Πρέσινγκ από τη Γαλλία για τις φρεγάτες

Πολλαπλά μέσα πίεσης χρησιμοποιούν το τελευταίο διάστημα οι Γάλλοι προκειμένου να πείσουν την Ελλάδα να προχωρήσει μια συμφωνία για τις φρεγάτες [email protected] Επιδίωξή τους είναι δηλαδή να δεσμεύσουν εκ των προτέρων την Αθήνα - αλλά και το Πολεμικό Ναυτικό που έχει ως προτεραιότητά του την ένταξη νέων πλοίων επιφανείας στον ελληνικό στόλο - πως θα επιλέξει να προμηθευτεί τις υπερσύγχρονες γαλλικές φρεγάτες [email protected], ακόμη και εν ευθέτω χρόνο, καθώς τώρα το μεγάλο

αγκάθι είναι το χρηματοδοτικό. Το Παρίσι εδώ και μήνες αντιλαμβάνεται πως λόγω και της παρατεταμένης άνοιξης που διανύουν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, η Ελλάδα μπορεί να πέσει στην αγκαλιά του «θείου Σαμ» και να αποφασίσει να προμηθευτεί φρεγάτες «made in USA».

Πράγματι, οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται να μας προσφέρουν καινούργιες φρεγάτες, αλλά μέχρι εκεί. Οι συζητήσεις μαζί τους δεν είναι τόσο προχωρημένες όσο με τους Γάλλους. Η Αθήνα πολιορκείται ταυτόχρονα από μεγάλα brand names στον τομέα των εξοπλισμών όχι μόνο από τη Γαλλία και την Αμερική αλλά και από άλλες χώρες. Φαίνεται δε ότι οι επίδοξοι «μνηστήρες» βλέποντας ότι η Τουρκία επιμένει να συντηρεί την ένταση στο Αιγαίο, έχουν σπεύσει να εκμεταλλευτούν το τάιμινγκ και τις αυξημένες ανάγκες της χώρας μας για θωράκιση της άμυνάς της, απλώνοντας πάνω στο τραπέζι φακέλους προμηθειών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!

-Τι επιχειρεί να εξασφαλίσει η γαλλική πλευρά;

-Ποιο είναι το χρηματοδοτικό αγκάθι στην προμήθεια των πολεμικών πλοίων;

-Ποιος ο ρόλος της Γερμανίας;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Δευτέρας

Πρέσινγκ από τη Γαλλία για τις φρεγάτες

Keywords
Τυχαία Θέματα