Σύσκεψη για τον κορωνοϊό στο Μαξίμου – Εξετάζεται η ενίσχυση των μέτρων πρόληψης

Σε επιφυλακή, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κοροναϊού στην Ιταλία, έχουν τεθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι αρμόδιοι υπουργοί και οι φορείς.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να εκτιμηθεί η πορεία της προετοιμασίας της χώρας και το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Στη σύσκεψη, πέραν του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, θα λάβουν

μέρος η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για να καταρτιστεί το σχέδιο δράσης της χώρας στο ενδεχόμενο να βρεθεί ασθενείς του ιού Covid-19 στην Ελλάδα.

Σύσκεψη την Κυριακή στο υπ. Υγείας

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε μια ακόμα σύσκεψη, αυτή τη φορά στο υπουργείο Υγείας με στόχο να εξεταστεί η ανάγκη ενίσχυσης των προληπτικών μέτρων κατά του νέου κοροναϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 2.360 άτομα, παγκοσμίως.

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και εκπροσώπων όλων εμπλεκομένων φορέων (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ΕΚΑΒ, ΕΟΦ) η σύσκεψη ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 22:30 το βράδυ, με τους συμμετέχοντες να εξετάζουν όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναϊού, το υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνεχίζουν τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια».

«Επίσης, πραγματοποιούν ενημέρωση των εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας, ενώ την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο «Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)» προστίθεται.

«Τέλος» οι εκδρομές στην Ιταλία

Μετά την εμφάνιση δεκάδων κρουσμάτων του ιού Covid-19 στη γειτονική χώρα, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών που είχαν προγραμματιστεί για τις πόλεις της Ιταλίας.

Παράλληλα, εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα για την επιστροφή των μαθητών που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, με τους υπευθύνους να κρίνουν ότι δεν χρειάζεται να μπουν σε 14ήμερη καραντίνα, καθώς δεν επισκέφθηκαν περιοχές όπου εμφανίστηκαν κρούσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα