8 συνήθειες που αυξάνουν τα χρόνια της ζωής μας

Απλά, μικρά πράγματα μπορούν να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή, κάνοντάς την πιο φωτεινή, πιο αισιόδοξη, πιο ποιοτική. Ποιες συνήθειες αυξάνουν τα χρόνια της ζωής μας;

1 Η φροντίδα των δοντιών

Η σωστή στοματική υγιεινή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μακροζωία, καθώς μπορεί να έχει πολύ σημαντικά οφέλη για την καρδιά μας. Το βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος μπορεί να αποτρέψει περιοδοντικές παθήσεις (παθήσεις των ούλων) που μελλοντικά μπορούν να προκαλέσουν καρδιαγγειακά νοσήματα.

2 Το σεξ

Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειάς μας και τα χρόνια ζωής μας. Οι ορμόνες

που εκκρίνονται κατά την διάρκειά του είναι ευεργετικές για την υγεία του οργανισμού μας. Σύμφωνα με έρευνα, άτομα με συχνούς οργασμούς, έχουν ακόμα και 50% μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας. Το σεξ βελτιώνει τη διάθεσή μας και μεγαλώνει τις μέρες μας.

3 Η μεσογειακή διατροφή

Φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, δημητριακά: η μεσογειακή διατροφή αυξάνει σύμφωνα με μελέτες τα χρόνια ζωής μας και θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

4 Η θετική σκέψη

Η θετική σκέψη μάς προχωρά, υπερβαίνει τα εμπόδια, μάς δίνει δύναμη. Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που σκέφτονται το μέλλον με αισιοδοξία και αποφεύγουν τις αρνητικές σκέψεις τείνουν να έχουν καλύτερη σωματική υγεία: η αρτηριακή πίεση δεν παρουσιάζει αυξομειώσεις, η ποιότητα του ύπνου είναι καλύτερη και το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρότερο.

5 Η σωματική άσκηση

Η σωματική άσκηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μακροζωία. Αλλάζει το σώμα, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης νοσημάτων, βελτιώνει την ψυχολογία μας. Σύμφωνα με έρευνα, γρήγορο περπάτημα 450 λεπτών σε εβδομαδιαία βάση μπορεί να μας χαρίσει ακόμα και 4.5 χρόνια ζωής.

6 Ο καλός ύπνος

Καλός ύπνος θα πει καλή υγεία και μακροζωία. Οταν σε καθημερινή βάση, για μεγάλο χρονικό διάστημα, κοιμόμαστε λιγότερο από 6-7 ώρες, αυξάνουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ο χορταστικός και ήρεμος ύπνος μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα ενέργειάς μας, να χαρίσει λάμψη στην επιδερμίδα μας και να μας δώσει ζωή.

7 Η μείωση του στρες

Οταν η καθημερινότητα τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, το στρες κάνει ύπουλα την εμφάνισή του και δεν είναι εφικτό να το αποβάλλουμε. Ομως, αν καταφέρουμε να το μετριάσουμε μπορούμε να «οχυρώσουμε» το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να χαρίσουμε στο σώμα μας χρόνια ζωής.

8 Το μυαλό σε «εγρήγορση»

Η συνεχής και δημιουργική άσκηση του μυαλού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Alzheimer και να μας χαρίσει επιπλέον χρόνια ζωής. Επιτραπέζια, διάβασμα, δημιουργική γραφή, ομαδικές δραστηριότητες μπορούν να κρατήσουν το μυαλό μας διαυγές και να μας χαρίσουν χρόνια ζωής.

The post 8 συνήθειες που αυξάνουν τα χρόνια της ζωής μας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα