Forza Horizon 3: Εξαιρετικά απαιτητικό σε πόρους, ακόμη και σε high-end PCs (Benchmarks Inside)

Το Forza Horizon 3 είναι η τελευταία και πιο πρόσφατη προσθήκη στη δημοφιλή σειρά της Microsoft. Είναι γεγονός, ότι η ομάδα πίσω από το παιχνίδι έκανε μια εξαιρετική δουλειά για την αναπαράσταση των στοιχείων του φυσικού κόσμου που σπάνια συναντάμε σε παιχνίδια. Η ποικιλομορφία του τοπίου σε συνδυασμό με την εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια, καθιστούν το Forza Horizon 3 ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια με εξαιρετικά γραφικά. Ωστόσο, αν και καταφέρνει να ικανοποιήσει

στο έπακρο από άποψη γραφικών, είναι εξαιρετικά απαιτητικό σε πόρους συστήματος, φθάνοντας στα όριά του οποιοδήποτε high-end PC.

Αρχικά να σημειώσουμε ότι το Forza Horizon 3 είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για Windows 10 σε επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα χαρακτηριστικά του DirectX 12 API, κάτι που σημαίνει ότι για να μπορέσετε να τρέξετε το παιχνίδι, θα πρέπει να έχετε μια κάρτα συμβατή με αυτό το API γραφικών. Παράλληλα θα πρέπει να τρέχετε και τα Windows 10 στον υπολογιστή σας. Πριν όμως περάσουμε στα benchmarks, καλό είναι να δούμε τις απαιτήσεις συστήματος του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

CPU: i7 3820 @ 3.6GHzGPU: NVIDIA GTX 970 or NVIDIA GTX 1060AMD: R9 290X or AMD RX 480VRAM: 4GBRAM: 12GBHard Drive Type: HDDAvailable Space: 55GBResolution: 1920 x 1080Windows Version: Windows Anniversary Edition 64-bit 14393.101

Αμέσως θα διαπιστώσετε ότι οι απαιτήσεις είναι υψηλές, αλλά δικαιολογημένα θα λέγαμε γιατί από την στιγμή που ο χρήστης θα τοποθετήσει τις ρυθμίσεις στο «max», θα αρχίζει να ωθεί το hardware στα όριά του ακόμη και σε ένα high-end PC.

Nvidia GeForce & AMD Radeon DirectX 12 benchmarks – Forza Horizon 3

Ας ξεκινήσουμε αναφέροντας ότι στα 1920×1080 και με την ρύθμιση στα «High Settings», πρέπει να αναμένετε περίπου 60 fps με μια AMD Radeon R9 290 ή με μια Nvidia GeForce GTX 970. Η AMD Radeon RX 460 προσφέρει από την μεριά της περίπου 30 fps, ενώ στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται και η αντίστοιχη υλοποίηση της Nvidia, αλλά αρκετά ακριβότερη GTX 770. Επιπλέον, η R9 380X, αποτελεί μια κάρτα γραφικών η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην αγορά στα 240 δολάρια και καταφέρνει να ξεπεράσει σε επιδόσεις την Kepler based GPU της Nvidia, GTX 780 Ti. Πρόκειται για μια κάρτα η οποία κυκλοφόρησε στα 700 δολάρια. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτό το παιχνίδι δεν συμπαθεί την μικροαρχιτεκτονική Kepler της Nvidia.

Παράλληλα αξίζει να σημειώσουμε ότι η Radeon RX 470 καταφέρνει να ξεπεράσει σε επιδόσεις την GeForce GTX 1060, γεγονός που μας προκαλεί μια δικαιολογημένη έκπληξη αν θεωρήσουμε πως η τελευταία είναι γρηγορότερη σε παιχνίδια DirectX 11 σε σύγκριση με τον αδερφό της Rx 470 την RX 480. Επομένως, για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται η άποψη ότι οι κάρτες γραφικών της σειράς Radeon επωφελούνται σημαντικά από το DirectX 12.

Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα αποτελέσματα που πήραμε από τις ρυθμίσεις σε «MAX». Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώνουμε μεγάλες πτώσεις στις επιδόσεις και στα fps, κατά 50% με μια κάρτα της Nvidia και πολύ περισσότερο με μια κάρτα της AMD. Περισσότερα γραφήματα και διεξοδικότερη ανάλυση μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο της πηγής.

[via]

The post Forza Horizon 3: Εξαιρετικά απαιτητικό σε πόρους, ακόμη και σε high-end PCs (Benchmarks Inside) appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα