Θρίλερ με τον θάνατο Κύπριας στην Αυστραλία

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της 26χρονης Ελληνοκύπριας, Ιόλης Χατζηλύρα, η οποία εντοπίστηκε νεκρή σε πάρκο της πόλης Μπρισμπέιν (Brisbane) της Αυστραλίας. Ο αδερφός του θύματος περιέγραψε στην εφημερίδα «Brisbane Times» το σοκ του αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα θλιβερά νέα για τον θάνατο της αδερφής του, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά της.

Την άτυχη Ιόλη Χατζηλύρα εντόπισε υπάλληλος του δήμου μέσα σε λίμνη αίματος, γεμάτη μώλωπες

και σχεδόν γυμνή.

To σημείο όπου βρέθηκε η άτυχη 26χρονη.

Ο Αλέξανδρος Μιχάλης Χατζηλύρας ανέφερε ότι τελευταία φορά είχε δει την αδερφή του το 2016, όταν είχε μετακομίσει μόνιμα στο Brisbane μαζί με τον πατέρα της. Η μητέρα της οικογένειας έφυγε από τη ζωή το 2014, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

«Ο πατέρας μου τηλεφώνησε χθες και μου είπε ότι η αστυνομία τον επισκέφτηκε τα μεσάνυχτα. Ήταν αναστατωμένος. Μου είπε να μην πω τίποτα στα άλλα μου αδέρφια. Ήμουν ο πρώτος που τηλεφώνησε γιατί είμαι ο μεγαλύτερος αλλά είμαι σίγουρος ότι και οι άλλοι το έμαθαν. Πήγα έξω, δεν ήθελα να είμαι μόνος», δήλωσε ο αδερφός της στο ίδιο μέσο.

«Έγινε απόμακρη»

«Τι σημαίνει ύποπτος θάνατος; Σημαίνει ότι είναι μάλλον ανθρωποκτονία;», διερωτάται.

Πάντως εξήγησε ότι δεν είχαν συχνή επαφή με την αδερφή του τα τελευταία χρόνια, αφού «είχε υιοθετήσει έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής και έγινε απόμακρη».

«Εάν είχα μια ευκαιρία να της μιλήσω ξανά, θα της έλεγα ότι της έλεγα πάντα, και αυτό είναι να προσέχει τη ζωή της. Ήταν μια ευγενική ψυχή, απλώς απομακρύνθηκε», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, εξομολογήθηκε ότι την τελευταία φορά που είχαν μιλήσει, τους είχε πει ότι ήθελε να γυρίσει πίσω στην Κύπρο.

Δήλωσε επίσης ότι δεν θέλει να επικεντρώνεται στα «αρνητικά στοιχεία» για τη ζωή της αδερφής του αλλά αντίθετη θέλει να κρατήσει τις καλές αναμνήσεις.

«Όταν της έκανες κάτι κακό, αυτή το συγχωρούσε πολύ εύκολα. Της άρεσαν τα αξεσουάρ, όλα τα γυναικεία πράγματα. Ήταν πολύ καλή, ένα ελεύθερο πνεύμα. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, αλήθεια», κατέληξε.

Γιατί οι αρχές αντιμετωπίζουν το έγκλημα αυτό ως δολοφονία

Ο Αυστραλός επιθεωρητής Αστυνομίας Tim Trezise είπε ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η αστυνομία αντιμετωπίζει το θάνατο της Χατζηλύρα ως ύποπτο.

«Αυτά περιλαμβάνουν το γεγονός ότι μια κατά τα άλλα υγιή νεαρή γυναίκα πέθανε ξαφνικά στο Πάρκο Kalinga», δήλωσε ο Trezise. «Περιλαμβάνει το γεγονός ότι φαίνεται να έγιναν προσπάθειες να συγκαλυφθεί η θέση της στους θάμνους και το γεγονός ότι μερικά από τα ρούχα της έχουν επηρεαστεί», σημείωσε.

Police identify woman's body found in park

Police have identified the body of a woman found dead in Kalinga Park on Brisbane's Northside as 26-year-old Ioli Hadjilyra.Report on 7NEWS at 4pm & 6pm. More: 7news.link/sSBfaI #7NEWS

Δημοσιεύτηκε από 7NEWS Brisbane στις Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019

Η αστυνομία δεν έχει ακόμα μια αιτία θανάτου και προσπαθεί ακόμα διαπιστώσει τους λόγους για τους οποίους βρισκόταν στο πάρκο. Ο Trezise είπε ότι οι αστυνομικοί ήξεραν ότι ήταν στο Spring Hill, κοντά στο CBD της Brisbane, 24 ώρες πριν εντοπιστεί το σώμα της. «Είναι πολύ πιθανό να πέθανε εκεί που βρέθηκε», είπε.

Υπάρχει μια πιθανότητα ότι κάποια προσωπικά στοιχεία της λείπουν, αλλά η αστυνομία δεν είναι σίγουρη τι είναι. «Εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο τι συνέβη και όλα τα σενάρια είναι πιθανά», επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα