Οι PC Game Cards φέρνουν τα πάνω – κάτω στο digital download!

Ο κόσμος του gaming είναι γνωστό ότι αλλάζει και εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Σε μια παλαιότερη εποχή τους αγαπημένους σου τίτλους μπορούσες να τους βρεις σε δίσκους, σε χάρτινες (και μετέπειτα πλαστικές) συσκευασίες, μέσα σε φυσικά καταστήματα. Όπως και να το κάνεις τα παλιά τα χρόνια τα πράγματα ήταν αλλιώς και ίσως για κάποιους πιο… ρομαντικά, καθώς υπήρχε ένα είδος «ιεροτελεστίας» για τον gamer, ο οποίος περίμενε με αγωνία την ώρα και τη στιγμή, που θα έβλεπε το αγαπημένο του game να κοσμεί το ράφι ενός καταστήματος (περιμένοντας πως και πως την ώρα που θα άπλωνε το χέρι του για να το… ακουμπήσει).

Πλέον, οι εποχές έχουν αλλάξει ριζικά και όλα πια γίνονται ψηφιακά, σε σημείο που δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι ο ψηφιακός τρόπος απόκτησης ενός παιχνιδιού τείνει να αντικαταστήσει πλήρως την συνήθεια του gamer να πηγαίνει σε ένα κατάστημα για να αγοράσει το αγαπημένο του παιχνίδι. Εσύ απλά διαλέγεις την αγαπημένη σου πλατφόρμα gaming (PC, κονσόλα) και το internet κανονίζει όλα τα υπόλοιπα. Είτε επιλέξεις το Steam, είτε κάποιο άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα από τα δεκάδες διαφορετικά που υπάρχουν, κάθε ώρα και στιγμή σου δίνεται η δυνατότητα να μπαίνεις online και να επιλέγεις το τι θα αγοράσεις. Κάτι που μας οδηγεί στο πώς λειτουργούν οι συγκεκριμένες αγορές…

Αν και προ πολλού έχει αλλάξει την καθημερινότητα μας, το internet δεν παύει να είναι τεράστιο και χαοτικό, και δεν εγγυάται πάντα ότι τα στοιχεία σου είναι ασφαλή σε αυτό. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο, αν στα στοιχεία αυτά εμπλέκεται και ένας τραπεζικός λογαριασμός, για τον οποίο έχεις αμφιβολίες για το πόσο ασφαλής είναι (κακά τα ψέματα οι hackers πάντοτε καραδοκούν). Σε μια αγορά, λοιπόν, που έχει στραφεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην ψηφιακή διανομή (ανάμεσα στα παιχνίδια που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ σε φυσική μορφή στον χώρο του PC είναι τα πασίγνωστα: Watch Dogs 2 και τοFor Honor), ποια θα μπορούσε να είναι η λύση για όλους εκείνους που ενδεχομένως να θέλουν να προστατέψουν όσο γίνεται τα στοιχεία τους χωρίς, να χάσουν τις τελευταίες κυκλοφορίες;

Η απάντηση είναι οι Game Cards (είτε μιλάμε για PCDD-PC Digital Download-είτε για Steam / Xbox / Windows ή Green Man Gaming Gift Cards), τις οποίες μπορείς να αγοράσεις σε καταστήματα όπως τα Public, τα Seven Spots και πολλά περισσότερα που θα βρεις εδώ (μπορείς να βρεις Game Cards και online). Πώς λειτουργούν αυτές οι κάρτες, θα ρωτήσεις; Είναι πολύ απλό. Διαλέγεις ένα (ή περισσότερα) game που θες (από το Assassin’s Creed Origins και το NBA 2K18, έως και πιο «κλασικά» παιχνίδια όπως το BioShock και το Devil May Cry), παίρνεις μία από τις καρτούλες με τον τίτλο αυτόν, την πας στο ταμείο και εκεί ο υπάλληλος τη σκανάρει και σου δίνει την απόδειξή σου, η οποία έχει έναν κωδικό ενεργοποίησης (μη τον χάσεις για κανένα λόγο). Αυτόν τον κωδικό τον τοποθετείς στο κατάλληλο σημείο στο εκάστοτε κατάστημα (είτε μιλάμε για Steam, Uplay ή Xbox Store π.χ.) και ύστερα απολαμβάνεις ανενόχλητος το game σου.

Είσαι ακόμα εδώ και διαβάζεις; Τέλεια. Ας μιλήσουμε για ένα μεγάλο θετικό που φέρνουν οι Game Cards το οποίο ενδεχομένως να μην το έχεις σκεφτεί ακόμα. Οι καρτούλες αυτές κοστίζουν ελάχιστα να διανεμηθούν στα καταστήματα, πολύ λιγότερο από όσο κοστίζει ένα δίσκος με τη συσκευασία του. Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα το κόστος δημιουργίας ενός game μειώνεται αισθητά, ενώ πια δεν υπάρχουν ζημίες σε developers και προμηθευτές από αντίτυπα που έμειναν στις αποθήκες. Αυτό μπορεί να ενισχύσει την έκδοση games από τις μεγάλες εταιρείες, οι οποίες πια μπορούν να προσλάβουν περισσότερους developers, ενώ παράλληλα βοηθάει και τα indie studios, τα οποία δε χρειάζεται να ανησυχούν ότι δε θα μπορέσουν να εκδώσουν το παιχνίδι τους λόγω έλλειψης κεφαλαίου.

Οι συγκεκριμένες κάρτες φέρουν την υπογραφή της CD Media που είναι ο αποκλειστικός διανομέας του εν λόγω τρόπου ψηφιακής διανομής. Ο συγκεκριμένος τρόπος ψηφιακής διανομής προσφέρει: ασφάλεια, αξιοπιστία, ενώ παράλληλα ωθεί και τον gamer να ξεμουδιάσει και να κάνει και την «βόλτα» του! Περισσότερα για τις Game Cards μπορείς να βρεις εδώ (και είμαι σίγουρη ότι με αυτά που έμαθες, ήδη θες να τους ρίξεις μια καλύτερη ματιά)!

P.S.: Την επόμενη εβδομάδα κυκλοφορεί το πρώτο DLC σε μορφή Game Card για το Ghost Recon Wildlands – Ghost War!

The post Οι PC Game Cards φέρνουν τα πάνω – κάτω στο digital download! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife