11 μυστικά για καλή φυσική κατάσταση

Παρακάτω θα βρείτε 11 μυστικά για καλή φυσική κατάσταση, βασισμένα σε έρευνες και ειδικούς.

Έλλειψη ενέργειας, βεβαρημένο πρόγραμμα, μεγάλες προσδοκίες… Αυτά είναι μερικά από τα πιο συχνά εμπόδια (ή δικαιολογίες) που μπορούν να μπουν ανάμεσα σε εσάς και τους στόχους σας για μια καλή φυσική κατάσταση. Παρόλο που γνωρίζουμε πως η συχνή άσκηση ρίχνει την αρτηριακή πίεση, μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις και βοηθά στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους, μερικές φορές το να κινηθείς είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη.

1 Βρείτε τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια

Τα αθλητικά

παπούτσια, που έχετε εδώ και 5 χρόνια, όχι μόνο έχουν δει καλύτερες μέρες, αλλά η φθαρμένη σόλα και το κατεστραμμένο σύστημα απορρόφησης των κραδασμών, μπορούν να γίνουν αιτία για τραυματισμό. Η λύση; Εμπιστευτείτε έναν ειδικό ως προς την αναζήτηση του καταλληλότερου παπουτσιού, που να ταιριάζει στο πόδι, αλλά και στο στυλ σας. Επιπλέον, τα σύγχρονα αθλητικά παπούτσια δεν ζυγίζουν παραπάνω από 283 γραμμάρια, που σημαίνει ότι μπορείτε να τα παίρνετε μαζί σας μέσα σε μια τσάντα και να τα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε.

2 Αφήστε τον διάδρομο

Αν προτιμάτε την ελλειπτική άσκηση, τότε πάρτε τον φίλο σας κι ένα ποδήλατο και οργώστε τους δρόμους. Ή αν έχετε βαρεθεί το συνηθισμένο τρέξιμο, γιατί δεν δοκιμάζετε ένα ομαδικό μάθημα; Τα βαρετά και στάσιμα αποτελέσματα αποτελούν αποτρεπτικά κίνητρα. Για να μείνετε πιστοί στο στόχο σας, οι ειδικοί προτείνουν να πειραματιστείτε έξω από την “comfort zone” σας. Δοκιμάστε κάτι που θεωρείτε αστείο ίσως. Μη φοβηθείτε να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο να χοερέψει. Είναι σημαντικό να διασκεδάζετε! Το να κάνειτε πλάκα με τον εαυτό σας την ώρα που γυμνάζεστε, θα σας κάνει να χαμογελάσετε, για να μην αναφερθούμε στο ότι το γέλιο κάνει καλό και στους κοιλιακούς σας.

3 Κερδίστε χρήματα για τη σκληρή δουλειά

Τι θα γινόταν αν τα πλεονεκτήματα της εξάσκησης έρχονταν σε μορφή χρημάτων; Σε μία κλινική μελέτη σχετικά με την απώλεια βάρους, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες – η μία πλήρωνε ή εισέπραττε 18€ αν έπιανε (ή όχι) τον μηνιαίο στόχο της σε σχέση με την απώλεια βάρους, ενώ η άλλη δεν πληρωνόταν. Μετά από μια 12μηνη περίοδο, αυτοί που είχαν κίνητρο έχασαν περίπου 4,1 κιλά, ενώ το άλλο γκρουπ περίπου 1,1 κιλά. Επιπλέον, το 62% των συμμετεχόντων με το χρηματικό κίνητρο ολοκλήρωσε την έρευνα, ενώ μόνο το 26% του άλλου γκρουπ την ολοκλήρωσε – υποδηλώνοντας ισχυρότερη αφοσίωση στην γυμναστική όταν υπάρχει χρηματικό κίνητρο. Δοκιμάστε το κι εσείς: Υπάρχουν διάφορα προγράμματα που σας επιτρέπουν να ποντάρετε στον εαυτό σας, στοιχηματίζοντας πόσο βάρος θα χάσετε σε ένα καθορισμένο, από εσάς, διάστημα χρόνου.

4 Κάντε λίγη ακόμη γυμναστική

Μόλις ολοκληρώσατε ένα έντονο 20λεπτο τρέξιμο; Συγχαρητήρια! Τώρα συνεχίστε. Όταν νομίζετε ότι έχετε τελειώσει ή ότι έχετε φτάσει το χρόνο που είχατε καθορίσει στην αρχή, προσθέστε 3 με 5 λεπτά ακόμα. Κάντε 2 λεπτά παραπάνω ελλειπτικό ή συνεχίστε να περπατάτε για επιπλέον 5 λεπτά. Αν τα έχετε καταφέρει ως εκεί, μερικά λεπτά παραπάνω είναι επιτεύξιμα, αλλά απαιτητικά, κάτι που προστίθεται στα προσωπικά σας ρεκόρ και σας κάνει να νιώθετε υπερήφανοι.

5 Βρείτε μια εεφαρμογή

Από ημερολόγια διατροφής, μέχρι μετρητές απώλειας βάρους, οι εφαρμογές των κινητών μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και να διατηρήσετε ένα πλάνο για μια καλή φυσική κατάσταση ή για να γνωρίζετε τι τρως μέσα στη μέρα. Υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που εστιάζουν στα παιχνίδια και τις δραστηριότητες, τα οποία είναι βασισμένα στην επιστήμη του να προσφέρουν χαρά. Ή κάποιες άλλες που σας παρέχουν τη βοήθεια ενός προπονητή, με διαθεσιμότητα 24 ώρες το 24ωρο, για να καταγράφετε τη βελτίωσή σας σε σχέση με τους στόχους σας.

6 Προετοιμαστείτε!

Το έχετε ξανακούσει, αλλά έχει αποτέλεσμα: Κάνοντας προετοιμασία, για μια υγιεινή εβδομάδα, είστε ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία. Η προετοιμασία για το γεύμα του Σαββατοκύριακου είναι σημαντική, αλλά αυτό είναι μόνο η μισή υπόθεση. Ετοιμάστσε 3 ή 4 συνολάκια για το γυμναστήριο την Κυριακή με ένα σνακ – μπάρες πρωτεΐνης, ξηρούς καρπούς – για ολόκληρη την εβδομάδα. Μερικές φορές το να πάτε στο γυμναστήριο είναι το δυσκολότερο κομμάτι, αλλά είναι πιο πιθανό να μείνετε αφοσιωμένοι, αν έχετε προετοιμαστεί νωρίτερα.

7 Φοράτε τα αθλητικά σας ρούχα κι εκτός γυμναστηρίου

Το να φοράτε τα ρούχα της Yoga έξω – ακόμα κι αν πηγαίνετε για brunch κι όχι για Yoga – δεν είναι κάτι καινούριο. Αλλά με τις τελευταίες τάσεις στα αθλητικά ρούχα, η αθλητική ένδυση έχει γίνει ακόμα πιο αποδεκτή εκτός γυμναστηρίου. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως πλεονέκτημα. Οι ειδικοί συστήνουν το να φορέσετε το αθλητικό μπουστάκι κάτω από το πουλόβερ σας, ή το παντελόνι της Yoga αντί για κολάν. Αν έχετε λίγο παραπάνω χρόνο, στριμωξτε στο πρόγραμμά σας μια γρήγορη επίσκεψη στο γυμναστήριο. Εξάλλου 15-20 λεπτά άσκησης φτάνουν για να σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε, ώστε να επιβιώσετε την υπόλοιπη μέρα στη δουλειά.

8 Πάρτε τον έλεγχο

Γιατί να αναγκάζεστε να ακολουθείτε μια ρουτίνα που σιχαίνεστε ή την οποία έχετε επαναλάβει τόσες φορές που έχετε χάσει το μέτρημα και το ενδιαφέρον σας; Έρευνες συνιστούν ότι το να ελέγχετε τη μορφή και την πρόοδο της άσκησής σας, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Όταν οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να διαλέξουν τη σειρά που ολοκληρώνουν την καθημερινή τους άσκηση, τους οδήγησε σε περισσότερες επαναλήψεις και σε μια συνολικότερη δέσμευση προς την άσκηση, σύμφωνα με μελέτες. Συνεπώς, ενώ τα ομαδικά μαθήματα και τα DVDs είναι βοηθητικά, μόλις τελειοποιήσετε τις βασικές κινήσεις, προσπαθήστε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς.

9 Εστιάστε στην υγεία

Ενδογενές κίνητρο σημαίνει ότι γυμνάζεστε επειδή σας κάνει να νιώθετε όμορφα, τόσο σωματικά, όσο και συναισθηματικά. Εξωγενές κίνητρο, από την άλλη, σημαίνει ότι αναγκάζετε τον εαυτό σας να πάει γυμναστήριο Κυριακή απόγευμα, ώστε να αδυνατίσετε μέχρι το επερχόμενο reunion του λυκείου. Γυναίκες που τα κίνητρά τους βασίζονταν αποκλειστικά και μόνο στην εμφάνιση, είδαν λιγότερα αποτελέσματα στο σώμα τους, ασχέτως με το πόσο συχνά γυμνάζονταν, σε σύγκριση με εκείνες που είχαν πιο υγιείς στόχους, σύμφωνα με στοιχεία από μια μελέτη του 2014.

10 Μετατρέψτε τις καθημερινές δραστηριότητες σε γυμναστική

Η σύνδεση μεταξύ των καθημερινών δραστηριοτήτων και της παραδοσιακής άσκησης, είναι πιο σημαντική από όσο νομίζετε. Σκεφτείτε κάθε φορά που σας πέφτει κάτι και σκύβετε για να το σηκώσετε (κίνηση squat) ή όταν τοποθετείτε ένα βαρύ κουτί σε ένα ψηλό ράφι (βάρη). Η σωστή φυσική κατάσταση, εντός κι εκτός γυμναστηρίου, μπορεί να κάνει μακροπρόθεσμα αυτές τις συνηθισμένες δραστηριότητες, πιο εύκολες για το σώμα σας. Μπορεί να ακούγεται παλιομοδίτικο, αλλά δοκιμάστε να τρίψεις το πάτωμα της κουζίνας με ένα σφουγγάρι για τα πιάτα. Σίγουρα θα πάρει περισσότερη ώρα, αλλά καταβάλλοντας λίγο παραπάνω κόπο, μπορείτε να βελτιώσετε τον κορμό και τη μυϊκή δύναμη στο πάνω μέρος του σώματός σας.

11 Κάντε μόνο Θετικές Σκέψεις

Έρευνες λένε ότι πρέπει να σκέφτεστε παλιές επιτυχίες ή καλές αθλητικές στιγμές. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι αναπολώντας θετικές αναμνήσεις σχετικά με τη γυμναστική, μπορεί να σας βοηθήσει να αποδώσετε καλύτερα, ενώ το να εστιάζετε σε εκείνες τις όχι και τόσο ευχάριστες αθλητικές στιγμές της ζωής σας, μπορεί να σας αποθαρρύνει.

The post 11 μυστικά για καλή φυσική κατάσταση appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
φυσικη, μυστικα, ξηροι καρποι, λύση, στυλ, σημαίνει, αφοσίωση, σνακ, yoga, πηγαίνετε, dvds, reunion, εμφάνιση, squat, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα, ποδηλατο, αθλητικα, αθλητικα παπουτσια, βημα, δουλεια, καθημερινη, ομορφα μυστικα, παιχνιδια, πιεση, προγραμμα, ρουχα, σνακ, ωρα, αναμνησεις, απωλεια βαρους, απωλεια, αρτηριακη πιεση, αφοσίωση, πηγαίνετε, βοηθεια, βρειτε, γελιο, γινει, διαστημα, δυναμη, δυνατοτητα, ευκολο, υπαρχει, εβδομαδα, ενεργεια, ενδυση, εμφάνιση, επιτυχια, ερευνα, ερευνες, εφαρμογες, ζωης, υποθεση, κιλα, λογια, μορφη, μπορειτε, παπουτσια, πιατα, πλακα, προγραμματα, ρεκορ, σιγουρα, σειρα, σωμα, στυλ, τρεξιμο, υγιεις, φορα, χατζηβασιλειου, χαρα, ομορφα, ωρες, dvds, ημερολογια, yoga, κολαν, κομματι, κυριακη, μελετη, ομαδες, reunion, σφουγγαρι, σημαίνει
Τυχαία Θέματα
11 μυστικά για καλή φυσική κατάσταση,