Στοιβαγμένος ο κόσμος στα λεωφορεία την πρώτη μέρα των μέτρων

Επιβάτες με μόνο «όπλο» τη μάσκα, μπαίνουν σε ασφυκτικά γεμάτα λεωφορεία, με όλες τις θέσεις κατειλημμένες και όρθιους τον έναν δίπλα στον άλλο. Είναι η πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού.

Η κ. Δήμητρα μετακινείται με τα λεωφορεία εδώ και τρία χρόνια. Από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία, η ίδια και οι συνεπιβάτες της ανεβαίνουν στα οχήματα χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας. Τις ώρες

αιχμής στριμώχνονται «σαν σαρδέλες». Τα νέα σημερινά μέτρα δεν έφεραν καμία αλλαγή.

Όπως λέει, αν είχε άλλη επιλογή, δεν θα έπαιρνε λεωφορείο την εποχή του κορoνaϊού. Την ίδια αγωνία έχει και η κ. Γιάννα που πηγαίνει καθημερινά από την Κυψέλη στην Ομόνοια. Αν δεν σταματήσει ο συνωστισμός στα λεωφορεία, δεν θα σταματήσει και ο ιός, λέει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, εικόνες συνωστισμού καταγράφονται σε πάρκα και πλατείες όπου οι πολίτες συγκεντρώνονται χωρίς μάσκα και αποστάσεις.

Ωστόσο η μάσκα δεν χρησιμοποιείται, είτε γιατί κάποιοι δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να την φορέσουν, είτε γιατί τους ενοχλεί. Το βράδυ στην πλατεία στο Μοναστηράκι επικρατούσε το αδιαχώρητο. Παρόμοια εικόνα και στο Περιστέρι. Γεμάτα και τα μπαράκια στο Χαλάνδρι.

Αυτές οι εικόνες σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική προβληματίζουν τους λοιμωξιολόγους που δεν αποκλείουν ακόμα και απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA
Keywords
Τυχαία Θέματα