Σερβία: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο της δημόσιας τηλεόρασης

Εκατοντάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν χθες το βράδυ στην πορεία διαμαρτυρίας κατά του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εισέβαλαν γύρω στις 8:00 μ.μ. στο κτίριο της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας (RTS). Οι διαδηλωτές μπήκαν στο κτίριο χωρίς να ασκήσουν βία, αφού η ασφάλεια του κτιρίου άνοιξε τις πόρτες.

Επικεφαλής των διαδηλωτών

ήταν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης. Οι διαδηλωτές ζήτησαν να βγουν απευθείας στο πρόγραμμα και να παρουσιάσουν τις θέσεις τους, αίτημα που αρνήθηκε να ικανοποιήσει η διεύθυνση της τηλεόρασης.

Τελικά, η Σερβική Αστυνομία κατάφερε να απωθήσει τους διαδηλωτές και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης εκτός του κτιρίου, χωρίς να χρειαστεί να ασκήσει βία.

Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να μεταφέρουν έξω από το κτίριο κάποιους από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, αφού αυτοί είχαν καθίσει στο πάτωμα και αρνούνταν να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Οι ηγέτες του συνασπισμού της αντιπολίτευσης «Συμμαχία για τη Σερβία» (SzS) παρέμειναν έξω από το κτίριο της RTS, όπως και 500 περίπου πολίτες.

#Serbia: A group of anti-govt demonstrators have stormed into Serbian public broadcaster RTS at a third entrance. #1od5miliona https://t.co/4cYcqqYKEY pic.twitter.com/MMuih4KWyp via @BalkanInsight

— Liveuamap (@Liveuamap) March 16, 2019

Η αντιπολίτευση διαδηλώνει για περισσότερο από τρεις μήνες ζητώντας την παραίτηση του προέδρου, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για τη διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών.

#Update: Protestors are being beaten and dragged out of the broadcast station of #RTS in #Belgrade, and are being dragged by the riot police of #Serbia. Video Credit: @TVojtehovski pic.twitter.com/4QV4yRcXJw

— Sotiri Dimpinoudis (@sotiridi) March 16, 2019

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι η Αστυνομία απώθησε όλους τους διαδηλωτές εκτός του κτιρίου με ήρεμο τρόπο και συνελήφθησαν μόνο δύο άτομα, τα οποία άσκησαν βία κατά των αστυνομικών.

Την εισβολή των διαδηλωτών στην RTS καταδίκασαν η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, και ο ΥΠΕΞ, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, το μεσημέρι θα απευθύνει διάγγελμα, ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα