Γεμιστά με καστανό ρύζι: δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή!

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το πιο αγαπημένο λαδερό φαγητό, τα γεμιστά με καστανό ρύζι!

Γιατί ένα πιάτο γεμιστά με καστανό ρύζι είναι καλή ιδέα;

Το ρύζι εμπεριέχει υδατάνθρακες, πολλές βιταμίνες συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Τα τελευταία χρόνια συστήνεται η παρασκευή των γεμιστών με καστανό ρύζι. Η μικρότερη επεξεργασία και η μεγαλύτερη παρουσία του φλοιού καθιστούν

το καστανό ρύζι πολύ πιο πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες συμπλέγματος Β, σε σχέση με το λευκό. Για αυτόν τον λόγο έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, μας χορταίνει καλύτερα και συστήνεται περισσότερο στους διαβητικούς. Ακόμη, είναι πλούσιο και σε μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, ενώ περιέχει και μικρή ποσότητα σιδήρου. Τέλος, το καστανό ρύζι έχει πολύ πιο υψηλή περιεκτικότητά σε σελήνιο. Το σελήνιο είναι ένα απαραίτητο συστατικό για πολλές λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα, όπως η καλή λειτουργία του θυρεοειδούς, η θωράκιση του ανοσοποιητικού και πολλά άλλα. Οι υδατάνθρακες, που προέρχονται κυρίως από το ρύζι αλλά και τα λαχανικά που είναι ψιλοκομμένα μέσα, αποτελούν μια σημαντική πηγή ενέργειας.

Για ακόμα καλύτερο θρεπτικό και γευστικό αποτέλεσμα μπορεί κανείς να ψιλοκόψει αρκετά λαχανικά και μυρωδικά, όπως κολοκύθι, κρεμμύδι, μαϊντανό μέσα στη γέμιση, αυξάνοντας σημαντικά το περιεχόμενό τους σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

Θα χρειαστείτε

5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
5 πιπεριές
2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
10 κ.σ. καστανό ρύζι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες

Κόβετε το πάνω μέρος από τις πιπεριές σαν καπάκι και αφαιρείτε τους σπόρους και τις μεμβράνες.Κόβετε το πάνω μέρος από τις ντομάτες σαν καπάκι και με κουτάλι, αδειάζετε σε μπολ τη ψίχα.Φτιάχνετε τη γέμιση για τα γεμιστά με ρύζιΑφήνουμε το χυμό της ντομάτας και τους σπόρους στην άκρη και βάζουμε στο μπλέντερ τη ψίχα από τις ντομάτες.Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα αλέθετε.Τα βάζουμε σε μπολ.Προσθέτετε το καστανό ρύζι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).Προσθέτετε αλάτι – πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.Τέλος, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά.Γεμίζετε τα γεμιστά κατά τα 3/4.Σκεπάζετε με τα καπάκια.Πασπαλίζετε με ζάχαρη και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό ντομάτας.Ψήνετε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.Αν θέλετε, προσθέτετε και πατάτες κυδωνάτες.

The post Γεμιστά με καστανό ρύζι: δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα