Αποκάλυψη! Σε λίγο θα μπορείς να μιλάς με το κατοικίδιό σου!

Ήρθε η στιγμή που ένας επιστήμονας βρίσκεται στα πρόθυρα μίας μεγάλης αποκάλυψης που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τα ζώα! Ισχυρίζεται οτι έχει αναπτύξει τη μέθοδο που κάνει εφικτή την επικοινωνία μας με τα τετράποδα πλάσματα που σουλατσάρουν σε σαλόνια και κήπους!

Σε λίγες ημέρες λοιπόν θα μπορούμε να μιλάμε στα κατοικίδια και να τους θέτουμε ερωτήματα όπως: «Είσαι ευτυχισμένο;» ή «Είμαι αρκετά υποτακτικός, σου κάνω όλα τα χατίρια; Είσαι ένα ικανοποιημένο κατοικίδιο ή θέλεις να φύγω και να σε αφήσω στην ησυχία σου;».

O Dr. Ian Duncan, που κατέχει υψηλή θέση

στο Πανεπιστήμιο του Guelph, στον Καναδά, παραδέχεται οτι για τη συγκεκριμένη εργασία εμπνεύστηκε από τις διδαχές του φανταστικού χαρακτήρα «Dr Dolittle» αλλά οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε κινούνται καθαρά στο πλαίσιο της επιστήμης και της πραγματικής έρευνας!

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα Sunday Times, ο Dr Duncan αποκαλύπτει οτι μετά από πολλά χρόνια επίμονης έρευνας είναι έτοιμος να κάνει τη μεγάλη αποκάλυψη η οποία θα γίνει την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στην Washington.

“Επινοούμε τρόπους ομιλίας με τα ζώα για να μπορούμε να τους θέτουμε ερωτήματα σχετικώς με την χαρά που αντλούν από τη συμπεριφορά μας και να μάθουμε πόσο ευτυχισμένα είναι στην καθημερινή τους ζωή», τονίζει ο επιστήμονας και συνεχίζει «Κάθε είδος πρέπει να έχει διαφορετική προσέγγιση και ζητάει διαφορετικά πράγματα για να είναι χαρούμενο και ικανοποιημένο.Οφείλουμε να του δώσουμε το δικαίωμα της επιλογής. Αν κάνει την ίδια επιλογή πολλές φορές, αυτό μας επιτρέπει να γνωρίζουμε τι θέλει από εμάς».

Ο γιατρός κατάγεται από τη Σκωτία αλλά εργάζεται στο Ontario. Είναι υπέρμαχος της καλής ζωής των ζώων και αντιδρά σθεναρά όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τη σφαγή τους για την παραγωγή κρέατος για θρησκευτικούς σκοπούς.

Κάνει λόγο για τη λάθος προσέγγιση που έχουμε σχετικά με τη νοημοσύνη και τα αισθήματα των ζώων και τονίζει οτι είναι πιο έξυπνα και ζουν μία πιο πλούσια ζωή σε συναισθήματα και εμπειρίες που πρέπει να κατανοήσουμε για να βελτιώσουμε το μέλλον τους!

Άλλωστε αυτή είναι μία δέσμευση που οφείλει να τηρεί κάθε άνθρωπος!

Keywords
Τυχαία Θέματα