Σημεία και τέρατα σε επίσημο τουρνουά του Counter-Strike: Global Offensive!

Πολλές φορές η δίψα για νίκη σε ένα eSports tournament, μπορεί να ωθήσει τα μέλη των pro gaming ομάδων να καταφύγουν σε λύσεις που δεν συνάδουν με το ευ αγωνίζεσθαι και παραβιάζουν τους κανόνες που έχουν θέσει οι διοργανωτές του εκάστοτε τουρνουά. Κάτι ανάλογο συνέβη στο πιο πρόσφατο DreamHack Counter-Strike: Global Offensive, ενός πολύ σημαντικού τουρνουά Counter-Strike, όπου το πρώτο έπαθλο ανέρχεται στα 250.000$!

Ειδικότερα, η ομάδα Fnatic που στις τάξεις της περιλαμβάνονται

αρκετοί καταξιωμένοι pro gamers του CS κέρδισε ένα match ενάντια στην ομάδα LDLC, κάνοντας χρήση ενός άγνωστου μέχρι πρότινος bug που ανακάλυψαν οι παίκτες της στον Overpass map. Αυτό που ουσιαστικά έκαναν οι pro gamers της Fnatic ήταν να ανεβάσουν έναν συμπαίκτη τους σε ένα σημείο του χάρτη, το οποίο του χάριζε την πλήρη εποπτεία του περιβάλλοντος χώρου. Με αυτόν τον τρόπο ο sniper της ομάδας απέκτησε την απόλυτα πλεονεκτική sniping θέση, από την οποία μπορούσε κυριολεκτικά να θερίσει τους αντιπάλους του (τον τρόπο που συνέβη αυτό μπορείτε να το δείτε στο video που ακολουθεί). Στη διάρκεια του αγώνα, η LDLC προηγήθηκε κατά πολύ έναντι των αντιπάλων της, όμως στα ξαφνικά η Fnatic πήρε το επάνω χέρι και στο τέλος κέρδισε το παιχνίδι. Η τεχνική που χρησιμοποίησε η ομάδα Fnatic ονομάζεται pixel-walking και όπως μπορείτε να φανταστείτε θεωρείται απαγορευμένη σε όλα τα τουρνουά Counter-Strike. Όταν έγινε αντιληπτό από τα μέλη της LDLC το τι είχαν κάνει οι αντίπαλοι τους, τότε διαμαρτυρήθηκαν στους διοργανωτές, οι οποίοι με τη σειρά τους αποφάσισαν να επαναλάβουν το gaming session.

Ωστόσο, η ομάδα της Fnatic αναγνώρισε το λάθος της και ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το τουρνουά ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού απέναντι στην gaming community του Counter-Strike: Global Offensive. Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά (ούτε θα είναι η τελευταία) που pro gamers χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα για να κερδίσουν. Άλλωστε, όταν τα χρηματικά έπαθλα είναι τόσο μεγάλα, από ότι φαίνεται το ευ αγωνίζεσθαι πάει κυριολεκτικά… περίπατο!

The post Σημεία και τέρατα σε επίσημο τουρνουά του Counter-Strike: Global Offensive! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα