DIY: Φτιάξτε τη δική σας μάσκα μαλλιών για δυνατά και λαμπερά μαλλιά

Φτιάξτε στο σπίτι σας αυτή τη θαυματουργή μάσκα μαλλιών με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας, και η οποία θα σας χαρίσει δυνατή και λαμπερή τρίχα, που δε θα «σπάει» και δε θα χρειάζεται για κάποιο διάστημα τη φροντίδα του κομμωτή σας.

Οι μέρες καραντίνας συνεχίζονται και βρισκόμαστε όλες σε μια ιδιαίτερη κατάσταση όσον αφορά τα μαλλιά μας, τα οποία έχουν αρχίσει να χάνουν το σχήμα και τη λάμψη τους, καθώς και να μεγαλώνουν όλο και πιο γρήγορα κάνοντας την περιποίηση του κομμωτή μας να φαίνεται απόλυτα αναγκαία σε αυτή τη φάση. Πώς θα καταφέρετε να παγώσετε αυτή την κατάσταση και

να παρατείνετε για λίγο καιρό το ραντεβού στο κομμωτήριο για το επόμενο κούρεμά σας; Φτιάξτε αυτή τη μάσκα με λάδι καρύδας για να έχετε δυνατά και λαμπερά μαλλιά!

Πώς μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας το λάδι καρύδας
Το έλαιο καρύδας (coconut oil) αποτελεί ένα φυσικό προϊόν που χάρη στη πλούσια σύνθεσή του μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τη χαμένη ζωντάνια των μαλλιών σας.

1 Μειώνει την απώλεια πρωτεϊνών
Οι τρίχες αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες, με κυριότερη την κερατίνη. Η βαφή, η ξηρότητα και το styling μπορεί να προκαλέσουν απώλεια κάποιας πρωτεΐνης που σχηματίζει τον φλοιό της τρίχας, το πιο παχύ στρώμα των μαλλιών σας. Το έλαιο καρύδας έχει παρατηρηθεί ότι μειώνει την απώλεια πρωτεϊνών όταν χρησιμοποιείται ως προϊόν περιποίησης πριν ή μετά το λούσιμο.

2 Διεισδύει στην τρίχα
Το λάδι καρύδας έχει χαμηλό μοριακό βάρος και ως εκ τούτου απορροφάται καλύτερα από την τρίχα σε σύγκριση με άλλα είδη λαδιών.

3 Επαναφέρει τη λάμψη
Ακριβώς επειδή το λάδι καρύδας διεισδύει στην τρίχα, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προστατέψετε τα μαλλιά σας από την ξηρότητα.

Θα χρειαστείτε για τη μάσκα μαλλιών

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 αυγό

Οδηγίες για τη μάσκα μαλλιών

Αρχικά, χτυπήστε το αυγό σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.

Στη συνέχεια, βάλτε σε ένα άλλο μπολ το λάδι καρύδας και λιώστε το στον φούρνο μικροκυμάτων.

Ανακατέψτε το coconut oil με το αυγό και προσθέστε το μέλι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Εφαρμόστε τη μάσκα σε νωπά μαλλιά και αφήστε την για μισή ώρα περίπου.

Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και χρησιμοποιήστε μετά το αγαπημένο σας σαμπουάν.

Το μυστικό

Χάρη στην υψηλή διατροφική του αξία το λάδι καρύδας βοηθάει επιπλέον στη θρέψη των μαλλιών και στη υγιή ανάπτυξη του τριχωτού της κεφαλής. Είναι ιδανικό για μαλλιά που μεγαλώνουν δύσκολα ή είναι κατεστραμμένα και ξηρά, καθώς χαρίζει απαλότητα και λάμψη.

The post DIY: Φτιάξτε τη δική σας μάσκα μαλλιών για δυνατά και λαμπερά μαλλιά appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα