Γιατί έγινα δημοσιογράφος (και δεν το μετανιώνω δευτερόλεπτο)

Ναι, είμαι ένας από τους… μαζόχες της δουλειάς τους που δεν το βάζουν κάτω. Και δεν μασάνε να γράψουν αυτό που σκέφτονται…

Το επάγγελμα του δημοσιογράφου ΔΕΝ είναι παρεξηγημένο. Εμείς το κάναμε έτσι. Εγώ και οι συνάδελφοι. Και οι «συνάδελφοι». Είναι η δουλειά που δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς εκείνη ούτε μέρα. Σαν την γυναίκα που αγαπάς και δεν θέλεις να χάσεις ούτε μέρα από τη ζωή σου (ξέρεις εσύ ποια είσαι). Έτσι είναι και αυτή η δουλειά.

Δεν γίνεσαι δημοσιογράφος για να βγάλεις λεφτά. Δεν γίνεσαι δημοσιογράφος για να πλουτίσεις, να οδηγάς πανάκριβα αυτοκίνητα, να δουλεύεις 8ώρο

και μετά να κλείνεις το λάπτοπ και να λες σχόλασα. Αν έχεις αυτοσκοπό τα χρήματα, τότε προφανώς επέλεξες σωστά με το να μην κάνεις αυτή τη δουλειά. Ούτε κατά προσέγγιση.

Έγινα δημοσιογράφος γιατί η δημιουργία μέσα από το γράψιμο είναι τρόπος ζωής. Είναι το μέσο να πεις σ’αγαπώ (ξέρεις πάλι ποια είσαι), να τσακωθείς, να γκρινιάξεις, να πεις τα καλά και τα στραβά, αλλά πάνω από όλα να δημιουργήσεις. Να βλέπεις μπροστά σου κάθε μέρα έναν μεγάλο λευκό καμβά, που στο τέλος της ημέρας τον έχεις χρωματίσει εσύ όπως θες. Με κείμενα. Κουτσομπολιά, σοβαρά, υγεία, άποψη, αθλητικά, νεκρολογίες, τα πάντα. Ο καμβάς κάθε μέρα παίρνει την μορφή που θέλω εγώ. Και αυτή είναι η πραγματική ανταμοιβή του δημοσιογράφου.

Γιατί όμως γράφω αυτές τις γραμμές; Γιατί μια συζήτηση πρόσφατα για κυκλώματα δημοσιογραφικού εκβιασμού με έβαλαν σε σκέψη. Γιατί έγινα δημοσιογράφος; Και γιατί η μάνα μου όποτε σιχτιρίζω για τη δουλειά μου βγάζει μια έκθεση από την 1η Δημοτικού που γράφω «Όταν μεγαλώσω εγώ θα γίνω δημοσιογράφος»;

Εεε, έγινα γιατί η καψούρα για αυτή τη δουλειά δεν συγκρίνεται με καμία. Γιατί άλλες 40 επιλογές να είχα ξανά, πάλι αυτό θα διάλεγα. Γιατί η μαγεία είναι να βάζεις τις λέξεις την μια δίπλα στην άλλη για να δίνεις στον άλλον να καταλάβει τι νιώθεις εκείνη την στιγμή.

Όχι, καλός δημοσιογράφος δεν είμαι. Αλλά ο δικός μου καμβάς κάθε μέρα χρωματίζεται διαφορετικά στο τέλος κάθε μέρας.

Ο δικός σου;

ΥΓ: Μην παρατάς ποτέ τα όνειρα σου. Μην σταματάς να παλεύεις. Μην αφήνεις κανέναν να σε επηρεάσει. Κάνε αυτό που αγαπάς στη ζωή σου.

ΥΓ 1: Γράφε με ένστικτο και μην σε φοβίζει τι θα πει ο άλλος. Στην τελευταία τελεία να νιώθεις γεμάτος…

Keywords
Τυχαία Θέματα