Παίζοντας την κλειστή beta του Hearthstone: Heroes of Warcraft

Το Hearthstone: Heroes of Warcraft (ή εν συντομία απλώς Hearthstone) είναι ένα παιχνίδι με κάρτες από τη Blizzard. Ω ναι, μπορεί να ήταν η Blizzard DotA το πιο «ανάλαφρο» πρότζεκτ της εταιρείας που περιμέναμε, ωστόσο το λαβράκι μας ήρθε απ’ αλλού και συγκεκριμένα, έναν τίτλο που φέρνει αρκετά στα Duels of the

Planeswalkers, με την απαραίτητη φυσικά δόση από World of Warcraft.



Έπαιξα την κλειστή beta του Hearthstone στους αμερικάνικους servers του Battle.net και η πρώτη μου επαφή με το παιχνίδι ήταν θετικότατη. Το όλο feeling θυμίζει μέχρι και την τελευταία ανθυπολεπτομέρεια World of Warcraft με τους χαρακτήρες, τα artworks στις κάρτες, τη μουσική, τα εφέ, ακόμα και τη γενικότερη αισθητική να παραπέμπουν στο γνωστό MMORPG της εταιρείας.

Το gameplay διέπεται από κάποιους βασικούς κανόνες: έχεις mana σε κάθε γύρο, βάσει του οποίου μπορείς να παίξεις συγκεκριμένες κάρτες. Σκοπός σου είναι να μηδενίσεις το life του αντιπάλου πριν κάνει αυτός το ίδιο σε ‘σένα, χρησιμοποιώντας είτε τέρατα, είτε spells –όλα, είπαμε, είναι εμπνευσμένα απ’ το παιχνίδι. Έπαιξα τόσο κόντρα στην Α.Ι. (σε διάφορα επίπεδα δυσκολίας), όσο και ενάντια σε άλλους παίκτες. Οι παρτίδες διαρκούν όσο χρειάζεται για να σε βάζουν στο τριπάκι του «ακόμα μία» ενώ και το matchmaking τα πήγε εξαιρετικά.

Blizzard ρε φίλε…

Στο παιχνίδι υπάρχουν διαρκώς quests που σχετίζονται με τις επιδόσεις σου και φέρνοντάς τα εις πέρας κερδίζεις XP, κάρτες και χρήματα. Με τα τελευταία αγοράζεις boosterάκια, καθένα εκ των οποίων περιέχει πέντε κάρτες –η μία είναι rare. Αν δεν είσαι υπομονετικός τύπος, με $1,5 μπορείς να κάνεις ένα booster δικό σου –ελάχιστη ποσότητα αγοράς τα δύο. Όσο για τις κάρτες, χωρίζονται οριζόντια (τύπος, κόστος σε mana) αλλά και κάθετα αφού υπάρχουν και ορισμένες που διατίθενται μόνο εφ’ όσον παίζεις με συγκεκριμένους χαρακτήρες. Εννοείται πως μπορείς να φτιάξεις ο ίδιος το deck σου ενώ δεν είδα πουθενά επιλογή για ανταλλαγή καρτών (ή έστω δημοπράτηση) με άλλους παίκτες.

Το Hearthstone: Heroes of Warcraft κυκλοφορεί –λογικά- φέτος σε PC και Mac και λίγο αργότερα και στο iPad.

Keywords
Τυχαία Θέματα