Κυπριακό: Συνάντηση Αναστασιάδη με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ

Συνάντηση με την απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ θα έχει το πρωί της Κυριακής, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, καθώς επιχειρείται επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Η κα Λουτ φτάνει το βράδυ του Σαββάτου στη Λευκωσία και θα έχει συνάντηση και με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί των

«όρων αναφοράς», που θα καλύπτουν τόσο θέματα ουσίας όσο και διαδικασίας, για να καταστεί εφικτή η επανάληψη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κα Λουτ θα απαιτήσει χρονοδιάγραμμα ενώ ενδέχεται να παρουσιάσει και ιδέες για τους «όρους αναφοράς». Πάντως, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τα όσα συζήτησε η κ. Λουτ με τον Τούρκο ΥΠΕΞ στην Άγκυρα.

Να σημειωθεί ότι η κινητικότητα στο Κυπριακό συνδέεται άμεσα και με τις εξελίξεις στο ζήτημα της ενέργειας και πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον έντασης που επιχειρεί να συντηρήσει η Τουρκία συνεχίζοντας την εμπρηστική ρητορική της.

Keywords
Τυχαία Θέματα