Αποσύρεται ο Uwe Boll από τη σκηνοθεσία και παραγωγή ταινιών

Ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους σκηνοθέτες του 21ου αιώνα είναι ο Γερμανός Uwe Boll. Οι gamers έμελλε να τον μάθουν από τη σκηνοθεσία και την παραγωγή ταινιών οι οποίες άντλησαν τα θέματα τους από videogames. Αν και οι τίτλοι που επέλεξε ως source υλικό ήταν δημοφιλείς και επιτυχημένοι, η μεταφορά τους στη μεγάλη οθόνη κρίθηκε από αστεία μέχρι κακή.

Ο ίδιος πάντως δεν το έβαλε κάτω με τίποτα, και συνέχισε να παρουσιάζει διαρκώς νέες ταινίες με βάση στον κόσμο των games. Η φιλμογραφία του, περιλαμβάνει τίτλους

όπως τα House of the Dead, Alone in the Dark, Bood Rayne, Far Cry και Postal, μεταξύ άλλων. Μάλιστα η αυτοπεποίθηση του είναι αν μη τι άλλο αξιοζήλευτη, καθώς για κάποια από τα παραπάνω, παρουσίασε ακόμα και sequels!

Τώρα όμως ήρθε η ώρα που αποκάλυψε ότι θα σταματήσει την ασχολία του με την 7η Τέχνη… η οποία μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά των DVD και BluRay έχει πέσει κατά 80% τα τελευταία 3 χρόνια, κι έτσι τη θεωρεί νεκρή, καθώς δεν μπορεί να του αποφέρει κερδοφορία. Τα blockbusters πάντως δεν φαίνεται να έχουν παράπονο από αυτή την αγορά, οπότε… μάλλον δεν μας τα λέει και τόσο καλά.

Συμπληρώνει ότι δεν προτίθεται να «δημιουργήσει» με μικρότερο προϋπολογισμό «σαν φοιτητής», καθώς δεν θα άντεχε να φτιάξει φτηνότερες ταινίες. Just as well, λέμε εμείς… Ανεξάρτητα όμως από την ποιότητα της δουλειάς του, αξιέπαινο είναι το γεγονός ότι από το 2005 χρηματοδοτεί ο ίδιος τα projects του! Μόλις 10 χρόνια μετά εκμεταλλεύτηκε και το KickStarter, αλλά χωρίς να καταφέρει να πετύχει το minimum crowdfunding.

Το καλύτερο, μας το άφησε για το τέλος, λέγοντας ότι τώρα που αποσύρθηκε, ελπίζει να δει ο κόσμος τις ταινίες του με άλλο μάτι, και να τις εκτιμήσει περισσότερο, «όπως τους αξίζουν»! Εμείς με τη σειρά μας, ελπίζουμε να είναι προετοιμασμένος για το γεγονός ότι δεν μπορεί κάθε αμφιλεγόμενη καλλιτεχνική πορεία να έχει την κατάληξη του Ed Wood.

Για να μη σας αφήσουμε ξεκρέμαστους σχετικά με το μέλλον του, μάθετε ότι ο Uwe Boll ασχολείται τώρα πια με τη διανομή ταινιών, ενώ είναι και ιδιοκτήτης εστιατορίου στον Καναδά!

The post Αποσύρεται ο Uwe Boll από τη σκηνοθεσία και παραγωγή ταινιών appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα