Στριμώχνουν στον Σκαραμαγκά πρόσφυγες και μετανάστες από Σάμο και Μόρια

Περίπου 400 με 500 πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να μεταφέρει στον καταυλισμό του Σκαραμαγκά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το υπουργείο αναμένεται να τοποθετήσει σταδιακά τους πρόσφυγες, οι οποίοι θα μεταφερθούν κυρίως από τη Σάμο και τη Λέσβο.

Η μεταφορά τους έχει στόχο την αποσυμφόρηση περίπου 2.000 μεταναστών από τη Σάμο, μέχρι το τέλος του Μαρτίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.

Παράλληλα, με την κίνηση αυτή, το υπουργείο στοχεύει στο να μην αρχίσει να αυξάνεται ξανά ο πληθυσμός στη Μόρια

της Λέσβου.

Σε φωτογραφία που δημοσίευσε μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, φαίνονται οι πρώτες εικόνες από τη Μόρια, από όπου περίπου 300 άτομα μεταφέρονται στην ενδοχώρα.

Στη δεύτερη φωτογραφία φαίνονται οι σκηνές που τοποθετούνται στον καταυλισμό του Σκαραμαγκά.

Η στέγαση τους σε σκηνές, σύμφωνα με πηγές της Εφ.Συν. από το υπουργείο, θα είναι προσωρινή μέχρι να ολοκληρωθεί η προμήθεια και τοποθέτηση κοντέινερ.

Σημειώνεται πάντως ότι ο καταυλισμός του Σκαραμαγκά φιλοξενεί ήδη 2.000 άτομα ενώ η άφιξη κι άλλων προσφύγων στο hotspot θα δυσχεράνει την κατάσταση.

Οι σκηνές σχεδιάζεται να τοποθετηθούν σε χώρο όπου έχει στρωθεί τσιμέντο, κάποιες κάτω από υπόστεγο και άλλες εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ωστόσο, φαίνεται πως για το υπουργείο προέχει η ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών, όπου η κατάσταση έχει φτάσει ήδη στο απροχώρητο.

Στον σχεδιασμό αποσυμφόρησης της Σάμου προβλέπεται επίσης και η απορρόφηση κάποιων προσφύγων σε δομές της βόρειας Ελλάδας, όπου υπάρχουν ορισμένες θέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα