Το αντίο ενός μύθου
Μια δήλωση που όλοι περίμεναν αλλά κανείς δεν ήθελε να ακούσει. Ο Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε χθες την απόφαση που έλαβε δύο ημέρες μετά τον τελικό του Μουντιάλ στο Νιου Τζέρσι στις 19 Ιουλίου: στα 39 του χρόνια ρίχνει τίτλους τέλους στην Εθνική Αργεντινής.
Ενας τεράστιος κύκλος που άνοιξε περίπου τέτοιες ημέρες πριν από 21 χρόνια, κλείνει ερμητικά, κρατώντας μέσα του την πιο επιτυχημένη περίοδο στην ιστορία της Αλμπισελέστε στην οποία πρωταγωνίστησε με μεγάλη καθυστέρηση ο ίσως κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.
«Υστερα από όλο αυτό το διάστημα από τον τελικό, και αφού το σκέφτηκα πολύ, θέλω να πω σε όλους ότι αποσύρομαι από την εθνική ομάδα… Ηταν μια απόφαση που πόνεσε και εξακολουθεί να πονάει βαθιά μέσα μου, αλλά καταλαβαίνω ότι αυτή είναι η σωστή στιγμή. Σας ορκίζομαι ότι πάντα έδινα τα πάντα, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια που κερδίσαμε τα πάντα, αλλά και πριν από αυτό».
Μέσω της ανακοίνωσής του ο Λιονέλ Μέσι ουσιαστικά προαναγγέλλει και το οριστικό τέλος της μεγαλειώδους καριέρας του:
«Δεν έχει μείνει πολύς χρόνος και διαφορετικά κεφάλαια φτάνουν στο τέλος τους. Αυτό είναι που με πονάει πολύ. Αγαπώ, αγάπησα και πάντα θα αγαπώ να είμαι μέλος της εθνικής ομάδας. Εδωσα τα πάντα και δεν έχω τίποτα άλλο να δώσω. Επίσης, υπάρχουν σπουδαίοι νέοι παίκτες που αξίζουν να είναι εδώ. Σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη σας αυτά τα 20 χρόνια. Τώρα θα είμαι ένας από εσάς, πάντα υποστηρίζοντας από έξω, στις καλές στιγμές και ακόμη περισσότερο στις κακές.
Παίρνω μαζί μου αξέχαστες αναμνήσεις και στιγμές. Φεύγω με ηρεμία και υπερηφάνεια, γνωρίζοντας ότι μαζί με τους συμπαίκτες μου σας χαρίσαμε στιγμές που κάποτε ονειρευόμασταν. Ηταν τρελό να ζήσω όλα αυτά μαζί σας. Σας αγαπώ! Σε ευχαριστώ Θεέ μου που με έκανες Αργεντινό. Vamos Argentina!».
Με υστερόγραφό του ο Μέσι σημειώνει πως ο θάνατος του πατέρα του επιβεβαίωσε πως η απόφασή του είναι η σωστή.
Βαριά παρακατάθηκηΤο ταξίδι του Λιονέλ Μέσι με την Αλμπισελέστε ξεκίνησε στις 17 Αυγούστου του 1985 με τους χειρότερους οιωνούς καθώς αποβλήθηκε στο πρώτο λεπτό μετά την είσοδό του ως αλλαγή στο φιλικό παιχνίδι με την Ουγγαρία.
Η καριέρα του με την Εθνική Αργεντινής έμοιαζε με οδύσσεια και για 16 χρόνια ήταν γεμάτη απογοητεύσεις. Ηττες σε τρεις τελικούς του Κόπα Αμέρικα, πρόωροι αποκλεισμοί από Μουντιάλ και βέβαια η ήττα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2016 από τη Γερμανία. Η φωτογραφία του Μέσι να περνά μπροστά από το τρόπαιο και να μην μπορεί να το αγγίξει έχει μείνει στην ιστορία. Ολα άλλαξαν όμως το 2021 με την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα στο Μαρακανά απέναντι στη Βραζιλία. Ακολούθησε η νίκη στο Μουντιάλ του 2022, ένα ακόμα Κόπα Αμέρικα και ο τελευταίος χαμένος τελικός από την Ισπανία.
Η παρακαταθήκη που αφήνει ο Λιονέλ Μέσι είναι βαριά, ασήκωτη: 207 συμμετοχές, 125 γκολ κάποια από τα οποία θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε μουσείο. Στο Μουντιάλ έχει ξεχωριστή θέση καθώς έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε αγώνες (34), περισσότερα γκολ/ασίστ (33), περισσότερα κερδισμένα παιχνίδια (23), περισσότερα γκολ εκτός περιοχής (6).
Η νέα μετα-Μέσι εποχή της Αργεντινής μόλις ξεκίνησε. Το συμβόλαιό του με την Ιντερ Μαϊάμι ολοκληρώνεται το 2028 αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος πότε θα αποχωρήσει από τη μεγάλη σκηνή.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Οι περισσότεροι παίρνουν τη βιταμίνη D τη λάθος ώρα – Δείτε πότε απορροφάται καλύτερα
- Αθώος ο σύζυγος της παρουσίαστριας που καταγγέλθηκε για ενδοοικογενειακή βία - Τι υποστήριξε
- Νεκρά 43 αγόρια για να «γίνουν άνδρες»: Το βάρβαρο έθιμο στη Νότια Αφρική που προκαλεί φρίκη
- «Δεν φαινόταν ούτε καν ο πνεύμονας – Ήταν ένα τεράτωμα»: Τι είπε ο διοικητής του Παίδων για τη 12χρονη από τις ΗΠΑ που χειρουργήθηκε στην Ελλάδα
- Αθώος ο σύζυγος της γνωστής παρουσιάστριας για το ενδοοικογενειακό επεισόδιο
- Μεσολόγγι: Στο νοσοκομείο δύο γυναίκες μετά από δάγκωμα ψαριού και θαλάσσιας χελώνας
- Σφοδρή επίθεση Καρατζαφέρη σε Σαμαρά: «Δεν έχει μπέσα - Έβαζε τον Μπόμπολα να με πάρει να μπω στην κυβέρνηση»
- Καιρός: Αυτή θα είναι η θερμοκρασία του επόμενου 10ημέρου - Η πρόγνωση Κολυδά
- Παντρεύτηκε ο Τζέικ Ράινερ, 8 μήνες μετά την φρικτή δολοφονία των γονιών του
- Καρατζαφέρης: Ο Σαμαράς δεν έχει μπέσα, αν υπήρχε τώρα διαθέσιμη θέση επιτρόπου δεν θα τα έκανε αυτά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Θα χαρεί να δει πόσο τον αγαπάνε
- «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Τα συστήματα που συνθέτουν το νέο πολυεπίπεδο δίκτυο αεράμυνας της Ελλάδας
- Σε τραγωδία κατέληξαν παραδοσιακές τελετές περιτομής στη Νότια Αφρική – 43 νεκροί έφηβοι
- Αποχωρεί η πολύτεκνη οικογένεια που έδωσε ζωή στα Φουρνά Ευρυτανίας: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε»
- Κυψέλη: Η φωτιά στο Airbnb της Φυλής, οι καβγάδες και η μετακόμιση – «Δεν είδαμε ποτέ μωρό»
- Σχολεία: Νέοι κανόνες για τις εκδρομές, τι ισχύει για τους μαθητές που δεν συμμετέχουν – Το ΦΕΚ
- Πεζεσκιάν: Το Ιράν θα ανταποκριθεί άμεσα αν οι ΗΠΑ τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους
- Πολιτική ένταση στο Ισραήλ: Η σύζυγος του Νετανιάχου επιτέθηκε σε αντίπαλό του στις εκλογές επαναλαμβάνοντας θεωρία συνωμοσίας
- Ουκρανία: 12 νεκροί από τη νέα ρωσική επίθεση – «Τερματίστε τον πόλεμο», το μήνυμα Μόντι στον Πούτιν
- Το αντίο ενός μύθου
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Το αντίο ενός μύθου
- Πολιτική ένταση στο Ισραήλ: Η σύζυγος του Νετανιάχου επιτέθηκε σε αντίπαλό του στις εκλογές επαναλαμβάνοντας θεωρία συνωμοσίας
- Η ΙΚΕΑ μειώνει τις τιμές σε περισσότερα από 300 προϊόντα
- ΔΕΘ: Στο συλλαλητήριο οι συγγενείς των Τεμπών – «Η ζωή δεν είναι ανεπιθύμητο κόστος»
- Ο ΠΑΟΚ θέλει να αλλάξει
- Θα χαρεί να δει πόσο τον αγαπάνε
- Πεζεσκιάν: Το Ιράν θα ανταποκριθεί άμεσα αν οι ΗΠΑ τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους
- «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Τα συστήματα που συνθέτουν το νέο πολυεπίπεδο δίκτυο αεράμυνας της Ελλάδας
- Σχολεία: Νέοι κανόνες για τις εκδρομές, τι ισχύει για τους μαθητές που δεν συμμετέχουν – Το ΦΕΚ
- Έξαλλη η Μπουασόν στο US Open: Έσπασε τις ρακέτες της μετά την ήττα από τη Ναβάρο (vid)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τη Ρωσία θα κατηγορήσει η Γερμανία για τα οπλισμένα drones στη Λειψία, σήμερα η κρίσιμη συνέντευξη Τύπου
- Νέα πρυτανική εποχή σε 10 πανεπιστήμια – Οι νέες διοικήσεις, οι πρωταγωνιστές και οι προκλήσεις ως το 2030
- Πιερρακάκης στη G7: Οι σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν συντονισμένες δράσεις πολιτικής
- DBRS: Ανθεκτική η Ελλάδα στα υψηλά επιτόκια, «ασπίδα» για το χρέος ανάπτυξη και πλεονάσματα
- Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα για Ασπίδα του Αχιλλέα: Οι ισραηλινές αμυντικές τεχνολογίες θα συμβάλουν στην προστασία του ελληνικού εναέριου χώρου
- Αγαπηδάκη: 6.860.000 άτομα έκαναν δωρεάν εξετάσεις στο πλαίσιο του «Προλαμβάνω»
- Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ: Ανοίγει τις πύλες του το «Ιωνικό Κέντρο» στον Περισσό
- Αλεξάνδρου μετά την ανάρτηση της Τούνη για τον αποχωρισμό από τον γιο της: «Τα παιδιά δεν είναι κτήμα κανενός»
- Στο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής που ανακαινίστηκε με το «Μαριέττα Γιαννάκου» ο Μητσοτάκης: Επιβράβευσή μας τα χαμόγελα των παιδιών