Valentine’s Day: φτιάξτε σε τρία βήματα το πιο εύκολο γλύκισμα με τη βοήθεια των Muffins&more

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι εκτός από γιορτή των ερωτευμένων, αγαπημένων, ερωτοχτυπημένων και απανταχού ζαβλακομένου από τον έρωτα ζευγαριού και επίσημη ιερή μέρα κάθε ζαχαροπλαστείου που σέβεται τον εαυτό του και έχει ήδη στολίσει τη βιτρίνα του με κάθε λογής καρδούλα, βελάκι, κόκκινη κορδέλα και φυσικά λεζάντες με όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης. Εάν επιμένετε να γιορτάσετε τη σημερινή μέρα, παρόλο που ξέρετε πως προσπαθήσαμε μέχρι τελικής πτώσεως να σας πείσουμε

για το αντίθετο, τότε κάντε τουλάχιστον με στυλ.

Μπορεί το πρωί να τρέχετε σαν την τρελή για να προλάβετε να είστε στο γραφείο στην ώρα σας και το μεσημέρι να είστε ακόμα μπροστά από έναν υπολογιστή, όμως όταν επιστρέψετε από τις υποχρεώσεις σας έχουμε μία έκπληξη. Ζητήσαμε από την ειδικό σε ζητήματα τεμπέλικων- εύκολων συνταγών, Φωτεινή Μαγγανά των Muffins & more, να μας βοηθήσει να φτιάξουμε το πιο εύκολο πεντανόστιμο καρδουλοερωτογλύκισμα για το Βαλεντίνο μας σε τρία μόνο βήματα.

Θα χρειαστούμε:

50g βούτυρο

150g βανίλια υποβρύχιο (ό, τι γεύση θέλετε)

50g μέλι

3 κούπες κόκκους ρυζιού δημητριακά ή εναλλακτικά λευκές τραγανές νιφάδες δημητριακών της αρεσκείας μας

κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

φόρμες σε σχήμα καρδιάς

ταψί μαγειρικής

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο. Προσθέτουμε το μέλι και το υποβρύχιο και ανακατεύουμε. Όταν το βούτυρο λιώσει προσθέτουμε στο μείγμα το κόκκινο χρώμα. Ανακατεύομε καλά. Προσοχή όσο πιο κόκκινο θέλουμε το γλυκό μας τόσο περισσότερο χρώμα βάζουμε. Προσθέτουμε τις νιφάδες των δημητριακών και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα και να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα.



Όταν δούμε το μείγμα να δένει μετά από 2’ περίπου, το βγάζουμε από το μάτι και το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί μας.



Κόβουμε καρδούλες με τις φόρμες μας και μέχρι να τελειώσουμε το μείγμα έχει στεγνώσει και στερεοποιηθεί.



Τα καρδουλομπισκοτάκι μας είναι έτοιμα και το μόνο που μένει είναι να αποφασίσουμε πώς θα τα σερβίρουμε στο λεγάμενο. Εάν θέλετε κάτι κλασικό προσφέρετέ τα με μία Hello Kitty, μέσα σε ένα βάζο όπως σας γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο ή σε ένα διάφανο σακουλάκι με αφιέρωση. Εάν πάλι θέλετε κάτι πιο τολμηρό, τοποθετήστε τα στο δίσκο με το γάλα, τον καφέ ή το ποτό, γράψτε του ένα σημείωμα και γιατί όχι κάντε του και μία πρόταση για κάτι πιο μόνιμο.

Muffins & more σε ευχαριστούμε,

Χρόνια πολλά Βαλεντίνες!

Keywords
Τυχαία Θέματα