Ολοκληρώθηκε η πορεία των εκπαιδευτικών - Μία τραυματίας

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η πορεία των εκπαιδευτικών και των φοιτητών που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών. Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν μπροστά από τη Βουλή στην είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, όταν διαδηλωτές άρχισαν να κτυπούν στις αστυνομικές

κλούβες. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Μάλιστα μία από τις χειροβομβίδες τραυμάτισε ελαφρά μία διαδηλώτρια.

Με κεντρικό σύνθημα «μαζικοί διορισμοί όλων των αναπληρωτών όχι στην παιδεία των περικοπών», οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «Η επίθεση αφορά το σύνολο της εκπαίδευσης. Η καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας, η επίθεση στην ειδική αγωγή, το ν/σ για το Νέο Λύκειο, η αντιδραστική αναδιάρθρωση στην Γ'βάθμια μας καλούν να δώσουμε από κοινού ανυποχώρητο αγώνα για τα χρόνια δουλειάς και σπουδών μας, για το δημόσιο σχολείο των όλων και των ίσων, για τις επόμενες γενιές εκπαιδευτικών».

Μετά τη λήξη της πορείας το συντονιστικό αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποίησε συνέλευση στο κτήριο της πρυτανείας που τελεί υπό κατάληψη για το σχεδιασμό των επόμενων κινητοποιήσεών τους. ΠΓια τη Δευτέρα η ΔΟΕ είχε κηρύξει 24ωρη απεργία ενώ η ΕΛΜΕ κι η ΟΛΜΕ 3ωρη στάση εργασίας από τις 11-2 μ.μ. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην πορεία.

https://tv.in.gr/uploads/20190114/160648_ekpaideytikoi_2.mp4https://tv.in.gr/uploads/20190114/160410_ekpaideytikoi_1.mp4
Keywords
Τυχαία Θέματα