South Park: The Fractured but Whole Review

South Park, θρύλος ως τηλεοπτική σειρά από το 1997, και game από το 2014, οπότε και κυκλοφόρησε το South Park: The Stick of Truth. Στις 17 Οκτώβρη (και ύστερα από πολλές καθυστερήσεις) κυκλοφόρησε το sequel αυτού, με τίτλο South Park: The Fractured

but Whole. Για αυτό θα μιλήσουμε στο review που ακολουθεί…

Γενικά πρόκειται για ένα καλό, αρκετά ευχάριστο παιχνίδι RPG με στοιχεία strategy και μπόλικο content (θα σου πάρει ένα δεκαωράκι+ να το τερματίσεις). Οι χαρακτήρες που αγαπήσαμε επιστρέφουν ως… υπερήρωες, οι οποίοι θέλουν απεγνωσμένα να προωθήσουν τα δικά τους franchise, και όπως αντιλαμβάνεστε το χάος έπεται. Από το παιχνίδι δε λείπει η σάτιρα (που στοχοποιεί έντονα το Civil War της Marvel, αλλά και πολλές ακόμη superhero movies), τα plot twists, το ταξίδι στο χρόνο (επιτυχημένα) και, φυσικά, τα… αέρια.

Το South Park είναι γνωστό για 2 πράγματα: χοντροκομμένο, έξυπνο χιούμορ και political in-correctness, και το South Park: The Fractured but Whole κρατάει την παράδοση. Ενώ, όμως, έχουμε χυδαία αστεία, ανέκδοτα κλπ. ένιωσα ότι το «edginess» που ψάχνει ο παραδοσιακός κάφρος είχε μετριαστεί κάπως και δεν έφτανε στα άκρα όπως θα ήθελα. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει η ουσία της σειράς, ή του πρώτου παιχνιδιού, αλλά είναι κάτι που ένιωσα ότι θα μπορούσε να είναι πιο ακραίο. Όσον αφορά το gameplay, είναι αρκετά smooth και σε οδηγεί στις σωστές κατευθύνσεις χωρίς να είναι πιεστικό ή βαρετό. Η ιστορία κυλάει ομαλά, και είναι πραγματικά ένα πολύ καλογραμμένο sequel του πρώτου παιχνιδιού. Μπορεί να σε κρατήσει ακόμα κι αν δεν έχεις παίξει το Stick of Truth, αλλά παράλληλα θα σε κάνει να χασκογελάσεις πολλές φορές αν το έχεις.

Το combat κομμάτι είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο, καλύτερο από αυτό του πρώτου παιχνιδιού, απαλό σαν βούτυρο και ενδιαφέρον. Με δυνατό το στοιχείο του strategy αλλά και ενός RPG, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλούς υπερήρωες και ακόμα περισσότερες υπερδυνάμεις (π.χ. υπερφυσική ταχύτητα, δύναμη, έλεγχος φωτιάς κλπ.) έτσι ώστε να φτιάξεις το δικό σου, μοναδικό χαρακτήρα από κάθε άποψη. Οι γρίφοι και τα puzzles του παιχνιδιού, από την άλλη, είναι χιουμοριστικά, αλλά παράλληλα πολύ εύκολα, και δεν πιστεύω ότι ανταποκρίνονται στο τόσο καλοστημένο combat mechanic. Κάτι ακόμα που θέλω να προσθέσω είναι ότι, ενώ μπορείς να διαλέξεις πόσο δύσκολο θα είναι το combat (που είναι μεγάλο πλεονέκτημα γιατί φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα σου), δε μπορείς να επιλέξεις πόσο δύσκολα θα είναι τα puzzles, κάτι που μπορεί να απογοητεύσει αυτούς που απολαμβάνουν να βασανίζονται από ενδιαφέροντες γρίφους με τις ώρες.

Οι χαρακτήρες έχουν το ενδιαφέρον χιούμορ που περιμένεις, και οφείλω να παραδεχθώ ότι η δουλειά που έχει γίνει σε αυτούς όσον αφορά το σενάριο και το voice acting θα σε αφήσει ικανοποιημένο/-η. Περνώντας στα plot twists που ανέφερα, είναι πολλά, κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον, και σίγουρα δε θα βαρεθείς να βλέπεις τι θα γίνει το επόμενο λεπτό. Όλα αυτά, όμως, συμβαίνουν στον ίδιο χάρτη του South Park, στον οποίο μένεις για όλο το παιχνίδι, και, εφόσον μιλάμε για ένα «μεγάλο» παιχνίδι από μία μεγάλη εταιρεία, θα ήθελα να υπήρχε κάτι πιο εντυπωσιακό, κάτι καινούριο όσον αφορά το map.

Κλείνοντας αυτό το review, πιστεύω ότι αξίζει να παίξεις το South Park: The Fractured but Whole (πρώτον και κύριον γιατί οι δύο τελευταίες λέξεις του τίτλου είναι το πρώτο joke που θα δεις από πολλά), μιας και είναι ένα άξιο διαδραστικό επεισόδιο της θρυλικής σειράς, και παράλληλα ένα καλοστημένο sequel του πρώτου παιχνιδιού. Αν είσαι fan της σειράς σίγουρα θα το απολαύσεις, αν και κάποια στοιχεία του ενδεχομένως να σε απογοητεύσουν.

Ανάπτυξη: Ubisoft Έκδοση: Ubisoft Διάθεση: CD Media

The post South Park: The Fractured but Whole Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα