Προσβολές και ύβρεις
Η κυρία Δώρα Αυγέρη, αυστηρή και αδέκαστη σε ζητήματα ηθικής τάξεως, όπως όλοι γνωρίζουμε, τα έβαλε με τον ομόλογό της του κυβερνώντος κόμματος Νίκο Ρωμανό, τον οποίο καταγγέλλει ότι υβρίζει και προσβάλλει «το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» (εννοεί τον κ. Κασσελάκη, οφείλω να θυμίσω). Τι το αποτρόπαιο όμως διέπραξε ο κ. Ρωμανός; Τι συνιστά αυτό που η αδέκαστη, αγέλαστη και απροσπέλαστη κυρία Αυγέρη ονομάζει «προσβολές και ύβρεις» στην ανακοίνωσή της; Αναφέρεται σε προηγηθείσα δήλωση του κ. Ρωμανού, σχετικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία, εκτός από υποβολέα τον κ. Πολάκη (ο αρχηγός των λεγομένων «βοσκών», στην ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι ο αρχιτσομπάνης), ο κ. Κασσελάκης έχει και «έντονες επιρροές από τους παλιούς συνοδοιπόρους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου».
Ανεξαρτήτως του αν το είπε αυτό δικαίως ή όχι ο κ. Ρωμανός, διερωτάται ευλόγως ο οιοσδήποτε διαθέτει τη στοιχειώδη μνήμη για τα πολύ μεγάλα (όχι για τα μικρά) γεγονότα της τελευταίας δεκαετίας, πώς μπορεί να συνιστά προσβολή και ύβριν η υπενθύμιση της αγαστής συνεργασίας των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ – τόσο αγαστής μάλιστα ώστε κατέληξε στην απορρόφηση των ΑΝΕΛ από τον μεγαλύτερο κυβερνητικό εταίρο. Δεν υπήρξε ποτέ ούτε ίχνος αυτοκριτικής από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκεκριμένη σχέση. Θυμίζω μάλιστα ότι, παρότι ήταν αυτή η συνεργασία που τους κρατούσε στην εξουσία, ήταν και μόνιμη πηγή κριτικής της αριστερής πτέρυγας εις βάρος του Αλέξη Τσίπρα. Αν λοιπόν τώρα έγινε ύβρις και προσβολή η απλή υπόμνηση αυτού του παρελθόντος, τότε η μομφή της κυρίας Αυγέρη πηγαίνει κατευθείαν στον γνωστό statesman, που επισκέπτεται το Παρίσι και ανταλλάσσει απόψεις με τον Φρανσουά Ολάντ για το μέλλον της Ευρώπης, δηλαδή τον απελθόντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Επομένως, αν κάποιος βρίζει και προσβάλλει το πρόσωπο (το σεπτό πρόσωπο, θα προσέθετα εγώ) του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτός δεν είναι πάντως ο κ. Ρωμανός. Φοβάμαι ότι είναι ο προκάτοχος της θέσης του σημερινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνος συνεργάστηκε με τον Καμμένο επί πενταετία, εκείνον λοιπόν ας μέμφεται η αδέκαστη, αγέλαστη και απροσπέλαστη κυρία Αυγέρη.
Το γεγονός, πάντως, ότι η κληρονομιά του Τσίπρα έρχεται ξανά στο προσκήνιο της πολιτικής διαμάχης φωτίζει ένα γενικότερο πρόβλημα για τον κ. Κασσελάκη. Αν υποθέσουμε ότι ο αδιαμεσολάβητος προτίθεται να απαλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ από την πολλή αριστερίλα, να τον κάνει πιο μοντέρνο και πιο ευχάριστο (κατά το πρότυπο, λ.χ., της κυρίας Αυγέρη…), τότε ο Αλέξης Τσίπρας και οι σκελετοί που άφησε στην ντουλάπα της Κουμουνδούρου είναι το μεγαλύτερο βαρίδι στην προσπάθεια αυτή. Βέβαια, όπως έχουμε πια καταλάβει, ο κ. Κασσελάκης είναι αναλώσιμος, ο δε ΣΥΡΙΖΑ εξαερώνεται ταχέως, οπότε είναι άκρως αμφίβολο αν θα προλάβει ποτέ ο πρόεδρος να πραγματώσει το όραμά του. Βέβαια, μιλώντας για αναλώσιμους, ξέρετε τι ζημιά έκανε ο καμικάζι, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν έβρισκε τον στόχο του;
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΑΤυπικά, προκάτοχος της θέσης τής κυρίας Αυγέρη ήταν ένας ευειδής νεαρός, ο κ. Στέργιος Καλπάκης, αλλά τον παραλείπουμε καθώς δεν άφησε άλλο ίχνος εκτός από το όνομά του. Η αληθινή προκάτοχος της κυρίας Αυγέρη είναι η Πόπη Τσαπανίδου, για την οποία διαβάσαμε ότι κάνει κρουαζιέρα στην Καραϊβική με το «Queen Mary II». Το χρειαζόταν η γυναίκα μετά το κάζο της πολιτικής. Θα ήταν πολύ ταιριαστό μάλιστα αν το κρουαζιερόπλοιο έκανε και μια στάση στην Κούβα για να θαυμάσει από κοντά η κυρία Τσαπανίδου τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού που ενέπνευσαν και τον Αλέξη Τσίπρα στη διά βίου στράτευσή του με την υπόθεση της Αριστεράς.
Περισσότερο ενδιαφέρουσα όμως είναι η πληροφορία, όπως και ο τρόπος με τον οποίο είναι διατυπωμένη από τον συντάκτη του ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα», ότι η κυρία Τσαπανίδου κάνει επαγγελματικά σχέδια τα οποία σχετίζονται «με κάποιες, τύπου μεταπτυχιακού σεμιναρίου, σπουδές που έκανε σχετικά πρόσφατα στην επιστήμη της Ψυχολογίας». Πότε πρόλαβε μεταξύ καθημερινού τηλεοπτικού δελτίου και πολιτικής, είναι απορίας άξιο και, πάντως, αξιοθαύμαστο. Εννοείται ότι ανυπομονούμε!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Παλαιό Φάληρο: Ένας νεκρός από τη σύγκρουση αυτοκινήτου με τραμ
- Σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων ζήτησε να υπαχθεί ο 18χρονος – Τι απάντησε η ανακρίτρια
- Βίντεο-ντοκουμέντο από τη σύγκρουση του ΙΧ με τραμ: Αυτοκίνητο χάνει τον έλεγχο, χτυπά πεζούς και πέφτει πάνω στο τραμ
- Κωτσόβολος: Τι απαντά για το πρόστιμο – Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
- Viral ο Κουτσούμπας για την επίθεση στον Κασσελάκη: «Έψαχναν πολύ να βρουν αυτό το φυντάνι;»
- 12χρονη μαθήτρια απείλησε με μαχαίρι καθηγήτρια
- Πανικός στην Κυψέλη: Ανήλικοι εισέβαλαν σε σχολείο και ο ένας θώπευσε 12χρονη
- Κωτσόβολος: Η απάντηση για το πρόστιμο των 2 εκατ. ευρώ - Τι υποστηρίζει η εταιρεία
- Δικαστική παρέμβαση στη συμφωνία Ιταλίας-Αλβανίας
- Η φωτογραφία με τον Όλιβερ και έναν άγνωστο άνδρα λίγες ώρες πριν την κακοποίησή του που έδωσε στην αστυνομία ο κηδεμόνας του
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Δώρα Αυγέρη: Αποτυχημένη η στρατηγική της κυβέρνησης στο ζήτημα της Αλβανίας
- Προσβολές και ύβρεις
- ΠΟΕ – ΟΤΑ: Επεισόδια στη διαμαρτυρία των εργαζόμενων στους δήμους
- Η ισχύς της κλιματικής δράσης βασισμένης στην κουλτούρα
- Μπαρτζώκας: «Είχα άγχος μην πάρει και εμάς η μπάλα με τα μέτρα»
- Καμιά απάντηση από την κυβέρνηση στον Ολυμπιακό: «Δεν υπάρχει στοχοποίηση» είπε ο Παύλος Μαρινάκης, αλλά…
- Τουρκία: Πέθανε ο βουλευτής που υπέστη καρδιακή προσβολή στο κοινοβούλιο
- Φιντάν για Γάζα: Οι ΗΠΑ είναι το μόνο εμπόδιο ανάμεσα στη σφαγή και την κατάπαυση του πυρός
- «Ολα για τη ζωή μας» στο ΜEGA: Τι θα δούμε το Σαββατοκύριακο
- Ψάχνουν κεντροαριστερές συνέργειες στους δημάρχους
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Προσβολές και ύβρεις
- Ψάχνουν κεντροαριστερές συνέργειες στους δημάρχους
- Η ισχύς της κλιματικής δράσης βασισμένης στην κουλτούρα
- Καμιά απάντηση από την κυβέρνηση στον Ολυμπιακό: «Δεν υπάρχει στοχοποίηση» είπε ο Παύλος Μαρινάκης, αλλά…
- Δώρα Αυγέρη: Αποτυχημένη η στρατηγική της κυβέρνησης στο ζήτημα της Αλβανίας
- Απίθανο: Oι παίκτες της Μπαρτσελόνα θα πληρώνουν το νερό για να κάνουν ντους
- «Ολα για τη ζωή μας» στο ΜEGA: Τι θα δούμε το Σαββατοκύριακο
- Μπαρτζώκας: «Είχα άγχος μην πάρει και εμάς η μπάλα με τα μέτρα»
- Σύγκρουση ΙΧ με Τραμ στο Π. Φάληρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας
- Φιντάν για Γάζα: Οι ΗΠΑ είναι το μόνο εμπόδιο ανάμεσα στη σφαγή και την κατάπαυση του πυρός
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα, ήθελε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων – Τι είπε στην απολογία του
- Δώρα Αυγέρη: «Αποτυχημένη η στρατηγική της κυβέρνησης στο ζήτημα της Αλβανίας» – Τι είπε για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ
- Τρίτο αίτημα Κύπρου στον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ΕΕ
- Ελλάδα: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό
- Πετρούσεβ: «Ανυπομονώ να παίξω» (βίντεο)
- Αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη: Στη φυλακή οδηγείται ο 18χρονος – Ζήτησε να υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων
- Ρέντη: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος για τον τραυματισμό του αστυνομικού
- Αναγνωστοπούλου: Η θεσμική χρεωκοπία της υπουργίας Μενδώνη συνεχίζεται
- Αποκαλύφθηκε το πορτρέτο της στην Εθνική Πινακοθήκη