5 μυστικά για να διαχειριστείτε τα συναισθήματα σας

Όλοι μας βιώνουμε πολλά και διαφορετικά συναισθήματα καθημερινά, πολλές φορές ταυτόχρονα! Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν τα συναισθήματα που νιώθουμε είναι μεταξύ τους αντίθετα, αισθανόμαστε ότι βιώνουμε μια εσωτερική σύγκρουση και δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε την κατάστασή στην οποία βρισκόμαστε. Δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τα συναισθήματα σας.

1 Ακούστε και μάθετε τα συναισθήματά σας (συνειδητότητα).
Αποδεχτείτε τα ως μέρος του εαυτού σας και μην τα καλύπτετε. Το να παραγκωνίζουμε τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να νιώσουμε δεν σημαίνει

ότι αυτά παύουν να υπάρχουν. Ας τα «ακούσουμε», έχουν σίγουρα να μας πουν σημαντικά πράγματα για τον εαυτό μας!

2 Δώστε χρόνο και ψάξτε τα συναισθήματά σας.
Ίσως αυτό που νομίζετε ότι αισθάνεστε να μην είναι αυτό που πραγματικά νιώθετε. Για παράδειγμα, αν εξεταστεί καλύτερα ένας θυμός ίσως αποκαλυφθεί ότι υπάρχει μια κρυμμένη στεναχώρια κατά βάθος, η οποία είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη για κάποια άτομα.

3 Εκφράστε κατάλληλα τα συναισθήματα σας.
Εκφράστε τα συναισθήματα σας με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορεί το άτομο που μοιράζεστε μαζί του αυτό που νιώθετε να καταλάβει πραγματικά τι είναι αυτό που αισθάνεστε.

4 Αποδεχθείτε ότι μπορεί να έχετε διαφορετικά συναισθήματα από κάποιον άλλον κι ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα.
Τα διαφορετικά συναισθήματα είναι αποτέλεσμα των διαφορετικών απόψεων ή σκέψεων που μπορεί να έχετε σε σχέση με κάποιον άλλον. Αυτό είναι που μας κάνει μοναδικούς άλλωστε!

5 Αφήστε τους ανθρώπους να σας πλησιάσουν και μοιραστείτε τα συναισθήματά σας.
Έτσι το βάρος ενός αρνητικού συναισθήματος θα μειωθεί, και το κέρδος από το να έχεις έναν άνθρωπο που να εμπιστεύεσαι κοντά σου είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτά που θα χάσεις αν τον απομακρύνεις.

The post 5 μυστικά για να διαχειριστείτε τα συναισθήματα σας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 μυστικά για να διαχειριστείτε τα συναισθήματα σας,