Πώς θα παραμείνεις ακμαία ενώ νηστεύεις

Η νηστεία της Σαρακοστής είναι προσωπικό θέμα ωστόσο εφόσον αποφάσισες να την κάνεις, καλό είναι να γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα για να μπορέσεις να την τηρήσεις δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα χωρίς να απολέσεις τις δυνάμεις σου καθώς σε μια δίαιτα νηστείας σίγουρα θα σοκάρεις το σώμα σου και το ζητούμενο είναι να συνεχίσεις να παίρνεις την απαραίτητη ενέργεια που σου αφαιρεί η αποχή από το κρέας. Έχουμε και λέμε:

Η πρόσληψη λαχανικών και φρούτων θα σου δώσουν τις απαραίτητες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και

φυτικές ίνες, που θα σε θωρακίσουν από διάφορους ιούς της εποχής δεδομένου και του σκαμπανεβάσματος του καιρού, που σε κάνει να μην ξέρεις τι να βάλεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύεις να κρυώσεις. Παράλληλα η αποχή από ζωικά λιπαρά μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων στο αίμα και συμβάλει στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου, της αρτηριακής πίεσης, αλλά και του εντέρου αποτοξινώνοντας τον οργανισμό σου.

Από κει και πέρα, για να βοηθήσεις το σώμα σου να ανταποκριθεί καλό είναι να προνοήσεις για κάποια ζητήματα. Για παράδειγμα εάν έχεις ευερέθιστο έντερο η πρόληψη της δυσκοιλιότητας είναι ένα κύριο ζητούμενο. Η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και ωμών λαχανικών και το πλιγούρι βρώμης θα κρατούν το έντερό σου σε ομαλή λειτουργία.

Εξαιτίας της διαδικασίας αποτοξίνωσης μπορεί να έχεις ελαφριά αστάθεια, κόπωση ή υπνηλία. Θα σε βοηθήσει ο καφές και αν θεωρείς ότι τα χρειάζεσαι τα συμπληρώματα διατροφής. Απόφυγε τα συμπληρώματα πρωτεΐνης ή τα διαιτητικά ροφήματα με γλυκαντικές ουσίες.

Έτσι ή αλλιώς πίνε πολλά υγρά και φυσικούς χυμούς για να μην αφυδατώνεσαι.

Όσο για το πώς θα λάβεις την απαραίτητη πρωτεΐνη, της οποίας η έλλειψη θα επηρεάσει και τον μυϊκό σου ιστό, δεδομένου ότι θέλεις να συνεχίσεις και να αθλείσαι; Μπορείς απλά να υποκαταστήσεις τη ζωική πρωτεΐνη με νηστίσιμη ζωική ή αμιγώς φυτική. Κατανάλωσε θαλασσινά όπως χταπόδι, καλαμαράκι, γαρίδες και άλλα μαλάκια που περιέχουν ίδια ποιότητα πρωτεΐνης με αυτή του κρέατος, του ψαριού ή του κοτόπουλου και η οποία χωνεύεται πιο εύκολα.

Παράλληλα, μπορείς να τρως αμύγδαλα, φιστίκια και καρύδια, όπως και όσπρια, σόγια και σουσάμι ή χαλβά, που περιέχουν πρωτεΐνη, χαμηλότερης βιολογικής αξίας σε σχέση με του κρέατος, αλλά πρωτεΐνη.

Συνδυάζοντας σωστά όσπρια με δημητριακά, η πρωτεϊνική πρόσληψη του οργανισμού σου θα σου επιτρέπει να γυμνάζεσαι όπως και πριν τη νηστεία. Δεν έχεις παρά να τρως ρύζι και άλλα δημητριακά μαζί με φακές ή καλαμπόκι με ρεβίθια και βρώμη ή φασόλια με μαύρο ψωμί ολικής άλεσης.

Ιδανική επιλογή είναι και τα μανιτάρια τα οποία συνδυάζουν κατά 2/3 των θερμίδων τους υδατάνθρακες και το 1/3 την πρωτεΐνη.

Υπάρχουν επίσης τα μακαρόνια, το ρύζι, ο χαλβάς για να διατηρείς την ενέργειά σου σε σταθερά επίπεδα. Απλά να θυμάσαι κατά τα γεύματά σου να μην ξεπερνάς τις ποσότητες. Εάν ταυτόχρονα μείνεις πιστή στη ρουτίνα της άθλησής σου ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για γυμναστήριο, περπάτημα κ.ο.κ. στο τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας θα έχεις χάσει λίπος και οι μύες σου θα δείχνουν πιο γραμμωμένοι, οπότε μπορείς να γιορτάσεις ανανεωμένη και σωματικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα