Far Cry 6 Preview: επαναστάτες VS δικτάτορες στην Καραϊβική!

Η σειρά Far Cry μας ταξίδευε πάντα σε εξωτικές τοποθεσίες όπου υπήρχε ώριμο έδαφος για καταστάσεις που οδηγούσαν σε μάχη. Από την Αφρική και την Ινδία, μέχρι την Αμερική και τον Ειρηνικό. Το Far Cry 6 εξελίσσεται στο νησί Yara, που είναι ουσιαστικά η Κούβα με… ψευδώνυμο. Ένα μήνα πριν την επίσημη κυκλοφορία του, η Ubisoft μας κάλεσε να συμμετάσχουμε στο gameplay της preview έκδοσης, και να μάθουμε αυτό που ήδη ξέραμε, ότι δηλαδή το θέλουμε στη συλλογή μας! 

Στο κρατίδιο της Yara λοιπόν, ο ντόπιος δικτάτορας εκμεταλλεύεται τους

πολίτες ως εργατική δύναμη για να παράγει ένα φυτό που ισχυρίζεται ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες κατά του καρκίνου. Εμείς αναλάβαμε το ρόλο του Dani, ή της Dani, ανάλογα με το φύλο, που το παιχνίδι μας προέτρεψε να διαλέξουμε στην αρχή. Μετά από μία δυνατή interactive εισαγωγή, που κύριο σκοπό είχε να μας μάθει τα σχετικά με τον χειρισμό, βρεθήκαμε σε μία παραλία όπου ξεκινήσαμε την επαναστατική δράση μας. Εδώ γνωρίσαμε τα μυστικά του stealth, πως αυτό μπορεί να κάνει τις αποστολές πιο εύκολες, αλλά και να μας δώσει εντυπωσιακά kills.

Στο Far Cry 6, σε κάποιες αποστολές μπορούμε να συνοδευόμαστε από έναν ανθρώπινο σύμμαχο, ενώ σε όλες μπορούμε να έχουμε μαζί ένα ζώο – βοηθό. Το πρώτο από αυτά είναι ένας μικρός κροκόδειλος που κατασπαράζει όποιον μας επιτίθεται! Το παιχνίδι αποκτά στοιχεία RPG με τη δυνατότητα να επιλέγουμε επί μέρους εξοπλισμό για κάθε μέρος του σώματος μας. Ένα μεγάλο κομμάτι της δραστηριότητας στο Far Cry 6 είναι το customization των όπλων. Κατασκευάσαμε εξειδικευμένα πυρομαχικά για διάτρηση πανοπλίας, και εγκαταστήσαμε σιγαστήρα για να μη γίνεται αντιληπτή η θέση μας. Όπως στα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και εδώ, καταλαμβάνοντας φρούρια ανοίγουμε νέα travel points, και έχουμε μεγαλύτερη πρόσβαση σε οχήματα και συμμάχους.

Για την πρώτη μεγάλη αποστολή μας, έπρεπε να εισχωρήσουμε σε ένα ισχυρά φυλασσόμενο οχυρό και να κλέψουμε ραδιενεργό υλικό! Εδώ είδαμε για πρώτη φορά πόση ποικιλία επιλογών έχουμε σχετικά με την προσέγγιση. Μπορούσαμε π.χ. να προσγειωθούμε στη στέγη με παραπέντε, να κολυμπήσουμε κρυφά σε μία σπηλιά και να μπούμε από μία μικρή είσοδο, ή να το πάμε σε φάση «ράμπο» και να επιτεθούμε από την κεντρική πύλη. Κάθε περίπτωση απαιτούσε προσοχή και συνετή επιλογή πότε να πολεμήσουμε και πότε να… τρέξουμε.

Μετά από αυτή την αποστολή, αποκτήσαμε πρόσβαση και σε ειδικά όπλα… μαζικής επιρροής, όπως εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων, φλογοβόλο, ηλεκτρομαγνητικό παλμό, ακόμα και μία συσκευή επαναφοράς υγείας! Ένα νέο στοιχείο του Far Cry 6 είναι η δυνατότητα να έχουμε το δικό μας αυτοκίνητο, να του προσθέτουμε αμυντικά, επιθετικά και κοσμητικά αξεσουάρ, ακόμα και να το καλούμε αυτόματα, όπου βέβαια υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος. Τα διαθέσιμα μοντέλα φυσικά είναι παλιά αλλά κλασσικά, χαρακτηριστικά της δεκαετίας του 1960.

Για το επόμενο κομμάτι του παιχνιδιού, επιδοθήκαμε σε μία αγαπημένη μας δραστηριότητα, το platforming, που στο Far Cry 6 έχει εμπλουτιστεί. Ο στόχος μας ήταν να φτάσουμε στην κορυφή ενός καταρράκτη, το οποίο καταφέραμε με άλματα, με γάντζους και ορειβατικά σχοινιά, χρησιμοποιώντας τα για να εκκρεμούμε και να φτάνουμε έδαφος σε απόσταση, ακόμα και πυροβολώντας βράχους για να ξεμπλοκάρουμε περάσματα!

Στην επόμενη αποστολή έπρεπε να αμυνθούμε σε ένα μικρό φρούριο, από εχθρούς που έρχονταν από κάθε κατεύθυνση, ώστε να ανακτήσουμε ιατρικές προμήθειες. Ουσιαστικά ήταν ένα survival gauntlet, με αρκετή ένταση και χορταστικό πιστολίδι. Γενικά η εμπειρία μας ήταν ότι θα περιμέναμε από ένα νέο και βελτιωμένο Far Cry, και ανυπομονούμε να ασχοληθούμε με την τελική έκδοση στις 7 Οκτωβρίου, ώστε να τα πούμε αναλυτικά στο πλήρες review.

Far Cry 6 Preview 1/5

Far Cry 6 Preview 2/5

Far Cry 6 Preview 3/5

Far Cry 6 Preview 4/5

Far Cry 6 Preview 5/5

Επίσημος διανομέας του Far Cry 6 και των games της Ubisoft στη χώρα μας είναι η CD Media

The post Far Cry 6 Preview: επαναστάτες VS δικτάτορες στην Καραϊβική! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα