Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας; Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είναι καλό να κάνετε μασάζ, ανάλογα με το πρόβλημά σας. Είναι κοινή πεποίθηση πως το μασάζ είναι εντελώς άκακο και σε καμιά περίπτωση, δεν μπορεί να μας βλάψει. Αυτή η αντίληψη, βέβαια, δεν είναι και τόσο σωστή. Όσο άκακο και αγνό είναι το μασάζ, μην ξεχνάτε πως απευθύνεται σε υγιείς ανθρώπους.

The post Ποιο μασάζ σας ταιριάζει; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Αναζητήσεις
ποιο μασαζ μου ταιριαζει
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Omorfa Mystika