Τουρκία : Στους 108 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – 7.402 τα κρούσματα

Στους 108 ανέρχονται οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό στην Τουρκία, αφού άλλοι 16 άνθρωποι υπέκυψαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.704 και έφτασε τα 7.402, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός ανέφερε ότι από χθες μέχρι σήμερα διενεργήθηκαν άλλα 7.641 διαγνωστικά τεστ, κάτι που σημαίνει

ότι έχουν εξεταστεί 55.464 άνθρωποι αφότου ξέσπασε η επιδημία.

Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu’nu, HER AKŞAM YENİLENEN VERİLERLE burada ve aşağıda paylaştığım linkte görebilirsiniz. Doğru ve detaylı bilgi bu iki kaynakta.

https://t.co/RVlhe7786O pic.twitter.com/dgCxPkSNMs

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) March 28, 2020

Περιορισμός μετακινήσεων

Η Τουρκία σταμάτησε σήμερα τις σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ των πόλεων και περιόρισε τις εσωτερικές πτήσεις, καθώς το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ζήτησε να δοθεί εντολή στον πληθυσμό να μείνει στα σπίτια του καθώς τα κρούσματα του κοροναϊού αυξήθηκαν αλματωδώς για τρίτη ημέρα.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε χθες, Παρασκευή, να υπάρξει «μια εθελοντική καραντίνα», στο πλαίσιο της οποίας οι Τούρκοι να μένουν σπίτι εκτός για τα ψώνια ή για βασικές ανάγκες ώστε να βοηθήσουν να συγκρατηθεί η επιδημία.

Σταματούν διεθνείς πτήσεις – περιορίζονται οι εσωτερικές

Η Turkish Airlines ανακοίνωσε πως από αύριο θα σταματήσει όλες τις διεθνείς πτήσεις μέχρι τις 17 Απριλίου και θα περιορίσει τις εσωτερικές πτήσεις σε αυτές προς και από 14 μεγάλες πόλεις.

Οι εσωτερικές πτήσεις που εξυπηρετούν τις πόλεις Άγκυρα, Αττάλεια, Ντιγιάρμπακιρ, Ερζερούμ, Γκαζιαντέπ, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Καισάρεια, Ικόνιο, Μαλάτια, Σαμσούντα, Τραπεζούντα και Βαν θα πραγματοποιούνται, όμως οι επιβάτες πρέπει να παρουσιάζουν έγγραφο που να αποδεικνύει πως τους επιτρέπεται από τον κυβερνήτη τους να ταξιδέψουν, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Ωστόσο οι πωλήσεις εισιτηρίων για τις πτήσεις αυτές ανεστάλησαν μέχρι να εγκατασταθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας ανάμεσα στο υπουργείο Εσωτερικών και την αεροπορική εταιρεία, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο αρμόδιος για τα μέσα ενημέρωσης αντιπρόεδρος της Turkish Airlines Γιαχγιά Ουστούν.

Η Pegasus Airlines ανακοίνωσε πως σταμάτησε όλες τις εσωτερικές πτήσεις μέχρι τις 30 Απριλίου με διαταγή της Γενικής Διεύθυνσης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Το μικρότερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Σαχμπιχά Γκιοκτσέν ανακοίνωσε πως όλες οι πτήσεις θα σταματήσουν στις 19:00 (ώρα Ελλάδας).

Η AnadoluJet, μια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Turkish Airlines, ανακοίνωσε πως σταμάτησε επίσης όλες τις πτήσεις μέχρι τις 17 Απριλίου, αλλά θα συνεχίσει τις πτήσεις από το αεροδρόμιο Εσενμπογκά της Άγκυρας προς 10 πόλεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα