«Προσέχω, μια στιγμή αβλεψίας μου στοίχισε» – Πρώτο μήνυμα του Μακρόν από την καραντίνα

Ένα βίντεο, μέσω του οποίου ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας του, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε ότι είναι θετικός στον κοροναϊό.

Βιντεοσκοπώντας ο ίδιος τον εαυτό του και φορώντας ζιβάγκο, εμφανώς καταβεβλημένος, ο γάλλος πρόεδρος απευθύνθηκε στον γαλλικό λαό.

«Εχθές το πρωί διαγνώστηκα θετικός στον κοροναϊό. Αφότου βίωσα τα πρώτα συμπτώματα, έκανα το τεστ

και αφού βρέθηκα θετικός, απομονώθηκα όπως επιτάσσουν οι κανόνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν και σημείωσε πως καταγράφτηκε στην εφαρμογή προκειμένου να ενημερωθούν οι στενές επαφές του.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα μηνύματα που μου στείλατε και να σας καθησυχάσω. Πάω καλά, έχω τα ίδια συμπτώματα με χθες, κόπωση και πονοκέφαλο, όπως εκατοντάδες χιλιάδες από εσάς που μολύνθηκαν από αυτόν τον ιό» συμπλήρωσε.

«Θα σας ενημερώνω καθημερινά για την εξέλιξη της ασθένειας, δεν υπάρχει κάποιος λόγος αυτή να επιδεινωθεί, ωστόσο θα σας ενημερώνω με τον πιο διάφανο τρόπο» τόνισε.

«Για τα υπόλοιπα συνεχίζω να εξασκώ τα καθήκοντά μου σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τους συνεργάτες μου» σημειώνει επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν που παραδέχεται πως κάποιες από τις αρμοδιότητές του έχουν επιβραδυνθεί.

«Μια στιγμή… αβλεψίας»

«Συνεχίστε να προσέχετε. Χθες διαγνώστηκα θετικός παρότι είμαι ιδιαίτερα προστατευμένος, προσέχω πολύ, κρατάω αποστάσεις, φοράω μάσκα, βάζω αντισηπτικό τακτικά και παρόλα αυτά μολύνθηκα από τον ιό» είπε και συμπλήρωσε: «Χωρίς αμφιβολία μια στιγμή αβλεψίας, μια στιγμή ατυχίας ίσως, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα» συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, να είμαστε προσεκτικοί και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον» συνέχισε.

«Βασίζομαι σε εσάς, κανείς δεν είναι υπεράνω αυτού του ιού. Κανείς! Πρέπει να αντισταθούμε μαζί, το εμβόλιο θα έρθει. Καλή τύχη!» κατέληξε.

pic.twitter.com/MrfTQXpRBW

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) December 18, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα