8 άγνωστα βότανα που κάνουν το ανοσοποιητικό σας να δουλεύει υπερωρίες!

Προσθέστε αυτά τα βότανα στην καθημερινότητά σας και ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα από τις ιώσεις, τον καρκίνο και άλλες ασθένειες.

1 Echinacea

Η echinacea χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος και τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, καθώς και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και της ουλίτιδας. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη echinacea στην αρχή του κρυολογήματος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων. Λαμβάνοντας Echinacea φαίνεται επίσης να βοηθά και στη μείωση της κολπίτιδας που οφείλεται

στον μύκητα Candida. Συνολικά, έχει βρεθεί ότι η echinacea διεγείρει τη συνολική δραστηριότητα των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση λοιμώξεων.

2 Ginseng

Μια μελέτη του 2004 διαπίστωσε ότι τα άτομα που έλαβαν εκχύλισμα ginseng είχαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικής λοίμωξης σε σχέση με όσους δεν πήραν. Μια διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη δοκιμή με εικονικό φάρμακο (placebo) που δημοσιεύθηκε το 2005 βρήκε ότι η λήψη ginseng μείωσε τη διάρκεια του κρυολογήματος, καθώς και τα συμπτώματά του.

3 Κουρκουμάς

Αυτό το μπαχαρικό βρέθηκε σε μελέτες ότι αυξάνει τα επίπεδα ενός αντιμικροβιακού πεπτιδίου, το οποίο με τη σειρά του, ενισχύει τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.

4 Astragalus

Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, το κινέζικο φυτό astragalus, (ένας τύπος φασολιών), ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμά ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων. Στην πραγματικότητα, στις ΗΠΑ, οι ερευνητές εξετάζουν το φυτό αυτό ως πιθανή θεραπεία για τα άτομα των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα έχει αποδυναμωθεί από τη χημειοθεραπεία ή την ακτινοβολία.

5 Ρίζα βερβερίς

Αν και οι μελέτες είναι ακόμη προκαταρκτικές, το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center αναφέρει ότι η ρίζα βερβερίς περιέχει το χημικό βερβερίνη, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την ανάπτυξη των βακτηρίων, και μπορεί να βοηθήσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Χρησιμοποιείται σε μολύνσεις του ουροποιητικού και γαστρεντερικού συστήματος.

6 Γκι ή ιξός

Εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά και υποστηρίζει τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος αυξάνοντας τον αριθμό και τη δραστηριότητα των διαφόρων τύπων των λευκών αιμοσφαιρίων. Ευρωπαϊκή έρευνα έδειξε ότι έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση σε ορισμένους τύπους καρκινικών κυττάρων.

7 Πρόπολη

Παράγεται από τις μέλισσες, και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και άλλες ευεργετικές χημικές ουσίες. Μια επιστημονική ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε το 2007, ανάφερε ότι η πρόπολη αύξησε την δραστικότητα των μακροφάγων και των κυττάρων Τ καθώς και την παραγωγή αντισωμάτων.

8 Cat’s Claw

Μικρές μελέτες έχουν δείξει ότι το Cat’s Claw διεγείρει μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος. Περιέχει αντιοξειδωτικά και αλκαλοειδή οξινδόλη που μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να καταστρέψει τα παθογόνα μικρόβια και οργανισμούς.

Πηγή

The post 8 άγνωστα βότανα που κάνουν το ανοσοποιητικό σας να δουλεύει υπερωρίες! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα