Το όνειρο του νέου γηπέδου γίνεται πραγματικότητα
Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση που κάνει τον γύρο της Ελλάδας και προκαλεί ενθουσιασμό στον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ: ο δισεκατομμυριούχος Αριστοτέλης (Τέλης) Μυστακίδης αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην κατασκευή του νέου γηπέδου στην Τούμπα, βάζοντας το προσωπικό του στίγμα σε ένα έργο – σταθμό για την ιστορία του συλλόγου.
Ο ΑΣ ΠΑΟΚ με μια λιτή αλλά καίρια ανακοίνωση χθες το βράδυ επιβεβαίωσε
«Το όνειρο των χιλιάδων φιλάθλων μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο γίνεται τώρα πραγματικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τέλης Μυστακίδης, με δήλωση που στάζει πίστη και συναίσθημα.
Στο κατώφλι της νέας εποχήςΣτις 2 Ιουνίου στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ακούστηκε για πρώτη φορά πως ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ θα έχει την ευθύνη της κατασκευής του νέου γηπέδου, δεδομένου ότι σ’ αυτόν ανήκουν το Προεδρικό Διάταγμα και οι σχετικές άδειες. Ο πρόεδρος Θανάσης Κατσαρής κινήθηκε θεσμικά, συναντήθηκε με τον Μυστακίδη και υπέγραψε σχετική συμφωνία συνεργασίας, επισφραγίζοντας μια ιστορική συμμαχία.
«Υστερα από πολλές συζητήσεις, δέχθηκε και ανέλαβε τη δέσμευση ότι θα εισφέρει τα αναγκαία κεφάλαια με ιδία χρηματοδότηση για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, προδιαγραφών UEFA, σε αντικατάσταση του υπάρχοντος», υπογραμμίζει η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου, η οποία συνοδεύτηκε από συγκίνηση και πανηγυρικό κλίμα στους κόλπους της οικογένειας του ΠΑΟΚ.
Ποιος είναι, όμως, ο άνθρωπος πίσω από τη γενναιόδωρη χειρονομία; Για το ευρύ κοινό στην Ελλάδα, ο Τέλης Μυστακίδης ίσως δεν είναι τόσο γνωστός όσο άλλοι κροίσοι, κυρίως επειδή ο ίδιος επιλέγει διαχρονικά να κινείται διακριτικά. Στα 63 του χρόνια, με ελληνική και βρετανική υπηκοότητα, ζει μόνιμα στο Μπάαρ της Ελβετίας και διατηρεί γραφεία σε Λονδίνο και Παρίσι, μα ποτέ δεν έκοψε τους δεσμούς του με τη Θεσσαλονίκη – την πόλη όπου διαμόρφωσε την κοσμοθεωρία του.
Γεννημένος στη Ρώμη το 1962, σπούδασε στην περίφημη London School of Economics και έκανε καριέρα στον σκληρό κόσμο των μετάλλων, χτίζοντας την περιουσία του ως στέλεχος και αργότερα συνιδιοκτήτης της ελβετικής Glencore. Το 2011, όταν η Glencore εισήλθε στο χρηματιστήριο, το όνομά του έγινε διεθνώς γνωστό. Πλέον, με συμμετοχές σε ναυτιλιακές εταιρείες και επενδύσεις στον τραπεζικό τομέα και τα τουριστικά ακίνητα, συγκαταλέγεται στους 1.300 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, σύμφωνα με το «Forbes», με προσωπική περιουσία άνω των 3 δισ. δολαρίων.
Η Τούμπα της καρδιάς τουΠίσω, όμως, από τα νούμερα και τους τίτλους βρίσκεται ένας αυθεντικός φίλος του ΠΑΟΚ. Οι φίλοι του τον βλέπουν να περπατά απλός και καθημερινός στα στενά του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής, όπου διαθέτει πολυτελή βίλα, αρχιτεκτονικό κόσμημα που συνδυάζει την οικολογική και την αισθητική συνείδηση. Η μητέρα του, η κυρία Ζωή, παραμένει η ψυχή της οικογένειας και οι δεσμοί του με την πόλη και τον σύλλογο δεν έσπασαν ποτέ.
Τα προηγούμενα χρόνια ήταν μόνιμος κάτοχος σουίτας στα VIP της Τούμπας και η παρουσία του στα ματς – όταν το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του – λειτουργούσε πάντα σαν ήρεμη επιβεβαίωση της σχέσης του με την ομάδα. Η αγορά πολλών ακινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και ιδιαίτερα του ιστορικού κτιρίου της Ιονικής Τράπεζας στην Πλατεία Ρούζβελτ, έδωσε επιπλέον τροφή στις φήμες για πιθανή εμπλοκή στα διοικητικά της ΠΑΕ. Ομως ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν.
Σήμερα, το όνειρο του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα γίνεται επιτέλους απτό. Οχι ως κρατικό έργο, ούτε ως εμπορικό εγχείρημα, αλλά ως προσωπική υπόθεση ενός ανθρώπου που ποτέ δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε. Ο Τέλης Μυστακίδης δεν επενδύει απλώς σε ένα γήπεδο – επενδύει στη μνήμη, στο συναίσθημα, στην ταυτότητα.
Και κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να μπει στη νέα του εποχή. Με φόντο την καινούργια Τούμπα, αλλά με την ίδια καρδιά που χτυπά εδώ και δεκαετίες: δυνατά, περήφανα, ασπρόμαυρα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν βρέφος να κλαίει στο μπαλκόνι με κλειστές τις πόρτες και πήγαν για ύπνο
- G7: Η στιγμή που η Μελόνι γουρλώνει τα μάτια της καθώς ο Μακρόν της ψιθυρίζει (Βίντεο)
- Δεύτερος θάνατος ασθενούς από γονιδιακή θεραπεία για μυϊκή δυστροφία
- Φαίη Σκορδά: «Είμαι τελείως άυπνη» - Η αποκάλυψη για τη νυχτερινή της περιπέτεια
- FBI: Επείγουσα προειδοποίηση σε χρήστες iphone και Android – Σβήστε άμεσα αυτά τα μηνύματα
- Ο Θεός έβαλε σημάδι τον Πολονάρα: Μετά τον καρκίνο η λευχαιμία - Το μήνυμα αγκαλιά με τη σύζυγό του
- Μηχανική βλάβη σε πλοίο με 137 επιβάτες που κάνει το δρομολόγιο Κέα-Λαύριο
- Εκρήξεις σε Τελ Αβίβ και Ταμπρίζ, με διαφορά λίγων λεπτών - Το Ισραήλ λέει πως σκότωσε τον «νούμερο 2» του ιρανικού στρατού
- Brad Pitt: Εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της ταινίας «F1» με την Ines de Ramon - Δεν την άφησε από τα μάτια του… (video-φωτό)
- Απίστευτη ανακάλυψη στα ανοιχτά του Λονγκ Άιλαντ: Βρέθηκε μετά από 250 χρόνια το χαμένο πλοίο του καπετάνιου James Cook
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Βασίλης Λάβδας: Το 16χρονο «διαμάντι» του Παναθηναϊκού που ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα
- Ο σκακιστής «ξύπνησε» ένα από τα πιο σημαντικά πιόνια του
- ΠΑΟΚ: Το πρώτο αίμα
- Τα report για Πιρόλα – Μουζακίτη
- Ο Μορόν και οι απουσίες της «πρώτης»
- Συγκλονίζει η εγκλωβισμένη στο Ισραήλ Γωγώ Λιδάκη: «Οι σειρήνες ηχούν συνέχεια – Έχουμε 1,5 λεπτό να κρυφτούμε»
- Ν. Ανδρουλάκης: «Άριστοι στην κακοδιαχείριση και πρωταθλητές στα πρόστιμα»
- Κ. Χατζηδάκης: Αυστηροί έλεγχοι για αισχροκέρδεια στα καύσιμα λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή
- Πνιγμός τρίχρονης στη Ρόδο: Συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση για τις άδειες λειτουργίας της πισίνας
- Το όνειρο του νέου γηπέδου γίνεται πραγματικότητα
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Το όνειρο του νέου γηπέδου γίνεται πραγματικότητα
- Τα report για Πιρόλα – Μουζακίτη
- Πνιγμός τρίχρονης στη Ρόδο: Συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση για τις άδειες λειτουργίας της πισίνας
- Καθυστερήσεις στην Κηφισίας μετά από πτώση μπετόν – Πού υπάρχουν προβλήματα
- ΠΑΟΚ: Το πρώτο αίμα
- Βασίλης Λάβδας: Το 16χρονο «διαμάντι» του Παναθηναϊκού που ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα
- Ο Μορόν και οι απουσίες της «πρώτης»
- Ο σκακιστής «ξύπνησε» ένα από τα πιο σημαντικά πιόνια του
- Τραμπ: Δεν επέστρεψα εσπευσμένα για μία εκεχειρία Ισραήλ και Ιράν – Πρόκειται για κάτι μεγαλύτερο
- Κ. Χατζηδάκης: Αυστηροί έλεγχοι για αισχροκέρδεια στα καύσιμα λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μίλτος Μακρίδης για το τέλος των Weekenders – «Φεύγουμε πετυχημένοι και ήρεμοι» (Video)
- Η Σύρος ανάμεσα στους 6 σημαντικότερους διεθνείς πολιτιστικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2025
- Μάθιου Πέρι: Γιατρός δηλώνει ένοχος για τη χορήγηση κεταμίνης - Με ποιά ποινή βρίσκεται αντιμέτωπος
- Ξεσπούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για τη σφαγή στη Γάζα: Να αφήσει τα κούφια λόγια η ΕΕ
- Νέο αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 45 νεκροί από επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
- Survivor: Η μεγάλη επιστροφή και η ανατροπή με τους παίκτες – Όλες οι λεπτομέρειες
- Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι σε λαϊκές για παρεμπόριο – 5 συλλήψεις, πρόστιμα 11.000 ευρώ
- Αίθριος ο καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Οι Ισραηλινοί σκότωσαν και τον νέο «αρχηγό πολέμου» του Ιράν