8 μυστικά για πετυχημένη μαγειρίτσα!

Το κλασικό πιάτο της ημέρας: μαγειρίτσα με αυγολέμονο. Έχει και αυτή τα μυστικά της!

1 Το μυστικό για να βγει λευκή η μαγειρίτσα, είναι να φύγει εντελώς το αίμα από τα εντόσθια. Γι’ αυτό να τα πλένετε πολύ καλά με άφθονο κρύο νερό. Το καλύτερο είναι να αφήσετε για 4 – 5 ώρες τα εντόσθια σε μια λεκάνη με νερό και παγάκια, ανανεώνοντας συχνά το νερό.

2 Στο σοτάρισμα των εντοσθίων φροντίστε να πετάξετε το λαρύγγι και τους σκληρούς συνδετικούς ιστούς.

3 Μπορείτε να “σβήσετε” τα εντόσθια με ένα ποτήρι λευκό κρασί μετά το σοτάρισμα για πιο ωραίο άρωμα.

4 Αν θέλετε να προσθέσετε και

ρύζι στη μαγειρίτσα, προσθέστε μισό φλιτζάνι ρύζι, κατά προτίμηση γλασέ. Θα το προσθέσετε αφού η μαγειρίτσα έχει ήδη μαγειρευτεί για 30′ και θα την αφήσετε να βράσει για άλλα 12′, ανακατεύοντας τακτικά.

5 Χρησιμοποιείτε μόνο φρέσκα μυρωδικά. Αν μάλιστα έχετε αρωματικά φυτά σε δικές σας γλαστρούλες ακόμη καλύτερα. Το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι χυλώνει τη μαγειρίτσα.

6 Κάνετε το αυγολέμονο πάντα την τελευταία στιγμή για να μη χρειαστεί να ξαναζεστάνετε και σας ψηθεί το αυγό.

7 Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μαρούλια της συνταγής με σπανάκι, τον άνηθο με μάραθο και να βράσετε μαζί με τα εντόσθια και ένα αρνίσιο κεφαλάκι.

8 Για όσους σιχαίνονται τα εντόσθια, υπάρχει και η vegeterian μαγειρίτσα η οποία γίνεται με τον ίδιο τρόπο, απώς αντικαθιστάτε τα εντόσθια με ψιλοκομμένα μανιτάρια.

Το μυστικό

Για να γίνει η τέλεια μαγειρίτσα, πρέπει να διαλέξετε εντεράκια από μικρό αρνί ή κατσίκι και αυτό γιατί τρέφονται μόνο με γάλα και δεν βγάζουν βαριά μυρωδιά.

The post 8 μυστικά για πετυχημένη μαγειρίτσα! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα