Βίντεο – ντοκουμέντο: Έτσι δρούσε η μαφία των λαϊκών αγορών

Τον τρόπο που δρούσε η μαφία των λαϊκών αγορών παρουσιάζει το νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Το ενδιαφέρον βίντεο, το οποίο παρουσίασε το Open, αποκαλύπτει τον ακριβή τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η μαφία στις λαϊκές αγορές.

Στο εν λόγω βίντεο, ένας από τους τρεις εμπλεκόμενους προέδρους σωματείων φαίνεται να λογομαχεί με συνδικαλιστές άλλης ομοσπονδίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο τελευταίος, ο οποίος

προστατευόταν μάλιστα από μπράβους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τους τόνισε ότι στη συγκεκριμένη λαϊκή εκείνος έχει το πάνω χέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να τους είπε: «Εδώ είναι το σπίτι μου. Και κουμάντο εδώ κάνω εγώ».


https://tv.in.gr/uploads/20190408/073108_laiki_agora.mp4

Σε άλλο σημείο του βίντεο, μια αγανακτισμένη γυναίκα που εργάζεται στις λαϊκές ξεσπά για τον καθημερινό Γολγοθά που βιώνει εξαιτίας της δράσης του κυκλώματος. «Αυτό αντιμετωπίζουμε εμείς κάθε μέρα. Αυτό. Έτσι δουλεύουμε κάθε μέρα. Έτσι…» σημειώνει.

Στο βίντεο, μάλιστα, ο συλληφθείς απειλεί την γυναίκα που καταγράφει το γεγονός, σε μία προσπάθεια να αποτυπώσει τα όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Όπως φαίνεται, ο κατηγορούμενος την απείλησε σημειώνοντας πως θα της κάνει μήνυση. «Τράβα βίντεο, θα σου κάνω και μήνυση» σχολίασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απειλές συνεχίστηκαν ακόμα και στο ΑΤ Ελευσίνας στο οποίο μεταφέρθηκαν οι εμπλεκόμενοι στον καβγά, αφού πρώτα κάποιος κάλεσε την αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος, δίχως υπολογίζει τίποτα, δεν δίστασε να εξαπολύσει απειλές ακόμη και μπροστά στους αστυνομικούς. Τελικά, όλοι αποχώρησαν χωρίς να κινήσουν περαιτέρω νομικές ενέργειες. Δύο ημέρες αργότερα, όμως, μία γυναίκα πωλήτρια επέστρεψε στο τμήμα και, παρά τον φόβο, αποφάσισε να καταθέσει μήνυση.

Το Open TV αποκάλυψε φωτογραφίες από τους επίμαχους πάγκους. Βάσει του νόμου, οι πάγκοι οφείλουν να έχουν τέσσερα μέτρα μήκος. Ωστόσο, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ο κανόνας αυτός δεν τηρείται. Αντί για τέσσερα μέτρα πάγκο, αυτοί έστηναν 25.

Το κύκλωμα εισέπραττε χρήματα από τις επεκτάσεις των πάγκων (10 ευρώ το μέτρο). Εισέπρατταν, ακόμα, χρήματα για τη θέση πάγκου καθώς και από προστασία.

Τα μέλη που απάρτιζαν το κύκλωμα απειλούσαν εμμέσως ακόμα και αξιωματικούς που ασχολούνταν με την υπόθεση. Προσπαθούσαν μάλιστα να χρησιμοποιήσουν τις προσωπικές τους γνωριμίες προκειμένου να γνωρίζουν τα πάντα αναφορικά με την εξέλιξη των ερευνών. Ζητούσαν μάλιστα να μάθουν ακόμα και για τους ίδιους τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι ερευνούσαν την υπόθεση.

https://tv.in.gr/uploads/20190408/073410_laikes_agores_2.mp4

Οι άνθρωποι αυτοί μάλιστα απείλησαν και τους μάρτυρες του περιστατικού, όταν εκείνοι απευθύνθηκαν στην Αστυνομία. Τελικώς, οι απειλές λειτούργησαν και κατάφεραν να τους αποτρέψουν, σημειώνοντας πως θα τους βλάψουν χρησιμοποιώντας τις πολιτικές τους διασυνδέσεις.

Ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Η δίωξη είναι πολιτική και όχι ποινική. Θα βρούμε πολιτικές άκρες και θα σταματήσουμε τη Δικαιοσύνη. Θα διώξουμε τον διοικητή. Δεν θα γίνει δίκη. Θα σας κάνουμε αγωγές και θα σας πάρουμε τα σπίτια…».

Keywords
Τυχαία Θέματα