Μετακόμιση τώρα: Μυστικά που θα την κάνουν παιχνιδάκι

Το καλοκαίρι είναι η πιο συνηθισμένη περίοδος για να κάνετε τη μετακόμιση που σχεδιάζατε τόσο καιρό και αυτά τα μυστικά θα κάνουν τη μετακόμιση παιχνιδάκι!

Επειδή, λοιπόν, η αφόρητη ζέστη, οι υποχρεώσεις στη δουλειά και το μυαλό σας που «ταξιδεύει» σε κάποια εξωτική παραλία, δεν σας καθιστούν πανέτοιμους για «νέες περιπέτειες», πάρτε μολύβι και χαρτί και οργανωθείτε σωστά.

Κάντε ένα ξεκαθάρισμα αντικειμένων
Τώρα είναι επιτέλους η ευκαιρία σας να δείτε

τι χρειάζεστε και τι όχι. Τώρα που θα βγουν όλα έξω, ακόμα και αυτά που έχουν χωθεί στην άβυσσο των παταριών, θα μπορέσετε να κάνετε ένα ξεδιάλεγμα των αντικειμένων που δεν χρειάζεστε. Μια γενική συμβουλή είναι ότι αν δεν το έχετε δει για πάνω από 3 χρόνια μάλλον δεν το χρειάζεστε και είναι ώρα να το αποχαιρετήσετε. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσετε άμεσα χρήματα αλλά και κόπο από την μεταφορά αχρείαστων αντικειμένων. Κάντε μια διαλογή, λοιπόν, και αποφασίστε τι δεν χρειάζεστε! Ήρθε η ώρα!

Καλύψτε τα εύθραυστα αντικείμενα με πετσέτες, κάλτσες και παλιά t-shirts
Δεν είναι δύσκολο, απλώς βάλτε στο βάθος της κούτας ένα παλιό υφασμάτινο ρούχο, για να βεβαιωθείτε πως όταν την ανοίξετε, θα είναι όλα όπως τα αφήσατε.

Τοποθετήστε τα πράγματα κάθετα
Βάλτε στις κούτες όλα τα κουζινικά, διακοσμητικά και ό,τι άλλο πιάνει χώρο, κάθετα. Έτσι θα γλιτώσετε χώρο και χρόνο.

Βάλτε ταμπελάκια
Δε υπάρχει καλύτερο πράγμα από τη οργάνωση. Το σωστό πριν μετακομίσετε θα ήταν να έχετε δει καλά το χώρο και να έχετε αποφασίσεις που θα πάει το καθετί. Έτσι, αφού πακετάρετε τα πράγματα βάζοντας ταμπέλες στις κούτες, αφήστε τα στο σωστό σημείο του νέου σας διαμερίσματος για να γλιτώσετε το πήγαινε-έλα.

Μεταφέρετε πρώτα τα βασικά
Αν η μετακόμιση γίνει σταδιακά, τότε μεταφέρετε πρώτα αυτά που έχετε άμεση ανάγκη. Τα σεντόνια, τα είδη υγιεινής, τα κουζινικά πρέπει να είναι στην αρχή της λίστας σας.

Βάλτε εσείς την τάξη
Πάρτε πρωτοβουλία. Μην αφήσετε τους φίλους ή τους συγγενείς σας να πακετάρουν όπως εκείνοι θέλουν, γιατί θα δημιουργηθεί σύγχυση. Κάντε μία λίστα το πλάνο της μετακόμισης και προτρέψτε τους να την ακολουθήσουν.

Μην πετάτε τα τρόφιμα
Κάτι που πολύς κόσμος δεν σκέφτεται αλλά είναι από τις τοπ συμβουλές μετακόμισης είναι ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να πετάξετε όλα τα πράγματα από την κατάψυξη σας. Οι περισσότεροι από μας όταν είναι να μετακομίσουμε είτε δεν αγοράζουμε πράγματα, από το φόβο ότι θα πρέπει να τα πετάξουμε, και αυτό μας δυσκολεύει στη καθημερινότητα μας, είτε καταλήγουμε όντως να πετάμε πολλά φαγητά από φόβο μην χαλάσουν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Οι ειδικοί της μεταφοράς μας ενημέρωσαν ότι από τις πρώτες συμβουλές μετακόμισης που θα πρέπει να γνωρίζουμε και να ακολουθούμε είναι για την μεταφορά των τροφίμων κατά την μετακομιση είναι τα κουτιά από φελιζόλ γιατί διατηρούν τα τρόφιμα αρκετές ώρες και τα είδη κατάψυξης. Έτσι, δεν χρειάζεται ούτε να πετάξουμε κάτι ούτε να δυσκολέψουμε τη καθημερινότητα μας.

Μην ξεχάσετε τα… ευκόλως εννοούμενα
Φροντίστε για την κινητή τηλεφωνία, τους λογαριασμούς και όποια άλλη υπηρεσία θα χρειαστείτε στη νέα σας διεύθυνση, περίπου ένα μήνα πριν. Έτσι η «μετάβαση» θα σας φανεί πιο εύκολη.

Μην ποτίζετε τις γλάστρες
Οι φρεσκοποτισμένες γλάστρες δημιουργούν πρόβλημα κατά τη διάρκεια μιας μεταφοράς. Αυτό συμβαίνει διότι οι γλάστρες που έχουν ποτισθεί πρόσφατα κρατάνε πολύ νερό και γίνονται βαριές, με αποτέλεσμα να έχετε έξτρα βάρος στα πράγματα που θέλετε να μεταφέρετε. Επιπρόσθετα, το υγρό χώμα μπορεί να σας κάνει τα πράγματα χάλια σε περίπτωση κάποιας αναταράξεως στη διαδρομή.

Μην πανικοβληθείτε
Ξεκινήστε από ένα δωμάτιο και αυτό καλό είναι να είναι η κουζίνα. Φωνάξτε κάποιον να συνδέσει ηλεκτρικές συσκευές (όπως π.χ. πλυντήριο πιάτων) και τοποθετήστε τις στη θέση τους. Τοποθετήστε και τα έπιπλα της κουζίνας για να μην πιάνουν χώρο. Συνεχίστε με το γραφείο (αν υπάρχει) και την κρεβατοκάμαρα. Στην κρεβατοκάμαρα, αφού τοποθετηθούν τα έπιπλα, καθαρίστε την όσο αντέχετε και στρώστε το κρεβάτι. Θα είναι τεράστια η ανακούφιση στο τέλος της μέρας όταν θα είναι έτοιμο για να κοιμηθείτε, επιτέλους, σαν άνθρωποι. Ακολουθούν τα μπάνια και στο τέλος το καθιστικό-σαλόνι, που απαιτεί και την περισσότερη δουλειά.

The post Μετακόμιση τώρα: Μυστικά που θα την κάνουν παιχνιδάκι appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα