Συνεχίζεται ο πόλεμος Καμμένου – Κοτζιά: Το ΠΡΑΤΤΩ ζητά από τον Τσίπρα να πάρει θέση

Αντιδράσεις στη πλευρά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο η αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στη Συμφωνία των Πρεσπών και σε ενδεχόμενο παρασκηνιακής συμφωνίας κάτω από το τραπέζι του τέως υπουργού Εξωτερικών, με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Συγκεκριμένα ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να επιτεθεί για ακόμα μία φορά στο Ν. Κοτζιάς, αναφερόμενος στο Μακεδονικό, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την ακύρωση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει γιατί την αναιρεί διαρκώς ο Ζάεφ με τις δηλώσεις του. Εκτός αν έχει κάνει άλλη συμφωνία «κάτω από το τραπέζι» με τον Κοτζιά. Εμείς τέτοια συμφωνία δεν ξέρουμε».

Άμεση ήταν η αντίδραση της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, της οποίας ηγείται ο Νίκος Κοτζιάς, η οποία με ανακοίνωση της καλεί τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα, «να αποδοκιμάσει, άμεσα και δημόσια», όπως αναφέρει, «τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για τη συκοφαντική δήλωσή του, χθες, στη Βουλή των Ελλήνων, περί πιθανής ύπαρξης μυστικής συμφωνίας Κοτζιά-Ζάεφ».

Υπενθυμίζεται ότι η κρίση Κοτζιά – Καμμένου, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, οδήγησε στην παραίτηση του Ν. Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών, στα μέσα Οκτωβρίου, μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, κατά το οποίο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, φέρεται να εκτόξευσε κατηγορίες εναντίον του τέως ΥΠΕΞ ότι είναι άνθρωπος του Σόρος, με αιχμές ακόμα και για κατάχρηση ποσών από τα «μυστικά κονδύλια». Η σύγκρουση εκείνη είχε σαν αποτέλεσμα ο Ν. Κοτζιάς να αποχωρήσει εκείνο το υπουργικό Συμβούλιο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και στη συνέχεια να υποβάλλει την παραίτηση του στον πρωθυπουργό, ως αποτέλεσμα της σφοδρής ενόχλησης του από τη στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Πάνο Καμμένο και την επιλογή του να ακολουθήσει για ακόμα μία φορά την πολιτική ίσων αποστάσεων, αφήνοντας ακάλυπτο τον τέως ΥΠΕΞ, σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα που έχει διχάσει την κυβέρνηση εξ" αρχής.

Έκτοτε οι επιθέσεις και τα υπονοούμενα ανάμεσα σε Καμμένο και Κοτζιά συνεχίζονται, με πλέον πρόσφατη την αναφορά του Π. Καμμένου στη Βουλή, για ενδεχόμενο μυστικής συμφωνίας Κοτζιά – Ζάεφ, η οποία δεν είναι γνωστή στους υπόλοιπους…

Keywords
Τυχαία Θέματα