Πυρετός διαβουλεύσεων για τη νέα κυβέρνηση

Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και οι επαφές των αρχηγών τους για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, τη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος και το πλαίσιο λειτουργίας της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με το Λουκά Παπαδήμο.


Χθες, μετά το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, για τη θέση του επικεφαλής της νέας κυβέρνησης ακούστηκε το όνομα του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή Νικηφόρου Διαμαντούρου και του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, με το όνομα του Διαμαντούρου μάλλον να εξασθενεί.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λουκάς Παπαδήμος έφθασε στην Αθήνα από νωρίς χθες το απόγευμα είναι άγνωστο, όμως, αν έχει συνομιλήσει απευθείας με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Πληροφορίες έλεγαν ότι ο Παπαδήμος, από την πλευρά του, θεωρούσε ως προϋπόθεση επιτυχίας του νέου εγχειρήματος να έχει μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και να γίνουν οι εκλογές μετά τις 19 Φεβρουαρίου.

Ο ίδιος φέρεται να ζητεί την συμμετοχή περισσότερων στελεχών της ΝΔ στο κυβερνητικό σχήμα. Κι αυτό για να μην πέσει «θύμα» των διαλυτικών καταστάσεων που ακολουθούν μιας παρατεταμένης εκλογικής περιόδου τριών μηνών.

Πληροφορίες ανέφεραν ακόμη ότι από την πλευρά του Παπαδήμου μεταδίδεται ότι μέχρι και την ώρα που έφτασε στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει προσωπική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.


Πιθανόν εντός της ημέρας, πολλοί προβλέπουν πριν από τις 12 το μεσημέρι οπότε και συγκαλείται το υπουργικό συμβούλιο θα γίνει η οριστικοποίηση των αποφάσεων και οι σχετικές ανακοινώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα