Ο Jake Gyllenhaal γίνεται ένας ακόμα ηθοποιός που χάνει βάρος για ένα ρόλο

Ο Jake Gyllenhaal εμφανίστηκε στην τελετή απονομής των Hollywood Film Awards το βράδυ της περασμένης Δευτέρας φανερά αδυνατισμένος και πριν προλάβει να τον ρωτήσουν ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους πως έχασε 9 κιλά για τις ανάγκες του νέου του ρόλου.

O Jake Gyllenhaal πριν και μετά την απώλεια

βάρους

Ο 32χρονος ηθοποιός που είχε αυξήσει σημαντικά τον όγκο του για να υποδυθεί τον Dastan στην ταινία «Prince of Persia: The Sands of Time» έκανε το ακριβώς αντίθετο για να ενσαρκώσει ένα δημοσιογράφο του εγκληματικού ρεπορτάζ στην ταινία «Nightcrawler». Όπως δήλωσε ο Gyllenhaal ‘’Ήξερα πως ο χαρακτήρας μου πεινούσε κυριολεκτικά και μεταφορικά και έτσι αποφάσισα να πεινάσω πραγματικά’’.

Ο Jake Gyllenhaal βρέθηκε στην 17η απονομή των Hollywood Film Awards μαζί με τον Matthew McConaughey και τον Jared Leto οι οποίοι επίσης έχασαν πολλά κιλά προκειμένου να ενσαρκώσουν τους ασθενείς με AIDS στην ταινία «Dallas Byers Club». Aξίζει να σημειωθεί πως οι McConaughey και Leto κέρδισαν τα βραβεία καλύτερης αντρικής ερμηνείας και καλύτερης breakthrough ερμηνείας αντίστοιχα, για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω ταινία. Μάλιστα, ο 41 ετών Leto (OMG!) αστειεύθηκε με το γεγονός πως κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο (το πρώτο βραβείο της καριέρας του) σε αυτή την ηλικία.Click to view slideshow.

Οι δραματικές αλλαγές βάρους για τις ανάγκες ενός ρόλου δεν αποτελούν νέο φαινόμενο του Χόλιγουντ. Πολλοί ηθοποιοί έχουν αναγκαστεί στο παρελθόν να χάσουν ή να βάλουν πολλά κιλά προκειμένου να ενσαρκώσουν ρεαλιστικά το ρόλο τους και συνήθως κατέληξαν με ένα Όσκαρ στο χέρι.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα η Anne Hathaway η οποία για να υποδυθεί τη Fantine στην ταινία «Les Miserables» έχασε 12 κιλά και κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυνακείου ρόλου.

H Anne Hathaway ως Fantine

Ο «παλιός» στο είδος, Tom Hanks, έχει υποχρεωθεί δύο φορές να χάσει πολλά κιλά για τις ανάγκες ενός ρόλου το 1993 για να υποδυθεί έναν δικηγόρο, ασθενή του Aids, στο φιλμ «Philadelphia», κερδίζοντας Όσκαρ Α’ Αντρικού ρόλου και το 2000 για να ενσαρκώσει ένα ναυαγό στην ταινία «Cast Away». Για τις ανάγκες του συγκεκριμένου χαρακτήρα έπρεπε να βάλει και στη συνέχεια να χάσει 25 κιλά. Ο Hanks ο οποίος δημοσιοποίησε πρόσφατα πως πάσχει από Διαβήτη Τύπου ΙΙ δεν πρόκειται να δεχτεί ξανά ρόλο για τον οποίο απαιτούνται μεγάλες αλλαγές στο βάρος του.

O Tom Hanks στο φιλμ Philadelphia

O Tom Hanks στην ταινία Cast Away

Πρωταθλητής επίσης μπορεί να θεωρηθεί ο Christian Bale ο οποίος έχασε 28 (!) κιλά για να υποδυθεί τον άυπνο «Machinist» το 2004 και επανέλαβε το εγχείρημα 7 χρόνια μετά για να παίξει τον εθισμένο από κρακ, επαγγελματία μπόξερ Dicky Eklund στην ταινία «The Fighter», κερδίζοντας το Όσκαρ Β’ Αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του. Τη δεύτερη φορά δεν ζυγίστηκε ποτέ και έτσι δεν γνώριζε τον αριθμό των κιλών που είχε φτάσει.

O Christian Bale ως μποξέρ-χρήστης κρακ στο φιλμ «The Fighter»

O Christian Bale ως Machinist

Τέλος, συγκλονιστική ήταν η απώλεια βάρους του Michael Fassbender στο φιλμ «Hunger» (2008) αφού έχασε 19 κιλά για να υποδυθεί το πραγματικό πρόσωπο-μέλος του IRA, Bobby Sands ο οποίος πέθανε στη φυλακή μετά από την 66 ημερών απεργία πείνας που έκανε.

O Michael Fassbender στο ρόλο του ως απεργός πείνας

Keywords
Τυχαία Θέματα